malgos2 18.05.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Jak wroce w srode to tu juz bedzie las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.05.2009 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Dzięki, dzięki Dziewczyny Straszną mi to frajdę sprawia Tylko ja jak to baba - najchętniej to bym te maluchy paluchami wyciągała, żeby się szybciej powiększały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 18.05.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 jak masz tam słonko, to szybko strzelą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.05.2009 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Piątko, właśnie słonka mi najbardziej brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 18.05.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 o to szkoda..ale grunt, ze widno jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.05.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 słonko nie potrzebne, wystarczy nakupić roślinek cieniolubnych chociaz Ty to i tak nie masz na nie juz miejsca a czemu Ty się tych hortensji pozbyłaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.05.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/466/466166n7bqnm9jjf.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.05.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Bo kradli - parę dni po rozkwitnięciu wszystkie kwiaty szły sobie nocą Poprawka, gapa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 18.05.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Oki, psa w ogródku postaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.05.2009 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Piąteczko, psa - chciałabym, tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 może Chihuahua się zmieści... im mniejsze, tym groźniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 18.05.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 .... dzień dobry jestem foty widziałam.... podziwiam zacięcie..... bardzo mi się podoba nowa twarz ogrodka już rycze za hortensją ale już wiem, że cza ciachnąć z grubsza tyle stokrotkę zostawiam http://images6.fotosik.pl/202/11c1d3bb777910f9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.05.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Olga -no w szoku "ogrodniczym" jestem Skoro na takim małym poletku tak szalejesz, to może na moich 10 arach byś się wykazała? przydał by mi się ktoś tak "zawzięty" ogrodniczo a z tymi "dąbkami", to masz tak, jak ja z kwiatkiem, który kupiłam do salonu -strasznie mi się spodobał i w zasadzie nie wnikałam jakie ma mieć warunki -to taki: Alocasia: http://www.pacificbulbsociety.org/pbswiki/files/Alocasia/Alocasia_amazonica_JAY.jpg i co? i okazało się, że jest "bardzo wymagający, dla wprawionych ogrodników", i ma mnóstweo trudnych wymagań: Stanowisko: półcieniste, wilgotne i ciepłe; zbyt ostre słońce powoduje żółknięcie liści, uprawiana w cieniu bardzo słabo rośnie. Wymaga dużej wilgotności powietrza, trudno jej zapewnić najkorzystniejszą temp. i wilgotność powietrza. Najlepiej czuje się w łazience i jasnej kuchni,źle rośnie na parapecie; dobrze jej przy oknie balkonowym, latem może być w ogrodzie w miejscu ocienionym i osłoniętym od wiatru, najlepiej nad wodą. Gdy brązowieją liście- ma "zimne stopy". Najlepiej rośnie w temp. 23-28 st .C, zimą minimalna temp. 18-20 st.C. Temp. nie powinna nigdy spaść poniżej 16-18 st.C. Objawy przechłodzenia widoczne są dopiero po 2-3 tygodniach, wtedy na liściach pojawiają się plamy i liście zaczynają zamierać. Podlewanie: ziemia w doniczce powinna być stale wilgotna, ale nie zalana. Zimą ograniczamy podlewanie, ale nie dopuszczamy do przeschnięcia ziemi, ( woda powinna być miękka i letnia) Roślina wymagawysokiej wilgotności powietrza, zwłaszcza gdy grzeją kaloryfery. Liście często spryskujemy,a doniczkę ustawiamy na kamykach polewanych wodą. czyli wniosek taki, ze niedługo mi w tym nasłonecznionym salonie i przy oknie -padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 18.05.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 może Chihuahua się zmieści... im mniejsze, tym groźniejsze piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.05.2009 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 może Chihuahua się zmieści... im mniejsze, tym groźniejsze piękne "Najgorsze trucizny są w małych ampułkach" Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.05.2009 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Olga -no w szoku "ogrodniczym" jestem Skoro na takim małym poletku tak szalejesz, to może na moich 10 arach byś się wykazała? przydał by mi się ktoś tak "zawzięty" ogrodniczo a z tymi "dąbkami", to masz tak, jak ja z kwiatkiem, który kupiłam do salonu -strasznie mi się spodobał i w zasadzie nie wnikałam jakie ma mieć warunki... Kasiu, nie całkiem mam tak jak Ty, bo ja zawsze wnikam, co kupuję - alokazji bym w życiu nie kupiła, bo roślinki lubię bezproblemowe, a tę akurat znam cholerę A dębiki kupiłam, bo stało na nich jak wół, że słońce/półcień Teraz w necie czytam, że w zasadzie pełne słońce tylko Zobaczymy Na razie wczoraj rozwinęły kolejne pączusie Alokazję daj do kuchni, albo do łazienki - będzie miała wilgotno i mniej światła Nituś, nie ma co płakać nad hortensją - tylko jej dobrze zrobisz, sama się przekonasz Czytałam u Moni, że się zastanawiasz nad kasztanowcem - NIE RÓB TEGO Miałam kasztana w ogrodzie, to jest horror Ładnie wygląda przez miesiąc, jak kwitnie, a poza tym daje koszmarny, piwniczny, wilgotny cień, śmieci jak cholera liściami - wygrabianie kasztanów też mało przyjemne Nie warto się pakować, zwłaszcza w takim ogrodzie, jak Twój - i tak od północy, nie za dużym... Pochodź sobie w maju na spacery po Warszawie, jak lubisz - kwitnie ich od groma - nie funduj sobie takiej nieprzyjemności w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.05.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Cześć Olga, Ty to mnie zawsze znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.05.2009 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Cześć Olga, Ty to mnie zawsze znajdziesz Zaraz wracam do chałupy, cyknę jeszcze parę fotek, będą wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.05.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 ja chyba też dopiero wieczorkiem, Nadia już wstała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.05.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 noo dobra przekonalaś mnie a głóg? tez pięknie kwietnie na różówo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts