monia i marek 26.08.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Jak robię w domu, to nie daję, ale możesz dać, co Ci szkodzi. Kapusta na ogniu przy pieczeniu z darniem stanowi funkcję ochronną, żeby ziemia nie wlazła i nie chrzęściła później między zębami A dodatkowo smak daje, na pewno. Przy pieczeniu na ogniu daje się ok.4 dużych liści. No i piecze się ok.45 - 60min., a na piecu na pewno dłużej, ok. godz., ale ja robię na oko, jak spróbuję, że dobre, to wyłączam i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.08.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Chwilowo to nie mam żadnego takiego Ale już widzę oczyma duszy, jak kupuję taki żeliwny gar Brytfankę, no Słówko mi wyleciało Od dawna za mną chodzi, tylko pretekstu potrzebowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Zresztą co ja Ci tu będę gadać... poradzisz sobie bez problemu - to tak proste danie, że tylko trzeba raz spróbować z przepisu, a później, nastęnym razem, to już samo leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 no to już jest pretekst Może być zwykły garnek, byle emaliowany (taki zwykły, wiesz...), nie z tych srebrzystych jak zepter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 no to już jest pretekst Może być zwykły garnek, byle emaliowany (taki zwykły, wiesz...), nie z tych srebrzystych jak zepter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 no to już jest pretekst Może być zwykły garnek, byle emaliowany (taki zwykły, wiesz...), nie z tych srebrzystych jak zepter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A nie mówiłam, że już zmęczona jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.08.2008 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Emaliowanych nie mam, bo nie lubię Mam stalowe i teflonowe, ale już od dawna mam plana na taką żeliwną brytfankę, patelnię grilową i wielki gar Tyle że to dość droga impreza, więc muszę po kolei.... No i pretekst niezbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.08.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 No właśnie z tymi emaliowanymi też miałam kłopot, ale gęsiarkę miałam i przydała się doskonale. Jak kupisz któreś z w/w, to się pochwal Już nie wspomnę jak zrobisz chrzanowskie ziemniaki Dobranoc. Padam na pyszczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.08.2008 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Ja na szczęście leżę, ale też już pomału odpływam Dobranoc Pochwalę się na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 27.08.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 dzień dobry a ja przepis też zakosiłam....a co? tylko Wy macie mieć pysznie.... ale mam pytanko, czy jak mam nie żeliwną ino szklaną - to tyż bedzie brzmi smakowicie...co prawda ja nie jestem fanatyczką smalcu i boczusia - ale jak ma być z przepisu to z przepisu.... zaraz się zrywam do przedszkola - więc życzę miłego dnia wszystkim co tu zaglądną... pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 27.08.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 O Monia, przepis prawie jak nasze duszonki tylko u nas bez kurczaka (i marchewki) Najlepsze z kociołka i ogniska, ale potwierdzam - w domu też można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.08.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 ale się wczoraj rozgadałyście.. dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dzień doberek Się witam w przelocie i biorę się za robotę. Jak niebiesia pozwolą, to zajrzę po południu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.08.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 dzień dobry a ja przepis też zakosiłam....a co? tylko Wy macie mieć pysznie.... ale mam pytanko, czy jak mam nie żeliwną ino szklaną - to tyż bedzie brzmi smakowicie...co prawda ja nie jestem fanatyczką smalcu i boczusia - ale jak ma być z przepisu to z przepisu.... zaraz się zrywam do przedszkola - więc życzę miłego dnia wszystkim co tu zaglądną... pa Nie próbowałam, ale sądzę, że powinno być bez problemu OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.08.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 O Monia, przepis prawie jak nasze duszonki tylko u nas bez kurczaka (i marchewki) Najlepsze z kociołka i ogniska, ale potwierdzam - w domu też można zrobić bez marchewki toż to profanacja pieczonych , ale pewnie też smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 27.08.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 nie zaglądam tu więcej, tylko się oplułam tak smakowicie ten przepis wygląda, że pozwolę sobie go wypróbować. Dzień dobry taka dziwna kolejność, bo ślina ciekła i nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dachówka jest ceglasta. Kolor tynku chyba będzie albo od ciepłego brązu albo coś od pomarańczy - taki jak najbardziej jasny. To ja się wypowiem, bo własnie w tym tyg. wybierałam tynk akrylowy Wybrałam Floryda FL3 z Ceresitu -jest taki beżowo-żółty -ani za żółty, ani za beżowy a napewno nie cytrynowy, bardziej 'ciepły" niż zimny -POLECAM! Acha -z tym, że ja wybrałam odcień dość ciemny -Floryda FL2 jest o ton jaśniejszy -a Floryda FL1 -najjaśniejszy Acha -ja też mam "ceglaste" dachówki i brązowe "średniojasne" okna Jak dobrze pójdzie to foty za 2-3tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 O Monia, przepis prawie jak nasze duszonki co to "duszonki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.08.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 nie zaglądam tu więcej, tylko się oplułam tak smakowicie ten przepis wygląda, że pozwolę sobie go wypróbować. Dzień dobry taka dziwna kolejność, bo ślina ciekła i nie mogłam się powstrzymać Nie pluj, tylko nożyk w ręce i działaj Bardzo jestem ciekawa jak Wam zasmakuje to danie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.