Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

No, dały nam te procenty po głowie :-?

Ja to chociaż o tyle dobrze, że mam raty malejące (za to duuuże :-? ), ale dlatego mogę sobie przewalutowywać i nie stracę (za mocno :wink: ). Tzn. mogę, ale nie w swoim banku :x

A teraz siedzę jak na szpilkach, bo czekam właśnie na nowy harmonogram po podwyżce :o (mam WIBOR 6m i mi co pół roku zmieniają). A pietra mam strasznego, czy ja to w ogóle udźwignę :o :roll:

Ja też myślę o zmianie kredytu. Teraz mam w zł. ALe chyba wzmę refinansowy w innym banku i we frankach. Moze bedzie tak lepiej :roll:

No właśnie też mam zamiar tak zrobić :wink:

Na razie się zmywam z roboty :lol: Coby po godzinach nie siedzieć :lol: :lol: :lol:

Ja się zaczęłam już rozglądać za czymś we frankach, ale jeszcze chwilę poczekam, aż to się wszystko uspokoi :roll: Bo na razie to jakieś szaleństwo :o

No chyba że trafię jaką ofertę nie do odrzucenia :wink: :lol:

W każdym razie bez nerwowych ruchów :roll:

Na razie się rozglądam za kredytem we frankach, ale żeby go można było w tych frankach spłacać, a nie po bankowym spreadzie :wink:

Na razie wiem tylko, że nie we wszystkich tak można. Wiem, że w moim (WBK) tak, ale mi nie dadzą we frankach :evil: W millenium chyba też :roll: Zależy mi na tym, bo bez specjalnego latania będę mogła te franki kupować taniej niż w banku - zawszeć cóś :wink: Na piwo zostanie :lol:

Pomalutku sobie będę szukać, może coś jeszcze się zmieni na rynku :roll:

Raty mam malejące, więc mi od razu normalnie z kapitału ubywa do spłaty - więc mocno mi się nie spieszy :roll:

Z drugiej strony, zawsze te parę groszy więcej z pensji, to coś :roll: A im szybciej, tym lepiej :-?

Zwariuję :roll: :wink:

Ja sobie jakoś nie wyobrażam płacenia za pieniądze, których nie wydałam :-? Albo spłacania samych prawie odsetek, a z kapitału prawie nic nie znika :-? Dlatego mam teraz dużą ratę, z którą mi ciut ciężko, ale przynajmniej widzę na koncie, jak mi to zadłużenie się zmniejsza. To pomaga 8)

Szkoda tylko, że tak wolno się zmniejsza :evil:

Zazdroszcze wszystkim, ktorzy juz maja to wszytsko za soba. Tzn chetnie bym jezdzila wybierala pod warunkiem,ze mam nieogniczony portfel i super ekipy co robia wszyst na czas, potrafia doradzic, i sie nie myla :lol:

Jeszcze jakieś życzenia :o ??

:lol: