onna 06.08.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 dzień dobry:) witam poobiednio upajając się posiadaniem zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.08.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 ooooooooo znam to.....te pierwsze kilka dni jest bosko, nie? ale zobaczysz jak się już przyzwyczaisz to będziesz tylko patrzeć czy jest ktoś na horyzoncie komu by się chciało rozładować zmywarkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.08.2008 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Tiaaa, u mnie ze zmywarką to jeszcze śmieszniej Jak już mam taką, co mi się ją opłaca uruchomić, czyli malutką, to mam większy burdel momentami niż przedtem. Przedtem miałam 45kę, której nie używałam, bo nie potrafiłam zapełnić. Wszystko ręcznie i na bieżąco i nic mi się nie zbierało A teraz w koło mam coś w zlewie, co czeka na zapakowanie zmywarki Jakoś do mnie nie przemawia trzymanie w niej brudnych, to już wolę w zlewie... i mam pieprznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 06.08.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 no ja mam 60tkę a jak zrobię porządny obiad to i tak nie mieśći się wszystko. Wlasnie nosze sie z zamiarem założenia wątku o pakowaniu zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.08.2008 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Ja mam sporo naczyń teflonowych, więc ich nie piorę w zmywarce A po obiedzie do umycia mam najczęściej jeden mały garnek zwykły, jeden teflonowy, talerz i sztućce + duperele typu deska (drewniana, więc w ręku), łycha od gara (jak teflon, to też drewniana, więc jw.) itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 06.08.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 to teflonu nie możńa w zmywarce? dlaczego??? bo ja dotąd staralam siezmieścicć patelnie...po dzisiejszym obiedzie mialam do zmycia 10 talerzy (duże pllaskie i głębookie - ciężkie) ze trzy miski, kubki i talerzyki po naaszym śniadaniu calą mase sztućcół, garnek po zupie, patelnie dwie,, wazówka i szklanki.... Niektórych reczy już nie zmieścilam, niektóre mylam tez na bieżąco jak mi byly potrzebne - noż np, deska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.08.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Ja teflonu do zmywarki nie pcham i się nad tym nie zastanawiam. Zresztą czy zmywanie teflonu, to w ogóle zmywanie? I właśnie większość rzeczy, to myłam zawsze na bieżąco i nie było problemu. Teraz, jakbym myła na bieżąco, to już całkiem nie byłoby do zmywary co włożyć No i się zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.08.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Onna ja mam podobnie, tylko ze jeszcze kuchnia po moim pobycie wyglada jakby tajfun przeszedl a naczyn wykorzystanych w ilosciach hurtowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.08.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Olga jak juz jestes to sio sio do mnie prosze sie wypowiedziec i to szybciutko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.08.2008 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Lecem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 06.08.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 no to widocznie tak mamy po tej patronce kucharek;) to ja lecę sprzątać kuchnię, malż powiesil dziś kolejny żyrannnndol i wnieśli z teściem pralke. Ciekawe czy zadzialą po rocznym staniu w piwnicy... Trzymajcie kciuki.... amoże nie??? Jak nie zadzialą kupujemy nową Szkoda tylko ich męki wnoszenia. Jedziemy do sklepów i wieczorem próbujemy rozpakować najpotrzebniejsze rzeczy. reszta, jeśłi nie będzie przeszkadzać poczeka sobie na szafę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.08.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Ja też zbieram w zmywarce. Zraszam tylko, żeby sie potem domyło. ALe na nasz tryb życia to nie używamy za często zmywarki. W weekendy zawsze, na tygodniu rzadziej. Nie ma takiej potrzeby. Zauważyłam, ze w uzytku jest znacznie więcej naczyń odkąd jest zmywarka. Wczesniej używalismy mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.08.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 u nas zmywarka chodzi non stop najwięcej szklanki i kubki zapychają teflon też piorę, zresztą drewno też jak się trafi ale juz kupiłam sobie plastikowe sztućce (takie do teflonu) co by tych drewnianych wreszcie nie używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.08.2008 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 U mnie plastikowe sztućce do teflonu miały krótki żywot Do pierwszego zostawienia na patelni w trakcie smażenia Jakoś i tak mi nie pasują tak jak drewniane - najlepsze te stare, już zjechane U mnie też dużo więcej naczyń w uzytku przy zmywarce. Tzn. mieć to miałam zawsze, ale nie uzywałam, bo za duża była Teraz z tą małą to jest tak, że albo jej nie mam czym zapchać, albo i tak do dużej by nie wlazło, więc puszczam na dwa razy. Ale to rzadko mi się zdarza A w zmywarce nie trzymam, bo jakoś tak nie mam przekonania. Nawet po zraszaniu No chyba że jakieś kubki po kawie czy herbacie, albo talerz po kanapkach Co to w zasadzie też opłukanie by starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.08.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Ok ja też unikam długiego zbierania. Dwa dni to góra i raczej naczynia nie są bardzo zabrudzone. Śmierdziałoby Mieszać drewnianymi łychami też lubię. Wolę je od innych. Drewniane łyzki i łopatki to chyba jedyne co nam pozostalo w kuchniach po naszych babciach. Mało gdzie spotkać mozna np. kamionkę a świetna jest do kiszenia ogólrków. Drewno jest bardziej powszechne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.08.2008 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Widziałam kamionkowe gary, w domu takie miałam i mam zamiar sobie stopniowo kupować w różnych rozmiarach Tylko ta kasa Tyle rzeczy mam do kupienia jeszcze, że nie wyrabiam A chciałabym wszystko od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.08.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a ja na drewniane łychy mam uczulenie, w ogóle mam uczulenie na surowe drewno (jak jem loda na patyku to oddaje Tomkowi w trakcie bo jakbym ustami dotknęła to drewienko to by mi chyba zęby wypadły ) najlepsze w tym wszystkim że mam to po tacie który ma aktualnie... zakład stolarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.08.2008 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 No wiesz??? I dopiero teraz mówisz?! Ja uwielbiam surowe drewno, w ogóle drewno, kamień - naturalne materiały. Nawet zniszczone mają swój urok, przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.08.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 urok jak najbardziej ja po prostu nie mogę tego DOTYKAĆ dopiero po dwóch latach dałam się namówić na drewniany taras. na pewno będzie przeuroczy ale gołą stopą tam nie wyjdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.08.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 To zupełnie odwrotnie niż ja Strasznie jestem szczęśliwa z zaolejowania podłogi, bo to właśnie jak surowe drewno jest w dotyku W przeciwieństwie do lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts