Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny


OK

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • OK

    6251

  • malgos2

    2112

  • kachna28

    1536

  • monia i marek

    948

Najaktywniejsi w wątku

nie zaglądam tu więcej, tylko się oplułam :lol: :lol: :lol:

tak smakowicie ten przepis wygląda, że pozwolę sobie go wypróbować.

Dzień dobry :lol:

 

taka dziwna kolejność, bo ślina ciekła i nie mogłam się powstrzymać :wink:

 

ja tam się nie znam, ale to może odruch Pawłowa?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie zaglądam tu więcej, tylko się oplułam :lol: :lol: :lol:

tak smakowicie ten przepis wygląda, że pozwolę sobie go wypróbować.

Dzień dobry :lol:

 

taka dziwna kolejność, bo ślina ciekła i nie mogłam się powstrzymać :wink:

 

ja tam się nie znam, ale to może odruch Pawłowa?

 

Jeszcze nie, odruch Pawłowa, to jak na sam widok wątku zacznie się ślinić :lol:

 

Tak w ogóle, to witam u mnie :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie zaglądam tu więcej, tylko się oplułam :lol: :lol: :lol:

tak smakowicie ten przepis wygląda, że pozwolę sobie go wypróbować.

Dzień dobry :lol:

 

taka dziwna kolejność, bo ślina ciekła i nie mogłam się powstrzymać :wink:

 

ja tam się nie znam, ale to może odruch Pawłowa?

 

Jeszcze nie, odruch Pawłowa, to jak na sam widok wątku zacznie się ślinić :lol:

 

Tak w ogóle, to witam u mnie :lol:

 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sama bym się właśnie popluła, ale ze śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O Monia, przepis prawie jak nasze duszonki ;)

co to "duszonki"? :o

 

no właśnie takie danie z ziemniaków, kiełbasy, boczku, cebuli

ziemniaki trzeba obrać, pokroić w talarki, cebulę w talarki, kiełbachę i boczek też (tzn. w plastry ;) )

do kociołka daje się na spód skórę z boczku, potem warstwami ziemniaki, cebulę, kiełbasę z boczkiem itd. Góra jest ziemniaczana. Na samą górę można dać liście kapusty i na to przykrywkę. potem nad ognisko i ... smaczego ;)

 

wersję piekarnikową da się zrobić w żaroodpornym naczyniu, bez kapusty .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja na bigosik jeszcze poczekam - w jesienne słoty najlepiej smakuje :lol:

 

Właśnie sobie uświadomiłam, że bigosu to jeszcze nie robiłam sama :o

Trza to w tym roku naprawić :wink: :lol:

 

Ja bigosik często robię zimą, bo wtedy własnie wyjątkowo mamy na niego smak. Superaśny wychodzi :oops: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...