OK 24.03.2008 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Bardzo to jest ładne, lubię takie rzeczy, ale na ścianę w kuchni... hmmm... jak lubisz czyścić fugi.... Poza tym to marmur, ja bym w kuchni nie dawała, wprawdzie niektórzy specjaliści twierdzą, że nieprawda, że się plami - ale ja tam na zdrowy chłopski i wsiaki słuczaj marmuru do kuchni bym nie dała... Łazienka, korytarz, kominek jak najbardziej, do kuchni nie Mam ten kawałek marmurowego blatu w łazience przy umywalce. Po wytarciu z niego wody plamy są jeszcze jakiś czas - ewidentnie ta woda w niego wsiąka. Po wyschnięciu nie ma śladu, ale to tylko woda ew. z mydłem (które wchodzi w skład środków do pielęgnacji marmuru ), w kuchni mogą być inne "roztwory" i nie wierzę, że plamy by nie zostawały. Kamień oczywiście jest zaimpregnowany, a i tak chłonie Wg mnie do kuchni nad blatem, im bardziej gładka powierzchnia, tym łatwiejsza w utrzymaniu czystości - duże gładkie płytki, płyta kamienna polerowana, płyta mdf, szkło - cokolwiek co łatwo przetrzeć szmatą. Taka mozaika to nawet do wytarcia mi się wydaje niekoniecznie po tych fugach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 no właśnie -woda żaden problem -gorzej np sos pomidorowy - chyba odpuszczę sobie -chociaż to takie śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Jeśli się można wtrącić to ja też raczej bym odradziła. Mam małe kafelki z 5mm fugą na ścianie w kuchni i cholerstwo (czyt. fuga) zmieniło mi kolor (wyraźnie ściemniało) z kremowego na kakaowy właśnie w okolicach blatu i pieca, niczym to nie puści, a po drugiej stronie przy zlewie właściwie bez zmian pozostały (czyt. jasne). Dobrze że te ściany 4 metry dzieli, bo bym krwawicy dostawała od patrzenia na to jednocześnie. A te rzeczne to mi pasują jak w pysk strzelił na taras w roli ozdobników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 24.03.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 WESOŁYCH ŚWIĄT http://1.1.1.5/bmi/kartki.onet.pl/_i/d/zloty_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.03.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Wstawiam od Dżempelhttp://kartki.onet.pl/_i/d/zloty_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.03.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Cześć Dżempel Co słychać? Kasia, może one gdzie indziej się zmieszczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.03.2008 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Bianca, ja też kiedyś miałam w kuchni taką prawie mozaikę - płytki 5x5. Mała byłam, ale pamiętam jak mama - spokojna kobita - klęła przy myciu fug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 24.03.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Cześć dziewczyny!!!(dzieki Bianca).Dojadam ,dojadam,dojadam-to moje zadanie nadziś I zamierzam strasznie dziś leniuchować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.03.2008 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Cześć dziewczyny!!!(dzieki Bianca).Dojadam ,dojadam,dojadam-to moje zadanie nadziś I zamierzam strasznie dziś leniuchować Bo od tego są Święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.03.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ja już nie wysilam się tam za bardzo przy tych fugach i na pewno na górze dam płyty gładziutkie o rozm. mniej więcej 30x60 i na częsci podłogi w kuchni takie same z minimalną fugą. A ja dzisiaj leniuchuję dokładnie tak samo jak wczoraj na obiady serwuję sałatki i kotlety gotowe od wczoraj. Minimum wysiłku - maximum odpoczynku. Coś z tych dni wolnych mi się należy, więc książka w dłoni i kawa na stoliku i cieplutkie łóżeczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.03.2008 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 U mnie laptop na kolankach, kawa na stoliku, żarełko u mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 24.03.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Olga- czy myślisz, że takie cos sprawdziło by się na ścianie w kuchni? Chodzi mi o jasnobeżowe-kanciaste: http://www.allegro.pl/item326968341_plytki_scienne_kafelki_marmur_i_kamienie_rzeczne.html Kachna! Przepiękne te kamyki! Choć pewnie ich czyszczenie może stanowić pewien problem . Wszystko zależy od tego jak bardzo udzielasz się w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.03.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Teraz sobie popatrzyłam - cena też ładna Za te pieniądze można mieć lity kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.03.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Wszystko zależy od tego jak bardzo udzielasz się w kuchni No nie udzielam się zbyt "namiętnie" ale chyba macie rację, boję się nie tyle o fugi -ile o "porowatośc" tych kamyczków... Trzeba pomyślec o płytkach. napewno na podłodze będzie biały lub beżowy gres polerowany -duże płytki 60x60cm, meble coś takiego jak poniżej -muszę coś dobrac do tego ... http://www.meblenajtaniej.pl/kmini/c35mini.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.03.2008 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Z tym szarym jak na focie bardzo elegancko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.03.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Tylko że na tej focie to wcale nie ma płytek na ścianie, luknij:http://www.meblenajtaniej.pl/kuchnie/c35.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.03.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 ogolnie brzoza, bo to chyba brzoza? z szarym bardzo ladnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.03.2008 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 To chyba nie brzoza Chodziło mi ogólnie o połączenie kolorów - tego drewna z szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Moze i nie brzoza, ale bardzo podobna do brzozy z Ikea-owskich kuchennych mebli Adel. Mniejsza z tym, mi sie tez podoba to polaczenie z szarym polerowanym gresem. ps to czeresnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.03.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Tak -to czereśnia -a meble BRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts