OK 01.02.2010 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Daję całe, albo kroję z kośćmi - jak młody kurak to i zwykłym nożem da się pokroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.02.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Daję całe, albo kroję z kośćmi - jak młody kurak to i zwykłym nożem da się pokroić I Szelma zyje mam rozumiec? Nie udlawiona? No to gites. Niestety taki ulepszony przepis barfowy z felini complete i innymi rzeczami bedzie wymagal ode mnie wagi kuchennej, w ktora musze zainwestowac, ale moze nie od razu, bo ledwo dycham, a te suplementy tez takie tanie nie sa... Poki co bede go dodawac do tego, co mi sie mniej wiecej nawinie. Takie dokarmianie barfowe zrobimy na poczatek, bo szczerze mowiac boje sie, ze jak zacznie dostawac mieso surowe to w zyciu nie bedzie chcial tknac gotowego jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.02.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Też nie mam wagi i chwilowo mieć nie będę z tych samych powodów. Na razie kupuję mięcho, kroję w kawałki dodaję FC z miarki + żółtko + trochę oleju z łososia + woda, miącham, dzielę na oko i do zamrażary. Mięsa przecież wiem, ile wagowo kupiłam Szelma żyje, czasem jej jakiś fragment gnata w zębach utkwi, ale jeszcze nie musiałam interweniować. Problemów już po przełknięciu to w ogóle nie zauważyłam W końcu jakby dorwała tego kurczaka na podwórku, to chyba by się nie pytała, czy kości też może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.02.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Dokladnie tak samo mam zamiar robic... W tym takim ulepszonym przepisie sa jeszcze dodatkowe algi, tauryna, krew, colon c... Wieksza inwestycja sie robi. I bez wagi nie podskoczysz, bo porcyjki niektorych rodzajow mies sa malutkie, a nie pojdziesz np. do sklepu po 30 gramow watrobki. Olej z lososia mam nadzieje moc dodawac do gotowej karmy, moze mu przestana wlosiska az tak wypadac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.02.2010 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Jak dajesz pełną dawkę FC to możesz odpuścić algi itd., bo ma już wszystko Ja tak samo - póki się nie odkuję i nie zaopatrzę, to mięcho daję na zmianę z kupną mokrą. Później też im będę przemycać - u mnie kot musi jeść wszystko, tak na wszelki A olej dodaję i do mięcha, i do zwykłej karmy, i czasami sam - jak mi się przypomni A do włosisków się lepiej przyzwyczaj - można toto zminimalizować, ale zlikwidować nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.02.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Macie zdrowie dziewuszki ja gdyby nie bylo worow, to bym zwierzyny nie miala http://www.e-rauchen-forum.de/images/smilies/juhu.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.02.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 No wlasnie podobno niby ma wszystko, a jednak nie... Tu jest drugi od konca przepis z FC + dodatki... http://chatul.pl/viewtopic.php?p=2750&highlight=#2750 Rozumiem wszystko, ale jesli mam kupic tauryny 100 g po to, zeby dodawac po 1 g na ponad 1 kg miesa, to jakos tak... Poczekam z tym szalenstwem. Chetnie dawalabym samo mieso, gdyby przychodzilo do mnie poczta, bo czasami nie mam czasu / ochoty isc na zakupy zeby sobie cos kupic... Do wlosiskow sie przyzwyczajam taaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.02.2010 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Zdrowie jak zdrowie - ja nigdy nie byłam przekonana do samej suchej. Może dlatego, że chipsów nie znoszę Zresztą, mięcho taniej wychodzi - tylko niestety na początku trochę w te suplementy i sprzęt powinno się zainwestować Szelma za surowiznę da się pokroić, to co jej będę żałować? A suche używam dla swojego świętego spokoju, że koty nie chodzą głodne, bo coś im źle wymierzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.02.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 malgos, moze na miau, dogadasz sie z kims i kupicie na spole ... tauryne musi miec, jak bedziesz na miechu jechac. Wiem ze to troche kosztuje, ale kupuje sie raz na dluuuuugo. ps aaa pamietaj zeby mieso przemrozic update - ja leniwy ludz jestem - moje zwierza sie nie sypia, bo kupujac wybieralam takie rasy http://www.e-rauchen-forum.de/images/smilies/hahaha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.02.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Niestety wiekszosc suchych jest przeznaczona dla krolikow - na pierwszym miejscu kukurydza albo zboze. Wlos sie jezy... A im lepsze zarcie tym mniej sie wydaje na zwirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.02.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 malgos, moze na miau, dogadasz sie z kims i kupicie na spole ... tauryne musi miec, jak bedziesz na miechu jechac. Wiem ze to troche kosztuje, ale kupuje sie raz na dluuuuugo. pa aaa pamietaj zeby mieso przemrozic Spokojnie, w felini complete jest tauryna, ale taka wersja barfowa deluxe jeszcze kaze jej odrobine dodac ekstra. Przedawkowac nie mozna, wiec luz. Ale nie bede jechac na samym miechu na pewno. Przynajmniej na razie, dopoki zycie niezbyt regularne mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.02.2010 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 No wlasnie podobno niby ma wszystko, a jednak nie... Tu jest drugi od konca przepis z FC + dodatki... http://chatul.pl/viewtopic.php?p=2750&highlight=#2750 Rozumiem wszystko, ale jesli mam kupic tauryny 100 g po to, zeby dodawac po 1 g na ponad 1 kg miesa, to jakos tak... Poczekam z tym szalenstwem. Zobacz sobie 2 posty wyżej ostatni przepis colon dajesz zamiast warzyw, olej w zależności od tłustości mięcha itd. Tauryna w FC jest, może trochę mało, ale jakby żarł samo suche to miałby jeszcze mniej itd Taurynę kiedyś kupię... kiedyś Wg mnie (możesz mnie nie cytować wiesz gdzie), nie dajmy się zwariować, jak ze wszystkim Kupiłam jeszcze Catfortan oprócz FC, będę dawać na zmianę. Catfortan faktycznie nie ma wszystkiego, ale pomału... Wychodzę z założenia, że muszę tylko pilnować, żeby nie przedobrzyć z syntetykami, bo z naturalnych produktów przedawkowanie czegokolwiek jest mało prawdopodobne. W zasadzie tylko wit. A jest wszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.02.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Tak, widzialam ten tez, pocieszajacy jest. Ja sie boje przedobrzenia takiego, ze wydam 500 zl na suplementy, a kot powacha zarcie z algami, popatrzy na mnie wzrokiem pt. a czegos Ty mi tu dodala, nie wstyd ci tak mi zarcie spieprzyc? I razem z 7 kg Orijena suplementy pojda sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.02.2010 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Dlatego ja zaczęłam od jednego dodatku - ale na razie zamrożony, bo przez choróbsko Młodej to nie mam siły z nimi walczyć. Na świeżo dostały i: Szelma oczywiście wmiotła wszystko, Młoda zjadła trochę, ale już zaczynała być podziębiona, Tacia, jak to Tacia, poszła do michy z chrupkami Powalczę z nią, jak trochę mi się uspokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.02.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Olga, rzuć mi numerem komóry, bo zaś nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Dobry wieczór Co tu taka cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.02.2010 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Olga sie produkuje gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 20.02.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Zmieniła forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.02.2010 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Tutaj co sie czlowiek na temat kota odezwie to mu mowia, ze jest rozhisteryzowana mloda matka albo takie tam... To lepiej zmienic na takie, gdzie wszyscy maja KOTA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.02.2010 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Hehe, tak pomyślałam, że sie integruje z kociomatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts