Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny


OK

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • OK

    6251

  • malgos2

    2112

  • kachna28

    1536

  • monia i marek

    948

Najaktywniejsi w wątku

To jak nie właścicielka to i tak jakieś chody tam ma, nie?

Ja to nie ukrywam że liczę na dobre przepisy na pasty i sosy do makaronu. Uwielbiam makaron. Może być na PW. nie jestem wybredna :wink:

Ja też uwielbiam. Zwłaszcza przepadam za carbonarą :D Jak tylko będą ją w tej knajpce podawać to pewnie będę częstym gościem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Maluszku, carbonara będzie bankowo :wink:

to masz już jednego a nawet dwoje stałych klentów :D :D :D

A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził :wink: Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni :wink: 8)

zdradź przepis na swoją - plizzzzzzzzzzzzzzzzz :D

 

Dobra carbonara pownna być z jajem :D może być bez śmietany ale jajo koniecznie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Maluszku, carbonara będzie bankowo :wink:

to masz już jednego a nawet dwoje stałych klentów :D :D :D

A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził :wink: Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni :wink: 8)

zdradź przepis na swoją - plizzzzzzzzzzzzzzzzz :D

 

Dobra carbonara pownna być z jajem :D może być bez śmietany ale jajo koniecznie :D

 

Już gdzieś pisałam. Jajo na łba, płaska łyżka śmietany, duża góra parmezanu, dużo pieprzu, odrobina soli (zależy czy boczek b. słony) - wybełtać razem i wylać na makaron razem ze skwarkami z boczku i wytopionym tłuszczykiem. I już :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Maluszku, carbonara będzie bankowo :wink:

to masz już jednego a nawet dwoje stałych klentów :D :D :D

A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził :wink: Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni :wink: 8)

zdradź przepis na swoją - plizzzzzzzzzzzzzzzzz :D

 

Dobra carbonara pownna być z jajem :D może być bez śmietany ale jajo koniecznie :D

 

Już gdzieś pisałam. Jajo na łba, płaska łyżka śmietany, duża góra parmezanu, dużo pieprzu, odrobina soli (zależy czy boczek b. słony) - wybełtać razem i wylać na makaron razem ze skwarkami z boczku i wytopionym tłuszczykiem. I już :lol:

no niby tak smo robię ale nijak nie chce mi wyjść taki dobry jaki jadam we włoskiej tratorii. A jaką śmietanę dajesz?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Maluszku, carbonara będzie bankowo :wink:

to masz już jednego a nawet dwoje stałych klentów :D :D :D

A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził :wink: Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni :wink: 8)

zdradź przepis na swoją - plizzzzzzzzzzzzzzzzz :D

 

Dobra carbonara pownna być z jajem :D może być bez śmietany ale jajo koniecznie :D

 

Już gdzieś pisałam. Jajo na łba, płaska łyżka śmietany, duża góra parmezanu, dużo pieprzu, odrobina soli (zależy czy boczek b. słony) - wybełtać razem i wylać na makaron razem ze skwarkami z boczku i wytopionym tłuszczykiem. I już :lol:

no niby tak smo robię ale nijak nie chce mi wyjść taki dobry jaki jadam we włoskiej tratorii. A jaką śmietanę dajesz?

 

Analogową, czyli tłustą - tylko nie za dużo śmietany i duuużo parmezanu świeżo startego. Z torebki wychodzi błeee :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no niby tak smo robię ale nijak nie chce mi wyjść taki dobry jaki jadam we włoskiej tratorii. A jaką śmietanę dajesz?

 

Analogową, czyli tłustą - tylko nie za dużo śmietany i duuużo parmezanu świeżo startego. Z torebki wychodzi błeee :wink:

fakt ten z torebki jest obrzydliwy :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Małgoś, nie wiem, coś Ty w necie wyczytała, ale przepis od rodowitego Włocha :lol: Oni sporo sosów na śmietanie robią. Poza tym każdy Włoch też ma pewnie ciut inny przepis :wink:

 

A kogla-mogla monsz jada? A jak nie, to mu wytłumacz, że jak się to jajo zmiesza ze skwierczącym tłuszczykiem i skwarkami, to już nie jest tak bardzo surowe :lol: :lol: :lol: Ono zresztą przestaje wyglądać surowo już jak się je z parmezanem i śmietaną wymiącha :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...