Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Ja żyję bez kuchni - zero ciepłych posiłków, chyba że sobie pizzę zamówię, lub wyskoczę na kebab :-? Ja rozumiem raz na jakiś czas - ale codziennie :-? :x

I bez pralki :-? Też mnie to doprowadza do szału :evil:

A garderobę muszę mieć zrobioną, bo inaczej nie zlikwiduję kartonów i reklamówek - na kartonach i reklamówkach to żyję odkąd kupiłam to mieszkanie, czyli od 09'2005 :wink: To z tym jednym miesiącem to masz jeszcze pełny luzik :wink:

Polewaj :lol:

ja już jestem cieplutka :-? :wink: Nie chce narzekać ,ale brakuje mi ochoty (czasu)na robienie reszty :oops: . jesteśmy bardzo zapracowani-soboty -niedziele wcześniej były wykorzystywane na wykończanie domu ,zakupy typu firany półki,oświetlenie itp.... . Po świętach mamy tłumy gości(nie narzekam-lubie gości),ale brak mi czasu na zaprojejektowanie mebli do sypialni,korytarza ,córki,łazienki itp.Zresztą po co mi meble w sypialni ja tam nie mam czasu sapaćććć :evil: łał następnaq lamka ,bo upije się na smutno -a przecież jestem zadowolona :o (ach kobietą być :roll: ) zdrówko

Ależ ja mam to samo :D Końcówka dobijająca, święta przy szmacie, zapitalałam jak mały samochodzik, byle się wprowadzić wreszcie :D Teraz mi się nie chce, po prostu najchętniej w sobotę i w niedzielę leżałabym cały dzień na wyrku i popijała cokolwiek :oops: Nie chce mi się nawet posprzątać :oops: Elementy do garderoby czekały tydzień. Nawet dziś jakbym się nieco wcześniej zebrała, to i półki bym zrobiła, i mocowanie do ściany. A tak, to o tej porze już nie będę wiercić w ścianach, ani w półkach - więc pewnie przetrwa w tym stanie do przyszłego weekendu :lol:

Głupi drążek do zasłonki prysznicowej czeka już ze trzy tygodnie na zamocowanie, może jeszcze to dzisiaj zrobię :roll: Albo i nie :wink: Co za różnica :wink: :lol: Nie są to rzeczy, bez których nie da się żyć. Najważniejsze, że wreszcie na swoim - człowiek się nazap...ł, nadenerwował, to teraz trzeba odpocząć. Spuścić z siebie te wszystkie stresy i nerwy, nie robić nic więcej, niż to naprawdę jest niezbędne :lol:

Zdróweczko :lol:

nie jest też tak ,że narzekam na niego(kłądzie kafle w firmie ,żeby kurz niewchodził do domu.Za to ja nieradze sobie z sobą i obowiązkami :cry: :cry: :cry: .w starym domu miałam ,koleżanke ,która mi pomagała w sprzątaniu -teraz ma za daleko :cry: :cry: .Za to otworzyły mi się oczy na to co robią moje dzieci -praktycznie nic :cry:z małymi zrywami (sory uczą się :p )Za to ja po nygustwie jakie miałam do tej pory :oops: :oops: :oops: .Wracałam do domku coś gotowałam i luzik a teraz .....łał łapki mam do kostek :wink:

:lol: No ja myślę, że nie jajka :lol: W końcu po co by Ci były jajka na ścianie :o :lol:

I wcale nie doczytałam, żebyś narzekała na męża :roll: Do siebie też nie miej pretensji - masz przecież prawo być zmęczona po tej całej budowie, wykończeniówce itd. A do sprzątania może też w końcu kogoś znajdziesz, mi się nie chce sprzątnąć mieszkanka jak wracam po robocie, a co dopiero cały dom i jeszcze obiad ugotować :o

Odpocznij, dojdź do siebie, polej, bo mi się sucho w szklance zrobiło :roll: I nie przemęczaj się, jeśli nie masz na to ochoty :lol:

A coś by się stało, jakbyś nie miała tv na Wielkanoc :o ? Może mężu też daj odsapnąć troszku, bo też pewnie ledwie zipie :roll: Pamiętaj, że oni jeszcze słabsi od nas - biedactwa :roll: :wink:

Hej kobietki!!! Kurczę skoro latem mamy byc u dżempel w bikini to chyba się trzeba zacząc odchudzac :-? ... ja WAS zapraszam na parapetówkę -ale to chyba gdzieś późna jesień będzie. Ale za to rozpalimy sobie w kominku i otworzymy jakieś winko :D Tylko męża będę musiała gdzieś wyeksmitowac (a najpewniej sam się eksmituje bo on nie lubi "babskich spędów" :wink: ). Tylko Olgo nie zabieraj kotów bo moja suka by je od razu zeżarła :D proszę - w ramach diety:

http://www.megafresh.pl/files/Image/kapusta____1154337943_small.jpg

http://www.megafresh.pl/files/Image/arbuz____1154331596_small.jpg

http://www.megafresh.pl/files/Image/pomidory____1154331250_small.jpg

http://www.megafresh.pl/files/Image/marchew____1154332265_small.jpg

do życzeń się dołączam :D wasze zdrowie(i moje bo ja też agnieszka)

właśnie wróciłam z ukraińskiej imprezy :lol: może ktoś wie jaka jest śmiertelna dawka ukraińskiego folka :wink:

impreza była dla dzieci więc nic tam nie wypiłam :o proszę więc o lampeczkę winka

Cóś mnie znowu wywaliło :evil:

Kasiu, ja jeszcze chwilę pobędę bez kuchni, to ze mnie każde bikini zleci. Rany, co ja bym dała za jakiś normalny kawał mięcha :roll: Z kartofelkami i sosikiem, na ten przykład :roll:

Agnieszko Matko Dyrektorko - wszystkiego najlepszego :D Folk folkiem, ale jak Twoja wątroba po imprezie ukraińskiej? Nie wszyscy to dobrze znoszą :lol: