Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moze i nie brzoza, ale bardzo podobna do brzozy z Ikea-owskich kuchennych mebli Adel. Mniejsza z tym, mi sie tez podoba to polaczenie z szarym polerowanym gresem.

ps to czeresnia :wink:

Też się już doczytałam, że czereśnia :lol: Brzoza jest bardziej złocista i właśnie brzoza mi średnio do szarego pasuje :roll:

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Ja też mam na oku właśnie taki styl mebli do kuchni i kolor prawie identico, nawet rozważam BRW, ale najpierw uderzę do stolarza co mi robił obecne meble, bo fronty są do kupienia osobno a liczy się też jakość wykonania reszty. Ja do moich mebli widzę beżowe płytki w kolorze trawertynu i opaska na około kuchni z paneli wenge kiboto. A mocniejszym akcentem kolorystycznym będą dodatki i dzięki temu łatwo będę mogła zmieniać klimat kuchni.
Ja też pokazałam Wam tę kuchnię "poglądowo" :) Mój stolarz zrobi mi takową o około 1/3 taniej niż BRW (bo te fronty są z drewna -i w BRW ta kuchnia wychodzi ok 1600zl/mb, a nasz stolarz weźmie ok 900-1000zł/mb).

Poglądowo bardzo mi leży to połączenie kolorów, ale może dlatego, że ja ogólnie lubię połączenie kolorów ciepłych z zimnymi :roll: Brąz z szarym lub zielonym dużo bardziej mi się podoba niż brąz z beżem :roll:

Wg mnie, do takich mebli to ta mozaika by całkiem nie pasowała :roll: Raczej właśnie jakieś szkło lub stal.

no jest coś takowego na allegro:

http://www.allegro.pl/item329410393_glazura_terakota_stal_nierdzewna_plytka_300x400.html

ale po 1wsze -cena porażająca, a po2gie przy twardej wodzie (jaką posiadam :x ) -wyobrażam sobie te białe plamy i zacieki kamienne.....

samigom, dzięki za komplementa :oops: :D I gratuluję wytrwałości - przedrzeć się przez te blablablania... :o :lol:

:D Warto było, bo mieszkanko po remoncie prezentuje się świetnie! I nie ukrywam, natchnęłam się w kilku sprawach

Śliczna wanna, możesz podać producenta?

Podaję -Ideal Standard -koszt ok. 2400 :( ... Nadal myślę...

Dzięki za namiary, ja też myślę... podoba mi się, ale jesteśmy już na takim etapie, że szukamy alternatywnych rozwiązań... niestety...

Zerknijcie tutaj: http://www.sanplast.pl/ na wanny Ergo :roll:

Może nie tak ładne, ale cena jakby niższa - i mogę powiedzieć, że są wygodne te ich dwuosobowe :wink:

Cześć :D

U mojej mamy w ubikacji jest szara ceramika (muszelka :oops: :wink: i umywalka) - wygląda bardzo fajnie i na pewno nie brudno :D Beżu nigdy nie widziałam, ale przypuszczam, że to też kwestia zgrania z innymi kolorami - przy białych kaflach na bank wygląda na zapuszczone, ale przy ciemniejszych kolorach może być w porządku :wink:

Mnie jakos kolorowa ceramika nie przekonuje. Preferują czystą biel. Ale to może dlatego, że widziałam w użyciu granatowy kibelek i umywalkę, a to był koszmar: widać zacieki, kamień... Może beż nie jest taki zły.

Znam to, ja widzialam kibelek czarny, taki grafitowy z perłowym połyskiem :lol: Parę lat temu to było, w sklepie i się zakochałam :o :oops: Cena była tego jakaś horrendalna. Traf chciał, że kilka dni później zobaczyłam to u kogoś :o :o :o Dramat - zacieki, każda kropelka wody osobno, tragedia :-? Milość prysła jak sen jaki złoty :lol:

Ale te szare są dość jasne i brud na nich widać tak samo jak na białych, nie mniej, nie więcej. U mamy są takie szaroróżowe płytki (kurcze, jak to piszę to mi się niedobrze robi, ale wygląda całkiem fajnie :lol: ), a z białym pewnie byłoby dużo gorzej - zrobiłoby się cukierkowo :roll:

No wlasnie ja nad tym mysle, bo mam miec bez na scianach (jedyne odstepstwo od ukochanej bieli to lazienka i WC), ale wlasnie maz mi tu cos sciemnia, ze akryl niedobry, bo matowieje i sie rysuje. Mam doswiadczenie (podobnie zreszta jak on) tylko z tymi "starozytnymi" akrylowymi wannami. Jak one sie sprawuja przy intensywnym uzytkowaniu?

Nie wiadomo, jak się sprawują :o :wink:

Ja swoją używam od stycznia i to trochę za mało czasu na ocenę zniszczeń :roll: Jak na razie żadnych nie ma :wink:

Ale wkurza mnie ten osad, który na stalowej się prawie nie robił :x Może się przyzwyczaję do pucowania wanny po każdym użyciu :x Nie mam wyjścia :-?