onna 19.08.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 to ja tez informuję wszem i wobec,że mam problem z szafą..... Pomożecie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.08.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 To jak nie właścicielka to i tak jakieś chody tam ma, nie? Ja to nie ukrywam że liczę na dobre przepisy na pasty i sosy do makaronu. Uwielbiam makaron. Może być na PW. nie jestem wybredna Ja też uwielbiam. Zwłaszcza przepadam za carbonarą Jak tylko będą ją w tej knajpce podawać to pewnie będę częstym gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 19.08.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a czy spagetti bez jajka można nazwać carbonarą??? Bo ja tak swoje nazywam, chyba tylko dlatego że robię je z surowego wędzonego boczku i śmietanki, ale jajek to ono nie widziało..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Maluszku, carbonara będzie bankowo A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.08.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Maluszku, carbonara będzie bankowo to masz już jednego a nawet dwoje stałych klentów :D A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni zdradź przepis na swoją - plizzzzzzzzzzzzzzzzz Dobra carbonara pownna być z jajem może być bez śmietany ale jajo koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.08.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A ja robię carbonarrę z żółtek, a nie całego jaja Śmietana obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Maluszku, carbonara będzie bankowo to masz już jednego a nawet dwoje stałych klentów :D A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni zdradź przepis na swoją - plizzzzzzzzzzzzzzzzz Dobra carbonara pownna być z jajem może być bez śmietany ale jajo koniecznie Już gdzieś pisałam. Jajo na łba, płaska łyżka śmietany, duża góra parmezanu, dużo pieprzu, odrobina soli (zależy czy boczek b. słony) - wybełtać razem i wylać na makaron razem ze skwarkami z boczku i wytopionym tłuszczykiem. I już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.08.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Maluszku, carbonara będzie bankowo to masz już jednego a nawet dwoje stałych klentów :D A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni zdradź przepis na swoją - plizzzzzzzzzzzzzzzzz Dobra carbonara pownna być z jajem może być bez śmietany ale jajo koniecznie Już gdzieś pisałam. Jajo na łba, płaska łyżka śmietany, duża góra parmezanu, dużo pieprzu, odrobina soli (zależy czy boczek b. słony) - wybełtać razem i wylać na makaron razem ze skwarkami z boczku i wytopionym tłuszczykiem. I już no niby tak smo robię ale nijak nie chce mi wyjść taki dobry jaki jadam we włoskiej tratorii. A jaką śmietanę dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Maluszku, carbonara będzie bankowo to masz już jednego a nawet dwoje stałych klentów :D A czy bez jaja to carbonara, to nie wiem - Włoch by się pewnie obraził Ja robię z jajem, wg recepty szefa kuchni zdradź przepis na swoją - plizzzzzzzzzzzzzzzzz Dobra carbonara pownna być z jajem może być bez śmietany ale jajo koniecznie Już gdzieś pisałam. Jajo na łba, płaska łyżka śmietany, duża góra parmezanu, dużo pieprzu, odrobina soli (zależy czy boczek b. słony) - wybełtać razem i wylać na makaron razem ze skwarkami z boczku i wytopionym tłuszczykiem. I już no niby tak smo robię ale nijak nie chce mi wyjść taki dobry jaki jadam we włoskiej tratorii. A jaką śmietanę dajesz? Analogową, czyli tłustą - tylko nie za dużo śmietany i duuużo parmezanu świeżo startego. Z torebki wychodzi błeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.08.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 no niby tak smo robię ale nijak nie chce mi wyjść taki dobry jaki jadam we włoskiej tratorii. A jaką śmietanę dajesz? Analogową, czyli tłustą - tylko nie za dużo śmietany i duuużo parmezanu świeżo startego. Z torebki wychodzi błeee fakt ten z torebki jest obrzydliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Aha, tłustą, ale nie kremówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 No bez jaj - carbonara z bita smietana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 No tak dla porządku dodałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 W razie gdyby ktos ze smietanowcem co staje pomylil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ale nie powiem, zainspirowalam sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.08.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ale się smakowicie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ja tam sobie podpatruję u nich, jak pichcą i już sporo załapałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A ja wlasnie w inecie przeczytalam, ze do carbonary Wlosi nie daja smietany, ze to amerykanski wynalazek... Ale i tak bym dala... Tylko jak mojego malza przekonac do surowego jajka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Małgoś, nie wiem, coś Ty w necie wyczytała, ale przepis od rodowitego Włocha Oni sporo sosów na śmietanie robią. Poza tym każdy Włoch też ma pewnie ciut inny przepis A kogla-mogla monsz jada? A jak nie, to mu wytłumacz, że jak się to jajo zmiesza ze skwierczącym tłuszczykiem i skwarkami, to już nie jest tak bardzo surowe Ono zresztą przestaje wyglądać surowo już jak się je z parmezanem i śmietaną wymiącha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.