DarioAS 08.09.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 jednym tchem... dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.09.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Olga, ze spóźnieniem, bo totalnie nie mam czasu, ale proszę: (do recepty na pieczone ziemniaki jaką zapodałam swego czasu) najpierw pokrojony boczuś: http://img182.imageshack.us/img182/2825/ramastalowa3001cx9.jpg kolejna warstwa - ziemniaczki posypane wegetą, solą, pieprzem: http://img87.imageshack.us/img87/8012/ramastalowa3002af9.jpg na ziemniaki marchew, cebula, zielona pietruszka, mogą być też pieczarki: http://img47.imageshack.us/img47/6859/ramastalowa3003zr3.jpg następnie kiełbaska: http://img182.imageshack.us/img182/1940/ramastalowa3004bo2.jpg i tak od nowa: ziemniaki, jarzynka ... te same warstwy + można pomiędzy upchać podudzia z kurczaka Na koniec smalec i kapuściane liście: http://img87.imageshack.us/img87/682/ramastalowa3005ke5.jpg http://img47.imageshack.us/img47/1600/ramastalowa3006qi1.jpg Jeśli pieczemy na ogniu, to trzeba wykopac dareń z ziemi i nałożyć do góry ziemią, trawą w dół (jeśli w warunkach domowych, to tylko pokrywę): http://img47.imageshack.us/img47/3986/ramastalowa3014tb7.jpg No i pieczemy. Na koniec smacznego pieczonego: http://img47.imageshack.us/img47/4397/ramastalowa3015fi0.jpg Ostatnie niezbyt udane zdjęcie, bo wysiadł mi na działce aparat i zrobiłam dopiero w domu fotkę zimnej porcji, która została dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.09.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Hej, a jak to dlugo musi sie piec tak mniej wiecej? Zdjecie z trawa super kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.09.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Mniej więcej ok.45min. - 1h - zależy jak bardzo chce się mieć upieczone. Oczywiście piec trzeba na wolnym ogniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 09.09.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 monia i marek - a to na ogniu czy na samym żarże (co za slowo ) ? bo nam pierwszy i ostatni raz to na ogniu szybko i straszliwie sie zjaralo - i bylo niezjadliwe - a tak pieknie sie zapowiadalo dobry wieczor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.09.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Widocznie za mocny ogień mieliście i zbyt blisko przysunięty do garnka. Ja robię to wspaniałe danie albo na ognisku (jak na fotkach), albo w gęsiarce na piecu kuchennym (w zimie). Zawsze pieczemy ok.45min.-1h na b.małym ogniu, żeby się nie spiekło. Piekąc na piecu masz możliwość sprawdzenia co jakiś czas, na ogniu trudniej, trzeba mieć lepszą wprawę No i najważniejsze, żeby ogień był równomierny i nieco odsunięty od garnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.09.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dzieki za info i instrukcje. Nie wiem, kiedy bede miala okazje wyprobowac, ale na pewno kiedys to zrobie. Slinka mi pociekla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.09.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Polecam, bo jest to naprawdę proste, szybkie i baaaaardzo smaczne danie W zasadzie nie spotkałam osoby, która spróbowałaby naszych chrzanowskich ziemniaczków i powiedziała, że nie smakują - wszyscy się zachwycają smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 10.09.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 U nas się jeszcze najpierw wykłada garnek liśćmi kapusty na wypadek właśnie "zjarania" się duszonek, wtedy zawartość zasadnicza jest ok a liście idą do ogniska....i wszyscy są zadowoleni.... I nie dajemy smalcu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.09.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 o rety ale pysznośći.... ale fakt jak zobaczyłam garnek z trawą na łbie to się mu mocno przyjrzałam....czy to by napewno ma tak być.... ja tez kiedyś spróbuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 10.09.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 W zasadzie nie spotkałam osoby, która spróbowałaby naszych chrzanowskich ziemniaczków i powiedziała, że nie smakują Może chrzanowskimi ziemniaczkami bym się zachwyciła Ale rzeczywiście jestem jedyną znaną sobie osobą, która daniem się nie zachwyca. Jak jest to zjadam trochę, od czasu do czasu nawet zatęsknię (żeby potem zjeść troszkę tylko ). nie jestem fanką ziemniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.09.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 my robimy w górach na ognisku. ale takie zwykłe pieczonki - garnek wykłada sie kapustą wrzuca ziemniaczki kiełbaskę cebulę (wartswowo) doprawia solą i pieprzem i zalewa olejem (troszkę tylko - tak żeby na spodzie było). okrywa kapustą i zamyka garnek (ma taką specjalną pokrywę ze śrubą którą się dokręca) wstawia się to na żar do ogniska (zero ognia) i czeka 45 minut. pyszności nawet mój luby niecierpiący ziemniaków sie zajada niektórzy dodają jeszcze buraki albo marchewke ale ja lubie tą zwykłą wersję a takich chrzanowskich to baaaardzo chętnie bym spróbowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.09.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Pewnie smakuja tak samo tylko taka sciema z trawa zeby sie wyroznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.09.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Monia - ale się obśliniłam na widok tych smakowitości chyba polecę gdzieś na obiadek bo tak mi się jeść zachciało. miłego dnia Wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.09.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Pewnie smakuja tak samo tylko taka sciema z trawa zeby sie wyroznic skład inny to i smak inny - nawet jakby tego darniowego czerepa nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 10.09.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 u nas też trawę się daje . ściema to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.09.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jak to sklad inny?? troche pieczarek i pietruchy toz to niemalze nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.09.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 czy są pieczarki, czy nie ma.. to tak jak i z burakami.. dużej różnicy w smaku nie robi jeden składnik w tą czy w tą.. wiem, bo u nas robi się i tak i tak, zależy co mamy pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 10.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 buraczki to akurat zmieniają całość. W kolorystyce A danko smakowicie wygląda, muszę kiedyś zrobić jako zapiekankę Pewnie w naczyniu żaroodpornym będzie miało inny smak, ale sama kombinacja składników dużo daje. A jak nie to się znów do teściowej wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.09.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Pokazalam mezowi, nabral ochoty na ognisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.