Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tyle mojej wiedzy w temacie wanien :roll:

A ja dzisiaj z kolei mam pomysł na taką :)

http://www.faladom.pl/images/3486_1.jpg

już mam totalny mętlik -nawet nie ma gdzie "pomacac", ale wydaje mi się, że taka może byc nawet wygodniejsza od narożnej -ma wymiar 80x190cm -pojemnośc 250l -taka jak narożnej, już sama nie wiem co chcę! :cry: :evil: ...

Śliczna wanna, możesz podać producenta?

OK, przejrzałam twój dziennik i przyznaję, że mieszkanko urządzasz z gustem i smakiem. jestem zachwycona zabudową w kuchni ('piec'). Ogólnie mieszkanko sprawia wrażenie ciepłego i to mi się podoba. Gratuluję gustu.

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Aniu, dzięki za życzenia :D

małgos2, dla mnie konsolka na toaletkę jest zdecydowanie za mała :roll: Być może stanie jakaś w korytarzyku - ale to pieśń przyszłości, gdyż żadną nie dysponuję :wink:

Ja nie wiem, czemu ludzie uważają, że do małej łazienki tylko kabina. Jedyny rozsądny powód, to pralka. Ale jeśli możesz ją dać gdzie indziej, lub zmieścisz i tak, to dawaj wannę. Kabina wbrew pozorom zmniejsza małe łazienki :roll: Nawet najbardziej przeszklona kabina jest dużą pionową konstrukcją ograniczającą przestrzeń. Wanna jest płaska i jakby mniej przestrzeni zajmuje - zwłaszcza tej na wysokości wzroku. Ta łazienka teraz wydaje się ze dwa razy większa niż przed remontem, a jedną z przyczyn jest brak kabiny :wink: Poza tym wanna ma tyle innych funkcji... :lol: U mnie też koronnym argumentem była niemożność wykąpania się w kabinie - a najbardziej mnie bolało jak przechodziłam w sklepie koło półek z solami, olejkami i takimi innymi do kąpieli :(

mayland, dzięki :D

Dziś się do mamy wybieram, żeby mnie nie kusiło :oops: Mogłabym jeszcze jakieś wiercenie zafundować :oops: :lol:

Ale żeby nie było, to wczoraj w międzyczasie upiekłam pierniczka :lol: Miała być baba, bo to nie Boże Narodzenie, ale jak robiłam zakupy to w hipermarkecie drożdży zabrakło :o Nie chciało mi się lecieć nigdzie indziej :p Więc zrobiłam piernik i od razu połowę zeżarłam :oops: Jakoś straszną mam fazę na słodkie ostatnio :lol:

samigom, dzięki za komplementa :oops: :D I gratuluję wytrwałości - przedrzeć się przez te blablablania... :o :lol:

Cześć OK!

Ale pustki na forum. Widać teraz tych co nie jadają śniadań o tak wczesnej porze...... :wink: :wink: :wink: Ja na przykład czekam aż G. zgłodnieje bo nie ma sensu siadać jak nikt nic nie je.... :roll: :roll:

Ja w tym momencie też przytaszczyłam drugą kawę i rozkoszuję się słoneczkiem za oknem. Śnieg stopniał na szczęście pozbawiając nas tym samym dziwnego uczucia świętowania Bożego Narodzenia w marcu. :roll:

Z świątecznego korzystam zwyczaju,

By przesłać życzeń tyle, ile kwiecia w maju

I życzyć wam naprawdę z całą serdecznością

By święta napełniły wam duszę radością

Czegóż jeszcze Wam życzę?

Zdrowia i dostatku!

Szóstki w Totka, a także ogromnego spadku!

Siedmiomilowych butów i czapki niewidki,

Spełniającej życzenia małej złotej rybki

Kury ze złotym jajem, Lampy Aladyna,

Sezamu Ali Baby i szczodrego dżina,

Niebieskich koralików, zwierciadeł magicznych,

Dywanów latających i talentów licznych.

Samych miłych perspektyw, uwag błyskotliwych,

Wielu ludzi przyjaznych, niewielu życzliwych.

Masy sukcesów małych, wielkich, gigantycznych,

Poklasku i uznania i awansów licznych.

Mieszkania w Nowym Jorku, willi w Kopenhadze,

Przytulnej garsoniery gdzieś tam w Czeskiej Pradze,

Rezydencji we Włoszech, w Alpach małej chatki,

A w południowych Indiach plantacji herbatki.

Super rancho w Meksyku, pałacu w Pekinie

I innego schronienia w wybranej krainie.

Rejsu dookoła świata, gdzieś w nieznane wypraw,

Ekscytujących doznań, smaku nowych przypraw.

Może nagrody Nobla w jakiejś kategorii,

I życia w stanie choćby lekkiej euforii.

Do tego wiele zdrowia, kondycji, miłości,

Dużo radości z życia i wiecznej młodości.

Śliczna wanna, możesz podać producenta?

Podaję -Ideal Standard -koszt ok. 2400 :( ... Nadal myślę... OK -a gdzie ty wyczytałaś, ze ona jest 2osobowa?

Kobieca intuicja :wink:

Dwuosobowe mają odpływ na środku i są głębsze :lol: Cała różnica :lol:

Ja nie wiem, czemu ludzie uważają, że do małej łazienki tylko kabina. Jedyny rozsądny powód, to pralka.

Jasne, wanna musi byc! Ja daje pralke na korytarz - bedzie stala przy scianie sasiadujacej z WC i tam sie dobierzemy do rury. Obok zrobimy podreczna szafe (moj maz dostaje drgawek, jak w korytarzu wisza jakies plaszcze na wieszaku - ma zle wspomnienia z dziecinstwa - kiedy byl maly jego pies chowal sie pod plaszczami i rzucal sie na gosci kiedy wychodzili :lol: ), a calosc zabudujemy tak, ze nikt nie bedzie wiedzial, co tam jest. Pralka w lazience o mieszkaniowych gabarytach to straszna zawalidroga tym bardziej, ze na niej chce jeszcze miec (jak sie jej w koncu dorobie) suszarke.

Ja się usilnie staram nie myśleć o pogodzie :roll: U mnie trawniki białe, asfalt czarny :-? Ja do mamy na wyżerkę, ale dopiero jak oszołomy przestaną z wodą latać :wink:
jak oszołomy przestaną z wodą latać :wink:

:o latają w taką pogodę???!! :o

U mnie nie, ale u mamy na pewno - tam jest duże osiedle :-? Dzieciakom pogoda żadna nie przeszkadza, zwłaszcza jak ganiają :roll:

Olga- czy myślisz, że takie cos sprawdziło by się na ścianie w kuchni? Chodzi mi o jasnobeżowe-kanciaste:

http://www.allegro.pl/item326968341_plytki_scienne_kafelki_marmur_i_kamienie_rzeczne.html