OK 03.05.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Kurcze, ale się pozmieniało Jeszcze rok temu jak szukałam właśnie deski, to były tylko te dwie na rynku Roci i Geberita - więc moje ustrojstwo i tak wychodziło znośnie cenowo Ale dziś nie żałuję - na pewno jest ładniejsze, bo te deski to jednak mocno większe są od zwykłych i w mojej mikrołazieneczce pewnie wyglądałoby to idiotycznie Zresztą jestem po prostu bardzo zadowolona z ustrojstwa - a przyznam, że miałam pietra, czy sobie nie będę pluć w brodę od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 03.05.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Widzialam tez taka za pare groszy, z dwoma kurkami po dwoch stronach, ale to musi byc strasznie niewygodne tak temperature regulowac metoda prob i bledow za kazdym razem. niewygodne jak niewygodne ale to nawet bolesne może być te próby (a zwłaszcza błędy ) U mnie ma być podtynkowa bateria, ale kupiłam cos na allegro od gościa, który nie wykorzystał u siebie i teraz nie wiem czy hydraulik potrafi to zamontować. W wątku na ten temat widzialam,że jakąś puszkę trzeba montowac, ale nijak nie umiem sobie tego wyobrazić ( ja tam wolę "fachofcom" wszystko dokładnie objaśnić i pokazac zanim schrzanią...) Może któraś z Was ma instrukcję montażu takiej baterii podtynkowej, ale łącznie z ta częścią wylewkowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Kurcze, ale się pozmieniało Jeszcze rok temu jak szukałam właśnie deski, to były tylko te dwie na rynku Roci i Geberita - więc moje ustrojstwo i tak wychodziło znośnie cenowo Ale dziś nie żałuję - na pewno jest ładniejsze, bo te deski to jednak mocno większe są od zwykłych i w mojej mikrołazieneczce pewnie wyglądałoby to idiotycznie Zresztą jestem po prostu bardzo zadowolona z ustrojstwa - a przyznam, że miałam pietra, czy sobie nie będę pluć w brodę od początku A sa takie jak Twoje ustrojstwa tylko do kibelkow-kompaktow? Bo ja mam jeden geberit i jeden normalny kompakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Widzialam tez taka za pare groszy, z dwoma kurkami po dwoch stronach, ale to musi byc strasznie niewygodne tak temperature regulowac metoda prob i bledow za kazdym razem. niewygodne jak niewygodne ale to nawet bolesne może być te próby (a zwłaszcza błędy ) U mnie ma być podtynkowa bateria, ale kupiłam cos na allegro od gościa, który nie wykorzystał u siebie i teraz nie wiem czy hydraulik potrafi to zamontować. W wątku na ten temat widzialam,że jakąś puszkę trzeba montowac, ale nijak nie umiem sobie tego wyobrazić ( ja tam wolę "fachofcom" wszystko dokładnie objaśnić i pokazac zanim schrzanią...) Może któraś z Was ma instrukcję montażu takiej baterii podtynkowej, ale łącznie z ta częścią wylewkowa??? A wiesz jakiej firmy ta bateria, albo jaki model? Bo one się różnią między sobą Małgoś, producent robi - sprawdziłam na stronie, ale jak pytałam w tym sklepie, co to sprowadzają, to kobitka nawet tego nie wiedziała - nie mieli oferty Link do strony producenta: http://www.temtasi.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Małgoś, producent robi - sprawdziłam na stronie, ale jak pytałam w tym sklepie, co to sprowadzają, to kobitka nawet tego nie wiedziała - nie mieli oferty Link do strony producenta: http://www.temtasi.de No tak, pewnie, po co wiedziec? Teraz sobie mysle, ze jak bede wymieniac kompakt w malym kibelku (teraz mam tam taki najtanszy, zeby grzebki nie zniszczyly), to wtedy moze tam takie ustrojstwo zrobie, bo z kibelka jako-takiego tam bedziemy pewnie czesciej korzystac z niz z lazienkowego, ktory jest tam tylko dodatkowo. Dzieki temu nie musze tego robic teraz natychmiast, bo kompakt zawsze mozna wymienic. Dobry pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Małgoś, producent robi - sprawdziłam na stronie, ale jak pytałam w tym sklepie, co to sprowadzają, to kobitka nawet tego nie wiedziała - nie mieli oferty Link do strony producenta: http://www.temtasi.de No tak, pewnie, po co wiedziec? Teraz sobie mysle, ze jak bede wymieniac kompakt w malym kibelku (teraz mam tam taki najtanszy, zeby grzebki nie zniszczyly), to wtedy moze tam takie ustrojstwo zrobie, bo z kibelka jako-takiego tam bedziemy pewnie czesciej korzystac z niz z lazienkowego, ktory jest tam tylko dodatkowo. Dzieki temu nie musze tego robic teraz natychmiast, bo kompakt zawsze mozna wymienic. Dobry pomysl? Siur, że dobry Teraz może pani już wie, po moich podchwytliwych pytaniach, bo miała się zorientować - ale mnie przestało to interesować Jak masz możliwości, może warto się zakręcić i ściągnąć samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Małgoś, producent robi - sprawdziłam na stronie, ale jak pytałam w tym sklepie, co to sprowadzają, to kobitka nawet tego nie wiedziała - nie mieli oferty Link do strony producenta: http://www.temtasi.de No tak, pewnie, po co wiedziec? Teraz sobie mysle, ze jak bede wymieniac kompakt w malym kibelku (teraz mam tam taki najtanszy, zeby grzebki nie zniszczyly), to wtedy moze tam takie ustrojstwo zrobie, bo z kibelka jako-takiego tam bedziemy pewnie czesciej korzystac z niz z lazienkowego, ktory jest tam tylko dodatkowo. Dzieki temu nie musze tego robic teraz natychmiast, bo kompakt zawsze mozna wymienic. Dobry pomysl? Siur, że dobry Teraz może pani już wie, po moich podchwytliwych pytaniach, bo miała się zorientować - ale mnie przestało to interesować Jak masz możliwości, może warto się zakręcić i ściągnąć samemu? Bede szukac. Na razie na ebayu widzialam, ze maja ten Twoj podwieszany za hmmm... 800 zl... + wysylka 150. Oczywiscie sklep w Niemczech. Niemieckiego nie znam, ale teraz przynajmniej wiem, jak to sie nazywa po niemiecku . Dzieki Ci bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Na stronie producenta ten mój kosztuje niecałe 300 euronów Ja szukałam też na e-bayu i innych, ale znalazłam tylko sprzedawców z UK i mniej więcej tak to kosztowało - teraz są inne ceny, bo euron dużo tańszy niż jak ja kupowałam Pewnie dlatego brat też płacił taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Na stronie producenta ten mój kosztuje niecałe 300 euronów Ja szukałam też na e-bayu i innych, ale znalazłam tylko sprzedawców z UK i mniej więcej tak to kosztowało - teraz są inne ceny, bo euron dużo tańszy niż jak ja kupowałam Pewnie dlatego brat też płacił taniej A widzialas takie: ? http://cgi.ebay.pl/Sommerangebot-Hyjet-Bidet-Eckventil_W0QQitemZ350052391054QQihZ022QQcategoryZ124969QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.pl/Stuhlganghilfe-Dusch-WC-Bidet-Intimpflege-Analhygiene_W0QQitemZ260233814431QQihZ016QQcategoryZ37637QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Nieeee, tego nie widziałam Ale przyznam, że na e-bayu szukałam tylko tego mojego ustrojstwa, desek szukałam tylko po Polsce i nic nie było Inna sprawa, że raczej bym się nie skusiła, bo też nie znam niemieckiego, a takie sprawy to ja muszę b. dokładnie obadać Ale widzę, że sporo się zmieniło w tym temacie przez rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Nieeee, tego nie widziałam Ale przyznam, że na e-bayu szukałam tylko tego mojego ustrojstwa, desek szukałam tylko po Polsce i nic nie było Inna sprawa, że raczej bym się nie skusiła, bo też nie znam niemieckiego, a takie sprawy to ja muszę b. dokładnie obadać Ale widzę, że sporo się zmieniło w tym temacie przez rok No tak. Bidety staly sie popularne, a nie kazdy ma nie nie miejsce, wiec pomyslowosc ludzi nie zna granic. W tych co znalazlam ustrojstwach (dobre o tyle, ze deska moze byc normalna) nie bardzo widze jak sie reguluje temperature - zdaje sie, ze sie po prostu do kurka z ciepla podlacza i potem tam pokretlem reguluje. Moze ktoras sie tu objawi, co niemiecki zna? Bo nawet jesli te akurat patenty sa takie-sobie, to moze cos podobnego sie pojawi niebawem. Dobrze byloby wiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dokładnie, trzeba trzymać rękę na pulsie do ostatniej chwili, bo zmiany są szalone. Cen też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dokładnie, trzeba trzymać rękę na pulsie do ostatniej chwili, bo zmiany są szalone. Cen też No ale pocieszylo mnie, ze to mozna potem zalatwic, bo tyle jest tych rzeczy, o ktorych trzeba zawczasu pamietac, ze mnie cholera bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dokładnie, trzeba trzymać rękę na pulsie do ostatniej chwili, bo zmiany są szalone. Cen też No ale pocieszylo mnie, ze to mozna potem zalatwic, bo tyle jest tych rzeczy, o ktorych trzeba zawczasu pamietac, ze mnie cholera bierze... Wiem coś o tym Ja to chyba do tej pory odpoczywam po remoncie Bo ten stopień lenistwa, który mnie ogarnął odkąd się wprowadziłam, to nawet jak na mnie nie jest normalny Tylko pamiętaj, że na co byś się nie zdecydowała, to musisz mieć w okolicy kibla osobne doprowadzenie ciepłej i zimnej wody - najlepiej tak, żeby nie trzeba było nic rozkuwać, żeby się do niego dostać - może zostaw otwór w murze na wypadek jakiejś baterii podtynkowej, czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Dokładnie, trzeba trzymać rękę na pulsie do ostatniej chwili, bo zmiany są szalone. Cen też No ale pocieszylo mnie, ze to mozna potem zalatwic, bo tyle jest tych rzeczy, o ktorych trzeba zawczasu pamietac, ze mnie cholera bierze... Wiem coś o tym Ja to chyba do tej pory odpoczywam po remoncie Bo ten stopień lenistwa, który mnie ogarnął odkąd się wprowadziłam, to nawet jak na mnie nie jest normalny Tylko pamiętaj, że na co byś się nie zdecydowała, to musisz mieć w okolicy kibla osobne doprowadzenie ciepłej i zimnej wody - najlepiej tak, żeby nie trzeba było nic rozkuwać, żeby się do niego dostać - może zostaw otwór w murze na wypadek jakiejś baterii podtynkowej, czy coś No wiesz, ze u mnie wszedzie karton, to nie ma az takiego problemu, a kafelkow nigdzie nie bedzie na scianach, wiec OK. Tyle, ze umywalka bedzie w pewnej odleglosci od kibla, wiec rzeczywiscie, trzeba pomyslec jak by to ewentualnie bylo. Znowu to myslenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 A co tu dużo myśleć Póki nic nie jest zrobione podciągnij dwie rurki - jedna podłączona do ciepłej, druga do zimnej - jak najbliżej planowanego kibelka, tylko tak, żeby się go dało potem postawić. To akurat jakieś grosze będą Odpływów robić nie musisz, bo przecież spływa kibelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 A co tu dużo myśleć Póki nic nie jest zrobione podciągnij dwie rurki - jedna podłączona do ciepłej, druga do zimnej - jak najbliżej planowanego kibelka, tylko tak, żeby się go dało potem postawić. To akurat jakieś grosze będą Odpływów robić nie musisz, bo przecież spływa kibelkiem Dobra, pogadam z grzebkami. Niech jeszcze cos zrobia na do widzenia... No moze jeszcze plytki poloza i ogrzewanie podl., bo to niedrogo wyjdzie, a nie bedziemy musieli sie doktoryzowac nad tym. Chodzi tez o czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 To niech Ci zrobią koniecznie, bo co byś nie wymyśliła ta ciepła woda do mycia zadka się przydaje - zimną mogą podciągnąć od zasilenia kibla, bo na pewno będzie najbliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 To niech Ci zrobią koniecznie, bo co byś nie wymyśliła ta ciepła woda do mycia zadka się przydaje - zimną mogą podciągnąć od zasilenia kibla, bo na pewno będzie najbliżej No tak, zadek wazna rzecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 03.05.2008 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 To niech Ci zrobią koniecznie, bo co byś nie wymyśliła ta ciepła woda do mycia zadka się przydaje - zimną mogą podciągnąć od zasilenia kibla, bo na pewno będzie najbliżej No tak, zadek wazna rzecz... I ciepełko lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts