aka z Ina 24.11.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ja wszystko co robię to wg przepisików b.łatwych , dla wszystkich do wykonania w zeszła niedzielę robiłam gołąbki w sosie pomidorowym a poniewąz nie umiem ich robic poszłam na łatwiznę i zrobiłam gołabki troche inaczej , z kapuchą pokrojona, w srodku jak chcecie to rzucę przepisikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.11.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Aka, ja Cię nie straszę - jak masz już kredyt przyznany, to może zrób tam jakąś roz... w oddziale i niech wypłacają natychmiast Najlepiej na piśmie, z delikatną sugestią, że działają na Twoją szkodę i obciążysz ich ewentualnymi kosztami. W każdym razie koniecznie na piśmie! Kumpel z pracy czekał 3 m-ce w INGu, co chwila chcieli jakieś nowe świstki. Też miał nóż na gardle, bo umowa przedstwępna się kończyła, a on bez kasy. Jak się wk..ł, poszedł do Pekao SA i dostał w tydzień na konto Dżempel, Ty się nie przejmuj, ja gotuję tylko jak mam ochotę - to na pewno nie jest codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.11.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ja wszystko co robię to wg przepisików b.łatwych , dla wszystkich do wykonania w zeszła niedzielę robiłam gołąbki w sosie pomidorowym a poniewąz nie umiem ich robic poszłam na łatwiznę i zrobiłam gołabki troche inaczej , z kapuchą pokrojona, w srodku jak chcecie to rzucę przepisikiem Ja tą technologią robię ruskie pierogi, które uwielbiam, ale mam za mało cierpliwości do klejenia. To zawijam farsz w naleśniki i zapiekam ze skwarkami z wędzonki Pycha A gołąbki kupuję gotowe w sprawdzonej garmażerii Tylko sosik robię sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 24.11.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ja wszystko co robię to wg przepisików b.łatwych , dla wszystkich do wykonania w zeszła niedzielę robiłam gołąbki w sosie pomidorowym a poniewąz nie umiem ich robic poszłam na łatwiznę i zrobiłam gołabki troche inaczej , z kapuchą pokrojona, w srodku jak chcecie to rzucę przepisikiem dawaj dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ok-u mnie jest bardziej skomplikowana sytuacja ja biorę kredyt w PLN na spłacenie w CHF z nadwyżką. U nas wyszło wszystko Ok ,, ale musi on przejśc przez ręce analityków z Bydg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 dżempel-już się robi Gołąbki trochę inaczej 1 kg białej kapusty 50 dag mięsa mielonego 1/2 szklanki kaszy mannej 1 1/2 szklanki ryżu 4 jajka przecier pomidorowy pieprz sól Wegeta Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne "gołąbki". Piec na rozgrzanym oleju, aż "gołąbki" nabiorą złotego koloru. Do rondla wlać około 2 litry wody, dodać przecier pomidorowy rozmieszany w wodzie. Wszystko zagotować. Do gotującego się sosu włożyć "gołąbki" i dusić około 45 minut. Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Gdy sosu zostanie zbyt mało należy dodać wodę. Sos zagęścić 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody. Zagotować i doprawić do smaku. "Gołąbki" podawać z ziemniakami polane sosem. Z podanych składników wychodzi około 20 "gołąbków smacznego!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.11.2007 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Aka, pisemko nie zaszkodzi - jak uważasz, możesz napisać w grzeczniutkim tonie, bez straszenia Oni mają swoje wew. regulaminy i wytyczne, ile czasu mają na rozpatrzenie wniosku. Wątpię żeby to był miesiąc albo więcej. A jak dostaną oficjalne pisemko (weż potwierdzenie na kopii), to może odgrzebią ze stosu i zajmą się akurat tym, kto krzyczy. Co im tam? Aha. I jeszcze proponuję wrzucić kostkę rosołową do wody na sos do gołąbków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 24.11.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 dżempel-już się robi Gołąbki trochę inaczej 1 kg białej kapusty 50 dag mięsa mielonego 1/2 szklanki kaszy mannej 1 1/2 szklanki ryżu 4 jajka przecier pomidorowy pieprz sól Wegeta Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne "gołąbki". Piec na rozgrzanym oleju, aż "gołąbki" nabiorą złotego koloru. Do rondla wlać około 2 litry wody, dodać przecier pomidorowy rozmieszany w wodzie. Wszystko zagotować. Do gotującego się sosu włożyć "gołąbki" i dusić około 45 minut. Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Gdy sosu zostanie zbyt mało należy dodać wodę. Sos zagęścić 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody. Zagotować i doprawić do smaku. "Gołąbki" podawać z ziemniakami polane sosem. Z podanych składników wychodzi około 20 "gołąbków smacznego!!!!! kurnia tak się napisałaś ,że koniecznie wypróbuje i pochwale się wynikami oby były dodatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 dżempel-o tak koniecznie do wywaru kostka rosołowa, dobrze Ok gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ok, dżempel a tak wogóle jakmacie na imię????? bo kachna to kachna a dalej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 24.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.11.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Kachna to Kachna, a OK to Olga Do usług A Aka to...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Aguś miło mi- ja też na A zgadnijcie jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Olga-miło Mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.11.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Aguś miło mi- ja też na A zgadnijcie jak I dawaj to imię, bo jak się zabierzemy za moje drugie - to będziemy tu bez końca siedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ty już coś piłaś Olgo????? Dżempel to Aguś! zgadywajta, chociaż troszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ech Ty daiblico zmieniłaś post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.11.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ty już coś piłaś Olgo????? Dżempel to Aguś! zgadywajta, chociaż troszku Sorki, już poprawiłam Nie piłam, ale mój internet chyba tak Połowa mi umyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 24.11.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Czyżbyś była Anią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.11.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 muszę Wam powiedzieć, że w takim miłym gronie już dawno wieczorka nie spędziłam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.