OK 09.07.2008 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Dziewczyno Myśl przede wszystkim i nie daj się zastraszyć Bo normalnie, jak się zawinę to pojadę i jeszcze Ci rozum do głowy od tyłu wkopię Przestań słuchać tego, co oni Ci wygadują, bo pogadać to ja też se mogę I myśl, jak tylko ochłoniesz nieco Co jest dla Ciebie najlepsze? Przeczytaj umowę, masz tam jakieś kary umowne? Na spokojnie się zastanów, pogadaj z kimś jeszcze prócz szamana... w ostateczności rezygnacja z umowy + kary umowne mogą być najrozsądniejszym wyjściem z sytuacji Choć niekoniecznie Rozwiązań jest dużo, tylko trzeba się zastanowić na spokojnie i nie dać sobie głupot wmówić Monia, nie mogą sprzedać z wadami zatajając je, bo kupującego można w każdej chwili poinformować Co należy głąbom dać do zrozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.07.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Dobrze OK mówisz - tak można próbować z nimi gadać, tylko co jeśli faktycznie się wkurzą i sprzedadzą komuś innemu? Żeby sprzedać, muszą rozwiązać umowę najpierw Jak? Za porozumieniem stron, czy zerwą? Jak zerwą, to zapłacą kary umowne? I jak sprzedać z wadami? Tak łatwo znajdą kupca i mu o tym powiedzą? To będą musieli duużo zejść z ceny A zatajenie wad ukrytych? Toć Nitubaga ma tu na nich bata jak stąd do Krakowa Ja bym tylko radziła od tej pory nic na gębę z nimi - wszystko na papierze i z potwierdzeniem odbioru na kopii, bądź przez pocztę. KONIECZNIE W porozumieniu z szamanem spłodzić jakie wezwanie do usunięcia wad na piśmie i jak najszybciej właśnie tu masz na nich haczyk... nie mogą sobie teraz ot tak zrobić co chcą, każda umowa jest umową i w świetle prawa jesteś górą. I tego się trzymaj, a nawet daj do zrozumienia, że też możesz im narobić kłopotów. Najlepszy klient, to ten, co nic sie nie odzywa... i bierze co dają.. postrasz, że masz w rodzinie dobrego prawnika i wiesz na czym stoisz Nitubaga, gdybys potrzebowala dobrego prawnika z Wawy, to moge Ci dac namiar. Tani nie sa, ale w tej sytuacji stawka jest wysoka, wiec moze bedzie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.07.2008 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 no coś muszę wymyślić....nie dam się.... Olga sorki za zaśmiecanie dzienniczka ale z jakimś radcą się skontaktuję - tak dla mojej spokojności... Ależ nie ma za co I skontaktuj się z prawnikiem, i rzecznikiem konsumenta, i jeszcze z paroma inż. - oni też się nieźle orientują w zawiłościach prawa i umów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.07.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Olga, masz rację, ale jeszcze wszystko zależy od tego, co mają w umowie Niestety człowiek obdarzając patałachów zaufaniem często zapomina o swoich interesach i w takich sytuacjach często to wychodzi. Jeśli w umowie nie ma żadnych kar w przypadku odstąpienia od umowy, albo są takie, że im się to opłaci, to różnie może być. Fakt faktem, ze poddawać się nie wolno i trza walczyć o swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.07.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 mam w ręce dwa atuty - jeden to ten, ze budynek nie jest gotowy na czas...miał być skończony do końca czerwca, a oddany do końca lipca...drugi to te usterki... są jeszcze pewne niedotrzymania w umowie typu ogrodzenie miało być z klinkieru, a nie jest...no ale za to mam więcej podłogówki i lepsze tynki.... więc jest raz w tę raz w tę stronę... Olga - jak się do jutra nie pozbieram - to przyjedź i nakop... Małgoś - jeśli będzie faktycznie ostro - to poprosze o pomoc... bardzo Wam dziękuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.07.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 a i w umowie mam 5% za za zerwanie umowy i odsetki na poziomie jakie 0,03% za dzień zwłoki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.07.2008 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Monia, racja, ale umowy budowlane są dość ściśle ustalone prawem - więc pewne rzeczy muszą się w nich znaleźć, a jeśli ich nie ma to jest sprawa dla sądu Kary umowne do takich paragrafów należą Nitubaga, masz jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.07.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 a i w umowie mam 5% za za zerwanie umowy i odsetki na poziomie jakie 0,03% za dzień zwłoki.. To jesteś na wygranej - czyli instrukcja postępowania wgf wskazań Olgi i będzie na Twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.07.2008 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 a i w umowie mam 5% za za zerwanie umowy i odsetki na poziomie jakie 0,03% za dzień zwłoki.. Się uzbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.07.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 no mam nadzieję, że da się z tym coś zrobić...ale musze ochłonąć i się pozbierać, a potem pogadać z kimś władnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.07.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 a i w umowie mam 5% za za zerwanie umowy i odsetki na poziomie jakie 0,03% za dzień zwłoki.. Się uzbiera już się zbiera, bo mieszkanie nie na czas oddane o ile dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.07.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 no tego właśnie nie wiem... czy zwłoka się liczy od daty 30 czerwca - czyli na dzień gotowości budynku, czy 31 lipiec - max termin jego przekazania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.07.2008 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Normalnie to od odbioru końcowego się liczy, ale to zależy od sformułowań w umowie Grunt to spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.07.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 co tu takie puchy dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.07.2008 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Nic się nie dzieje, to i puchy som Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.07.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Mnie nie bylo po prostu, ale juz jestem! Cieszycie sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.07.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 A z czym puchy są? Malgos -cieszymy się wylewnie!!! http://www.sklep-ballantines.pl/sklep/img/product_1184328835_1918959607_spirytus_ratyfikowany_450.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.07.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ooooo, to moze do maszynki z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.07.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ooooo, to moze do maszynki z tym? Lej lej -niech nabiera mocy! ale co by tu jeszcze..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.07.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ooooo, to moze do maszynki z tym? Lej lej -niech nabiera mocy! ale co by tu jeszcze..... ? Ten spirytus to sie jakos tak filtrowalo, ze krysztaly salicylu sie wytracaly i bylo git, ale w dawnych czasach ten spiryt tak walil, ze landrynek sie dodawalo do smaku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts