OK 28.06.2008 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Na szczęście można wybrać opcję bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.06.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 OK, naczytałam się tu u Ciebie, naoglądałam tych fotek i muszę przyznać, że PIĘKNE TE MEBELKI - te stare, strychowe mam na uwadze - bardzo ładne, stylowe, w moim guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.06.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Dzięki Tak myślałam, że Ci się spodobają Niestety na renowację muszą poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 28.06.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Mi sie podoba No mi też się podoba -nawet bardzo, tylko trzeba sporo odwagi na tak drastyczną zmianę, tym bardziej że olga ma już naprawdę długie włosy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.06.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Mi sie podoba No mi też się podoba -nawet bardzo, tylko trzeba sporo odwagi na tak drastyczną zmianę, tym bardziej że olga ma już naprawdę długie włosy! Kasia, one mi w 2,5 roku urosły takie, z niewiele krótszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.06.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Dzięki Tak myślałam, że Ci się spodobają Niestety na renowację muszą poczekać Jak już będziesz dawać do renowacji, to pamiętaj - niech Ci dadzą na wierzch taką politurę, która nie pozwala na tworzenie się białych plam pod wpływem wody, alkoholu itp płynów - to bardzo dobre i praktyczne rozwiązanie (sama mam tak "zrobiony" stół w kuchni i jestem b. zadowolona, bo nareszcie mogę bez obaw korzystać ze stołu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.06.2008 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Dzięki Tak myślałam, że Ci się spodobają Niestety na renowację muszą poczekać Jak już będziesz dawać do renowacji, to pamiętaj - niech Ci dadzą na wierzch taką politurę, która nie pozwala na tworzenie się białych plam pod wpływem wody, alkoholu itp płynów - to bardzo dobre i praktyczne rozwiązanie (sama mam tak "zrobiony" stół w kuchni i jestem b. zadowolona, bo nareszcie mogę bez obaw korzystać ze stołu). Politura będzie taka jak oryginalnie - te, co się na nich plamy nie robią, to wyglądają jak lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.06.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Dzięki Tak myślałam, że Ci się spodobają Niestety na renowację muszą poczekać Jak już będziesz dawać do renowacji, to pamiętaj - niech Ci dadzą na wierzch taką politurę, która nie pozwala na tworzenie się białych plam pod wpływem wody, alkoholu itp płynów - to bardzo dobre i praktyczne rozwiązanie (sama mam tak "zrobiony" stół w kuchni i jestem b. zadowolona, bo nareszcie mogę bez obaw korzystać ze stołu). Politura będzie taka jak oryginalnie - te, co się na nich plamy nie robią, to wyglądają jak lakier Aaa, niekoniecznie U mnie wygląda jak normalna politura - nie wiem czym była robiona, ale jest super i nie ma nic współnego z lakierem. Stół był odnawiany jakieś 5 lat temu i nadal wygląda jak po odebraniu z renowacji - staram się tylko, żeby rys nie porobić (np. nożem), a poza tym, to sprawuje się znakomicie. Może zalezy jakiego środka konserwator użyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.06.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Dzięki Tak myślałam, że Ci się spodobają Niestety na renowację muszą poczekać Jak już będziesz dawać do renowacji, to pamiętaj - niech Ci dadzą na wierzch taką politurę, która nie pozwala na tworzenie się białych plam pod wpływem wody, alkoholu itp płynów - to bardzo dobre i praktyczne rozwiązanie (sama mam tak "zrobiony" stół w kuchni i jestem b. zadowolona, bo nareszcie mogę bez obaw korzystać ze stołu). Politura będzie taka jak oryginalnie - te, co się na nich plamy nie robią, to wyglądają jak lakier Sorki, bardzo ostro to zabrzmiało Ale jestem przewrażliwiona ostatnio na tym punkcie, odkąd mamie spier.. szafeczkę Mało, że facet właśnie użył bez pytania się jakiegoś lakieropodobnego szuwaksu, to jeszcze zmienił kolor ten: http://images31.fotosik.pl/301/be1639ed6967e628med.jpg http://images30.fotosik.pl/238/a7be4e60b9bea29bmed.jpg na mahoń Mało się nie poryczałam, jak zobaczyłam A zobaczyłam już u mamy, więc nawet nie mogłam faceta zamordować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.06.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Wiem coś o tym, bo tak mi kilka lat temu załatwiono zegar kominkowy - rodzinną pamiątkę, który pseudokonserwator postanowił upiększyć - oderwał delikatne rzeźby w ich miejsce wklejając złote ozdoby, na oryginalną tarczę nakleił jakąś ozdobną tarczę i zrobił z niego odpustowy zegar Jak mi to tato przyniósł z tej renowacji, to naprawdę się rozpłakałam. Kolejną renowację przeprowadził już znakomity fachowiec (ten, który renowował wspominany stół) - wprawdzie dużo pracy włożył w przywrócenie mu dawnej świetności, ale też dużo serca i dzisiaj zegar jest bardzo ładny, tylko boczne rzeźby już nie te, bo nie byłam w stanie dokładnie wyjaśnić jak tamte wyglądały . Szafeczkę też odnawiałam tą politura niezostawiająca plam i wygląda całkiem przyzwoicie. http://img254.imageshack.us/img254/1773/szafka001so4.jpg http://img105.imageshack.us/img105/1223/szafka002sx4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 28.06.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 no jestem pod wrażeniem mówiłaś, że kcesz się opitolić na krótko ale myślałam, że trochę dłużej widzę idziesz na całość doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.06.2008 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Doberek Jak szaleć to szaleć Monia i Marek, szafeczka wygląda super Ja jednak zostanę przy tradycyjnej politurze na większości mebli - współczesne metody zmniejszają mimo wszystko wartość mebla Może tylko pokombinuję z blatami biurka i stołu - bo to najbardziej podatne na zniszczenia miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.06.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Ja miałam na myśli oczywiście blaty - u mnie też są same blaty robione tą technologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.06.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Ojejku, jaja se robicie? Środek ciężkości się nie pokrywa ze środkiem geometrycznym, w związku z tym piłeczka nie toczy się na wprost, tylko takim zygzakiem Że niby toto wykańcza żywotne koty? A gdzie mogę to zakupić, bo mi kot sandały wcina Wiolasz, info dla Ciebie Kota mi dała pospać dzisiaj prawie do 9tej A i tak obudziłam się sama Czyli chyba działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.06.2008 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Heloł Kawusia? http://www.primbarn.com/fpdb/images/cafe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.06.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Hmmmmm, pyszna taka kawusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.06.2008 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Staram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 29.06.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 ooo i dla mnie starczyło dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 29.06.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 a dla mnie już nie wystarczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.06.2008 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Dziwisz się? O tej porze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts