Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

Ja się z majstrem umawiałam na ryczałt za całość roboty, więc dokładnie to nie wiem, ile bierze glazurnik. Wiem tylko, że większość tego ryczałtu :wink: , zresztą majster im płaci wg dniówki.

U Ciebie stawki to na pewno nie takie chore, jak u mnie :wink: Ale mogę się podpytać przy okazji, jakie są stawki za same płytki.

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Spytam, ale na ile się orientuję to w Wawie chodzi od 50/m2 i więcej :-?

Umowę na kuchnię i drzwi podpisałam w zeszłym tygodniu - termin 6 tygodni. Pan twierdzi, że jest szansa nawet szybciej, bo mają już umowę na drugą, podobną kuchnię (ten sam materiał).

Jak wszystko dobrze pójdzie to Święta robię w swojej kuchni :D Jak pójdzie gorzej, to kuchnia przed samymi Świętami, a blat dopiero po Nowym Roku. Póki co jestem dobrej myśli - wyjdzie jak wyjdzie :wink:

Nasz na razie kładzie wszystko podłogą żeby za tydzień można było zrobić wylewkę a kosmetykę potem załatwi. :wink: Ja na razie wiem ile robocizna a materiału nie wiem ile wyjdzie ale i tak liczyliśmy 6000 na elektrykę w całości.

:o ... to jakoś te swoje nerwy na dziadka elektryka przeboleję -bo rachunek za cały domek (70pktów) wyniósł w sumie 3600zł :)

Mi miał robic kuzyn -za 4,5tys (już o tym pisałam gdzieś) :evil: Wyszło na to, że obcy facet tańszy o prawie 1tys zl. Mój elektryk ma 70lat a elektrykę robi od 50 :o Dlatego wyobraźcie sobie jego minę na słowo "odkurzacz centralny", w kuchni chciał mi zrobic jedną żarówkę u sufitu i 3gniazdka (wywalczyłam 9 8) ), ale jak mąż "wystrzelił" z pomysłem telewizora wieszanego na ścianie- chodziło o to aby doprowadzic kable do odpowiedniej wysokości żeby je tynk przykrył, to facet sie zapowietrzyl :lol: