monia i marek 21.04.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 dzień dobry ja nad hostami tez się zastanawiam... ona miewają ladne listki, kwiaty jakoś mniej mi leżą Monia pytanko małe mam był przymrozek i nie wiem czy te brązowe plamki to wynik mrozu czy mamy jakiegoś grzybka czy inne coś http://lh4.ggpht.com/_83tmosUe46o/Se3x6P7ib2I/AAAAAAAAArA/kN791NdduFs/s640/IMG_0014.JPG jest tego tylko kilka listków, ale nie chce czegoś przegapić Możliwe, że ją lekko zmroziło Zastanawia mnie jednak, że ma niewielkie listki w porównaniu do mojej U mnie są ok. dwukrotnie większe. Podlewasz ją dobrze? Wysypałaś korę dookoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 21.04.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Moniu, a te małe listki to nie jest kwestia tego, że nie była przycięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Moniu, a te małe listki to nie jest kwestia tego, że nie była przycięta? też możliwe - roślina musi się jednocześnie wysilać na nowe ukorzenienie i jednocześnie dużą ilość liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.04.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 http://img329.imageshack.us/img329/9619/planta3nm8.jpg te kwiaty to nawet są całkiem, całkiem moje nie mają takich slicznych kwiatuszków moje mają takie http://img170.imageshack.us/img170/6875/80687960qx7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 21.04.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Moniu, a te małe listki to nie jest kwestia tego, że nie była przycięta? też możliwe - roślina musi się jednocześnie wysilać na nowe ukorzenienie i jednocześnie dużą ilość liści To musi być wina małych listków, bo ona jednak miała dużo lepsze warunki przesadzania, niż ta Twoja Od razu do ziemi, z większą bryłą (jednak co chłop, to chłop ), tylko przycięta nie była A Twoja, to i ja ją delikatnie ciachłam, i widziałam, że jeszcze nieźle poprawiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.04.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Moniu, a te małe listki to nie jest kwestia tego, że nie była przycięta? też możliwe - roślina musi się jednocześnie wysilać na nowe ukorzenienie i jednocześnie dużą ilość liści To musi być wina małych listków, bo ona jednak miała dużo lepsze warunki przesadzania, niż ta Twoja Od razu do ziemi, z większą bryłą (jednak co chłop, to chłop ), tylko przycięta nie była A Twoja, to i ja ją delikatnie ciachłam, i widziałam, że jeszcze nieźle poprawiłaś wiem, ale też z doswiadczenia na innych kwiatach widzę, że nie powinno jej to zaszkodzić Moja ma też inny plus - posadziłam ją pod jabłonią, a więc w cieniu, gdzie woda dłuzej utrzymuje wilgoć przy korzeniach i jest tu zaciszniej, bo dookoła całej jabłoni posadziłam jeszcze inne odmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 21.04.2009 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Moniu, a te małe listki to nie jest kwestia tego, że nie była przycięta? też możliwe - roślina musi się jednocześnie wysilać na nowe ukorzenienie i jednocześnie dużą ilość liści To musi być wina małych listków, bo ona jednak miała dużo lepsze warunki przesadzania, niż ta Twoja Od razu do ziemi, z większą bryłą (jednak co chłop, to chłop ), tylko przycięta nie była A Twoja, to i ja ją delikatnie ciachłam, i widziałam, że jeszcze nieźle poprawiłaś wiem, ale też z doswiadczenia na innych kwiatach widzę, że nie powinno jej to zaszkodzić Moja ma też inny plus - posadziłam ją pod jabłonią, a więc w cieniu, gdzie woda dłuzej utrzymuje wilgoć przy korzeniach i jest tu zaciszniej, bo dookoła całej jabłoni posadziłam jeszcze inne odmiany. Ej, to nie był wyrzut, tylko nie ten emotek Sama bym ją mocniej chlastnęła, tylko jako niedoświadczony ogrodnik bojałam się trochę Akurat wody w ziemi to u Nitu pod dostatkiem Na zdjęciach może tak nie widać, ale wygwizdów to też nie jest, tylko słońca może ona tyle nigdy nie miała A przymrozek zrobił swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 22.04.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 korę ma wodę też... to znaczy ziemia jest mokra OKuś sama widziała... boję się jej więcej podlewać, bo u mnie glina, ciut deszczu i bojam się czy mi nie zgnije ale jak każecie podlać to podleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Cześć, Ty już jej lepiej nie podlewaj Widziałam i potwierdzam, że wodę ma Pewnie się musi zaaklimatyzować i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.04.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 więc moze jakiś nocny przymrozek uszkodził liście - hortensje raczej nie łapią robali Nie martw się, najwyżej nie zakwitnie w tym rou, tylko w nastepnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Moniu, a można ją jeszcze przyciąć w tym roku? Bo ja jej mówiłam, ale może Ciebie to posłucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.04.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Można uciąć - ja moją ostatnio jeszcze uciachałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Można uciąć - ja moją ostatnio jeszcze uciachałam Nitu, słyszysz? Tnij ją trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 22.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 ale kiedy mnie jej szkoda... ona ma juz listki i co? te gałązki z listkami mam ciachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 To jest tak, jak Monia napisała. Teraz to ona ma się ukorzenić przede wszystkim dobrze przed zimą. Jak będzie jednocześnie puszczać listki, to kupa energii jej w te listki pójdzie i ukorzeni się słabiej Przyjdzie zima i co? Poza tym, ona w tym roku może i tak nie zakwinąć, a jak ją przytniesz, to pobudzisz do kwitnięcia ładniej w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.04.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Olga dobrze gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Olga dobrze gada Dzięki NITUS, SŁYSZYSZ?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 23.04.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Wpadłam się przywitać??? Czy teraz to forum ogrodniczze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Cześć Prawie tak Tosinek, widzimy się na zlocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.04.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 dzień doberek miłego piąteczku życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts