Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

Kinkietów bym nie brała (bez przesady - mogą se dokupić :wink: ).

Jeszcze nie wiem, które - mi się podobają te krótkie wiszące - trzecia od góry. Na razie czekam na ceny - to może być decydujące. Jeśli wisząca będzie sporo droższa od plafonów, to biorę plafony (jeszcze nie wiem, które :roll: ). Jak różnica będzie niewielka, to wisząca :D

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli dajesz plastikowe listwy łączące, to nie dotyczy. Ale jeśli nie chcesz listew, to wszędzie tam, gdzie płytki są docinane, są szlifowane na brzegach (tych dociętych). Z reguły za to sobie liczą dodatkowo i to słono, bo to czasochłonna robota :-? W każdym razie lepiej to ustalić przed robotą, żeby nie było awantur później :wink:

Niemniej w takich momentach, żałuję, że mieszkam, gdzie mieszkam :roll:

Rozmowa wyglądała tak -najpierw pokazałam mu co i gdzie ma stac -wanna, kibelek itp. Potem mowię o blacie pod umywalki -z czego robic? On mówi, że zrobi sam- robi sobie formę i zalewa betonem- każdy ciężar wytrzyma. Mówię, mu że wanna i blat będzie z mozaiki a reszta płytek rozmiar standardowy (25x33cm). Potem pytam o cenę -on mówi że sredni od płytek w łazience wychodzi ok 25zł -bo mniej bierze za te większe a więcej np od mozaiki. Cena średnia to 25zl od metra łazienki NA GOTOWO Tego bedę się trzymała, tym bardziej, że u nas w sumie jest około 110m do polożenia i on sam powiedział, że przy takiej ilości to schodzi z ceny. W tym tygodniu prawdopodobnie spiszemy umowę (sam to zaproponował :o ) -przeforsuję wpisanie tej ceny w tej umowie.

No to już całkiem w porządku :wink:

Faktycznie, masz trochę do położenia, to i cena inna. Przy dużych pomieszczeniach tego szlifowania jest w sumie niedużo, to pewnie mu się opłaca olać temat. Wpisuj do umowy "na gotowo" i masz z głowy :D Super cena, zazdraszczam :oops:

Pifko bardziej na wieczór :) -dzisiaj muszę byc raczej trzeźwa bo jadę nadal molestowac pana Okiennego :) Chyba już mu się śnię po nocach, bo ciągle strzelam pytaniami o typ okucia, grubośc uszczelek, gęstośc zawiasów, kolory klamek itd :D A pan biedny wie niewiele i ciągle musi dzwonic do produkcji :-? Ale cholera jak płacę ok. 15tys za okna (z tego jedno tarasowe kosztuje ponad 10tys) -to mam prawo do wiedzy wszechstronnej?

A co do lampeczek -to ta 3cia od góry -krótki zwis? nie plafon?