Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

A ja już w robocie od dawna :D

A po drodze się dowiedziałam, że niestety szybki w drzwiach muszę inne znaleźć :-? Bo oczywiście te, które wybrałam, to po pierwsze drogie, a po drugie i ostatnie trzeba by je sobie osobiście spod Częstochowy przywieźć, bo fabryka akurat tych nie wysyła :o :x

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

A po drodze się dowiedziałam, że niestety szybki w drzwiach muszę inne znaleźć :-? Bo oczywiście te, które wybrałam, to po pierwsze drogie, a po drugie i ostatnie trzeba by je sobie osobiście spod Częstochowy przywieźć, bo fabryka akurat tych nie wysyła :o :x

No to pupa :-? A tych w brązie też nie ma?

http://www.press-glas.com/_img/galerie/strony/1538.jpg

No to pupa :-? A tych w brązie też nie ma?

http://www.press-glas.com/_img/galerie/strony/1538.jpg

To są szybki do drzwi :o .Na kolanach bym szła po nie do Częstochowy :p .Tak w przelocie przywitam się z Wami ,ciągle jestem w rozbiegach -ale zmęczona ale czasmi zgladam tu :p

Też bym po nie poszła do Częstochowy na kolanach :roll: Pozostaje pytanie, jak wrócić z ładunkiem :wink:

Kachna, obawiam się, że brązowe tak jak białe producent traktuje :roll: One generalnie są, koło Częstochowy występuja :roll: :lol:

Jest jeszcze jedna szansa na te szybki :p A jak nie te, to będą inne :p

Póki co, nie jest to moje największe zmartwienie. Majster Rajmund ma zamiar mnie olać i zostawić robotę niedokończoną :o Dzisiaj :o :evil:

Glazurnik mi doniósł i powiedział, że sam dokończy, bo i tak ma dość pracy u Rajmunda :o Dogadam się z glazurnikiem, mam nadzieję :-?

A Rajmunda zniszczę osobiście :evil: :oops: Jeszcze ma jedną szansę dzisiaj rano :roll: Zrobię, co w mojej mocy, żeby więcej roboty w okolicy nie dostał :roll: A do tej pory go chwaliłam... :roll:

Robota mu nie pasi, bo już ma inną :evil: A u mnie to już mu tylko parę groszy do końca zostało, więc mu się robić nie opłaca :evil:

A wczoraj się zcięliśmy o roboty dodatkowe przez telefon i rzucił łajza słuchawką :evil: No to już mnie całkiem wyprowadził z równowagi :x

Jeszcze nie, ale już mu do końca "tylko" 8 stówek zostało plus te nieszczęsne roboty dodatkowe (półeczka w łazience i podłączenie kaloryfera, bo robił to glazurnik). Swoją drogą ciekawa jestem, ile sobie za to policzy :evil:

Ja też mam dylemat :( Nadal cz oknami. Rano zadzwoniła pani od Jezierskiego -wycenili mi te okna na 20tys :cry: Jakoś bym to przebolała -bo firma dobra, tylko chodzi o to, że my bierzemy do tego rolety na okno tarasowe. Miały byc w kolorze okien (okleina drewnopodobna -w naszym przypadku orzech). No i pupa -Jezierski nie robi rolet tylko je gdzies kupuje i montuje z oknami-i nie ma w takim kolorze :( Musiałyby byc np ciemny brąz (takie gładkie- nie drewnopodobne). Rolety to pikuś -bo jak zamknę to i tak mam to w pupie jaki mają kolor, ale do nich są prowadnice takie "naklejone" na samo okno -i to już niestety widac :( Będą się odróżniały na tle 'drewna' okien takie brązowe pasy (może gdzies to widziałaś -ja widziałam i tragedia!). No i teraz wszystko przemawia za Vidokiem -1. cena (2tys taniej), a po 2. mają rolety, pancerze, prowadnice w kolorze orzecha. Tylko firma trochę słabsza (chociaż na forum ma dobrą opinię). Jakby jezierski dawał orzecha to brałabym bez gadania (nawet mimo tych 2tys różnicy). Nie wiem co robic :cry:

http://www.artshobby.pl/katalog/szklo/ornament/altdeutsch_brazowy.jpg http://www.artshobby.pl/katalog/szklo/ornament/altdeutsch_slomka.jpg

Znalazłam i mam nowy dylemat.

Wolałabym tą słomkę, ale słomki mają tylko dwie tafle, a ja potrzebuję trzy :-? Brązowe mają trzy tafle. I teraz tak... :o Telefon :D

Nie mam już dylematu - pan od drzwi mi wybił właśnie z głowy mieszanie różnych kolorów :wink:

Będą te brązowe :lol: Znalazłam sklep w W-wie. Przez chwilę się zastanawiałam, czy nie dać słomkowych do pokojów, a brązowych do drzwi zewnętrznych-wewnętrznych :roll: Ale zadzwonił pan od drzwi i wybił mi to z głowy :lol:

Aha, a cenę mają w normie, więc się obędzie bez dopłaty. Bo w tej fabryce pod Częstochową ceny są takie, że dopłata by była. Wychodzi na to, że dobrze, że nie wysyłają :lol:

Na razie czekam na akcept pana od drzwi - bo właśnie jedzie do tego sklepu z szybkami obejrzeć te cuda. Powiedział, że jak są bardzo nierówne, to i tak trzeba będzie szukać czego innego, bo cośtamcośtam :-? Ale jestem dobrej myśli na razie :wink:

Ok podobną sytuacje miałam z moimi majstrami-mieli otynkować cały dom i firme.Otynkowali tylko firme ,w tym czasie ceny usług zaczeły szaleć i na odczepne jakiemuś gościowi sypneli stawke potrójną :o :o :o i tak straciłam fachmanów :evil: No to wypijmy ,żeby u Ciebie było lepiej :wink:

http://www.drinkstuff.com/productimg/10003.jpg

Zdróweczko :wink:

Jestem w tej dobrej sytuacji, że glazurnik powiedział, że sam mi wszystko dokończy :wink: A do majstra będę dzwonić jutro, żeby ustalić, czy on jeszcze dla mnie robi czy już nie :o Żebym wiedziała, komu mam płacić :wink: