Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Bianca, a właśnie że sprzątałam :D Poza tym był hydraulik i uruchomił kibelek - niestety bez wizyty serwisanta z geberita się nie obejdzie. Ale mam już ciepłą wodę - hurraaaa :D Poza tym wczoraj byli panowie i montowali fronty w kuchni - jeszcze im zostało parę, ale już jest ślicznie :D A zostało, bo się okazało np. że zawiasy od pralki są dalej niż normalnie i trzeba skrócić drzwiczki, dopasowali cokoły, więc teraz będą je robić i jeszcze drzwiczki do szafki z okapem nie zrobione, bo cośtamcośtam :wink:

Oczywiście w związku z tym dziś dzień dalszy sprzątania. Więc zaraz się zmywam. Jak kawę dopiję, bo dopiero wstałam - zasnąć do trzeciej nie mogłam :-?

A aparatu jak nie było, tak nie ma :( Kolega wziął do naprawy, ale nie wiadomo, czy się uda, czy trza będzie jednak do serwisu i czy będzie warto. Jak już wszystko sprzątnę, to pożyczę aparat od ojca :wink: Poza tym pan od kuchni i drzwi się odgraża, że on to dopiero zdjęcia porobi, jak już będzie sprzątnięte of cołrse :-? Przyjedzie z aparatem, statywem i oświetleniem i mi zrobi studio foto w chałupie :D A co tam, niech robi - byle by się zdjęciami podzielił 8)

Nie ma obaw :D Co jak co, ale sprzątanie, to na pewno mi w nawyk nie wejdzie :lol:

Niestety nie mam wyjścia :evil: Panowie wczoraj zrobili znowu burdello i wprawdzie nawet coś tam pozamiatali itp., ale ten pył z wiercenia jest wszędzie, ciągle się jeszcze pylą ściany, wszędzie syf. A jeszcze ciągle nie wyniosłam z mieszkania do piwnicy gratów, które zostały po budowie :evil: Dopiero wtedy tak naprawdę będę mogła sprzątnąć ostatecznie. Choć pył to jeszcze pewnie z pół roku będzie opadał, a jeszcze lampy i inne d..perelki, co to trzeba tu dziurę, tam dziurę, szafka w łazience.... Bllleeeeee :-?

No teraz to już naprawdę lecę sprzątać :wink:

Życzę Wam wszystkim udanej imprezki -żebyście wyglądały pięknie i super się bawiły! Żeby bufet był pełny i parkiet gorący :) Szampan oryginalny a towarzystwo doborowe!!! No a ten NOWY ROK niech będzie szczęśliwy w naszych nowych domkach i mieszkankach :wink: !!!

http://kartki.onet.pl/_i/d/wystrzalowa_impreza_d.jpg

Cieszę się bardzo, że maupa się odtentegowała :D A co jej zrobiłaś :o :wink: ??

Ja na Sylwka do "swojej" knajpy. Ciekawe w co się ubiorę? Mam dwie opcje - dżinsy do pracy (w lepszym stanie) i dżinsy do sprzątania (stan wiadomy) :lol: :lol: . Wszystko inne spakowane - w najgorszych koszmarach nie przewidziałam, że do Sylwestra się przeciągnie ta impreza z remontem :-?

Żadnych skoków nie będę robiła, poza tym że muszę skoczyć do roboty :evil:

Na ciuchy mi szkoda kasy w tej chwili, poza tym nic mi się nie podoba :-? :roll: Coś wymyślę, a jak nie to zostaną dżinsy :lol: :lol: :lol:

No, ale odkryłam, gdzie w piwnicy mam szpileczki - więc szpileczki będą na bank :lol: :wink:

Musi być sprawiedliwość na świecie :lol: :wink:

Ja też nie wiem, czy mój skok do pracy nie skończy się całym dniem roboty :-? Mam nadzieję, że nie, bo właśnie znalazłam swoją wiertareczkę i chcę powiesić lampy :D

Dzisiaj powiesiłam lampę w kuchni, druga w kuchni to kinkiet, więc potrzebowałam wiertarkę. Mam ojcową, ale ona jest z innymi końcówkami i nie mam do niej wierteł, poza tym waży od groma, a moja malutka, leciutka, zgrabniutka i tylko nie mogłam jej dziś namierzyć :-? Myślałam, że gdzieś mi do piwnicy wynieśli, albo podp..ili :oops: Ale wróciłam do Mamusi i co ja widzę :o Moja wiertareczka leży i czeka :lol: