nitubaga 15.06.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 hm.... tego właśnie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.06.2009 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Tak mi się wydaje, najprościej zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.06.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 O, a ja właśnie też chciałam przekleić Ja mam 0+, ale moje ciśnienie jest ponoć przeciwskazaniem Pogonili mnie... Naprawde niskie cisnienie jest przeciwskazaniem? To ja tez odpadam w przedbiegach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.06.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ja miałam ostatnio cisnienie 90 na 60 -czy to możliwe jest czy aparat sie zrypał?[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.06.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 .... jest możliwe... ja tez takie momentami mniemam, ale to są tylko momenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.06.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Tez takie mam. Jak sie zdenerwuje to mam w porywach do 110/70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.06.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ja miałam ostatnio cisnienie 90 na 60 -czy to możliwe jest czy aparat sie zrypał?[/i] ja mam niekiedy nawet ciutkę mniejsze (90:55)i przy tym puls 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.06.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Tez takie mam. Jak sie zdenerwuje to mam w porywach do 110/70. albo po dwóch kawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.06.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Tez takie mam. Jak sie zdenerwuje to mam w porywach do 110/70. albo po dwóch kawach Ja po kawie swietnie spie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.06.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To chyba z takim ciśnieniem to bedziemy wszystkie długo zyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.06.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 O ile nam nagle nie wzrosnie. Moj ojciec zawsze mial niskie, a teraz leczy sie na nadcisnienie. Moja mama tak samo. To sie zmienia niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.06.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To chyba z takim ciśnieniem to bedziemy wszystkie długo zyły nie wiadomo niskie też nie jest dobre, zwłaszcza z wysokim pulsem jak u mnie Muszę się przebadać pod kątem arytmii Jaki masz puls? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.06.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To chyba z takim ciśnieniem to bedziemy wszystkie długo zyły nie wiadomo niskie też nie jest dobre, zwłaszcza z wysokim pulsem jak u mnie Muszę się przebadać pod kątem arytmii Jaki masz puls? Puls jest zawsze wysoki przy niskim cisnieniu, tez mam ok. 120, ale to nie ma nic wspolnego z arytmia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.06.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 O ile nam nagle nie wzrosnie. Moj ojciec zawsze mial niskie, a teraz leczy sie na nadcisnienie. Moja mama tak samo. To sie zmienia niestety... moja babcia też tak miała: zawsze niskie, więc piła dużo kawy, a tu nagle przy badaniach wyszło, że musi si leczyć na nadcisnienie To chyba z wiekiem trzeba częściej kontrolować, bo może się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.06.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To chyba z takim ciśnieniem to bedziemy wszystkie długo zyły nie wiadomo niskie też nie jest dobre, zwłaszcza z wysokim pulsem jak u mnie Muszę się przebadać pod kątem arytmii Jaki masz puls? Puls jest zawsze wysoki przy niskim cisnieniu, tez mam ok. 120, ale to nie ma nic wspolnego z arytmia. owszem, ma i nie zawsze jest wysoki, a jeśli jest wysoki, to nie jest nic dobrego - zapytaj lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.06.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 O ile nam nagle nie wzrosnie. Moj ojciec zawsze mial niskie, a teraz leczy sie na nadcisnienie. Moja mama tak samo. To sie zmienia niestety... moja babcia też tak miała: zawsze niskie, więc piła dużo kawy, a tu nagle przy badaniach wyszło, że musi si leczyć na nadcisnienie To chyba z wiekiem trzeba częściej kontrolować, bo może się zmienić Zwlaszcza, ze czlowiek mysli, ze ma niskie, a tu sie okazuje, ze wlasnie sie zmienilo. Zawsze warto miec cisnieniomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.06.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To chyba z takim ciśnieniem to bedziemy wszystkie długo zyły nie wiadomo niskie też nie jest dobre, zwłaszcza z wysokim pulsem jak u mnie Muszę się przebadać pod kątem arytmii Jaki masz puls? Puls jest zawsze wysoki przy niskim cisnieniu, tez mam ok. 120, ale to nie ma nic wspolnego z arytmia. owszem, ma i nie zawsze jest wysoki, a jeśli jest wysoki, to nie jest nic dobrego - zapytaj lekarza Bo Ty mowisz o takiej arytmi, w ktorej praca serca jest przyspieszona, a ja o takiej, kiedy jest nierownomierna. Masz racje, ze przyspieszona to tez arytmia. Ja biore leki, ktore jeszcze bardziej przyspieszaja puls, wiec jak nosze pulsometr, to ciagle wyje, ze przekraczam norme... Lekarka na razie nic na to nie mowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.06.2009 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To chyba z takim ciśnieniem to bedziemy wszystkie długo zyły Ja mam niskie po tacie - u mnie w rodzinie się nie zmienia z wiekiem - po zawale to nawet nie ma jak tego leczyć, bo prawie wszystkie leki nasercowe obniżają ciśnienie, więc się nie ciesz, bo w razie zawału dostaniesz aspirynkę co najwyżej aaaa, puls mam 65-70, ciężko się żyje Małgoś, jest przeciwwskazaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.06.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Małgoś... lekarka powinna się temu przyjrzeć ja w wieku nastoletnim byłam nawet zwolniona z wf z tego powodu, bo miałam wysoki (jeszcze wyzszy puls), a czasami nawet skaczący, co było jeszcze gorsze. Przyczyn może być wiele - m.in. wypadanie płatka zastawki mistralnej. To nic groźnego i z tym można żyć, jednak powoduje uczucie bycia w ciągłym stresie, kołatanie serca itp. Nie wolno takich objawów bagatelizować. U mnie jak się zdenerwuję, to puls mam chyba 140 Podobnie czuję się po kawie fusiastej, a niby zdrowsza od rozpuszczanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.06.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Jesli chodzi o kawe to najzdrowsze jest espresso. Najmniej ma kofeiny. A z tym pulsem to jaja sa najwieksze jak z pulsometrem ide na przyklad cwiczyc na rowerze stacjonarnym. Dwa ruchy pedalem i mam 180. Mysle, ze trzeba by EKG wysilkowe zrobic... A ja tak kocham lekarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts