OK 30.12.2007 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Poza tym muszę się pochwalić 1. Powtórzę raz jeszcze - powiesiłam lampę w kuchni, co wcale nie było łatwe, bo lampa wprawdzie na hak, ale hak krótki i kable krótkie, nie szło podłączyć po powieszeniu - musiałam jedną ręką trzymać lampę, drugą kręcić śrubkowkręcikiem w kabelkach. To wszystko stojąc na drabince A najpierw się nakatowałam i naklęłam, żeby ją do kupy poskładać - bo to w LM za niewielkie pieniądze i tandeta w środku straszna 2. Przytachałam z piwnicy mój stół do kuchni - lity dąb Sama sobie nie wierzę, że dałam radę. Stół 100x50 wys. 100, na 4 litych nogach 8x8 cm litego dębu Pierwszy raz się ucieszyłam, że blat jeszcze nie zamontowany, bo blat granitowy leży i czeka A do dziś byłam przekonana, że dwóch chłopa do tego trzeba, bo jeden nie da rady No i teraz mogę przytachać z piwnicy parę kartonów i zrobić w niej miejsce na resztki poremontowe - parę bloczków ytonga, kilka płyt kg, jakieś worki z czymś tam (chyba klej do kg ). I jak to wszystko przemebluję, to mogę wreszcie sprzątnąć duży pokój (czyt. sypialnię ) i szafę w przedpokoju (czyt. piec ). W każdym razie, jakbym się przestała pokazywać na forum, to mnie szukajcie w Orłowskim na neurologii 3. Zabrałam mamie lampę Swoją Od 2 tyg. jej mówiłam, żeby coś sobie zorganizowała, bo ja moją zabieram. I co?? I nic No to zdjęłam Jak pomieszka przy lampeczce przyłóżkowej li i jedynie, to ją pewnie w końcu popędzi do sklepu 4. Rozmontowałam i wyszorowałam lampę, która będzie na korytarzu wisieć. Okazało się, że stare, piaskowane szybki, zażółknięte niemiłosiernie na tym piaskowaniu, da się odczyścić tylko przy użyciu pasty do zębów w komplecie ze szczoteczką Na szczęście reszta lampy po umyciu w ludwiku z kurzu i takich tam, podoba mi się jaka jest i nie mam ambicji doprowadzać jej do wysokiego połysku - mosiężna jest Muszę tylko kabelek wymienić, ale po rozłożeniu na części pierwsze uznałam, że dam sobie radę sama - ma jedną żarówkę, więc zero skomplikowanych połączeń Potrzebuję kabelek Tak z pół metra kabelka Gdzie ja jutro dostanę pół metra kabelka nie pakując się w kolejki w hipermarketach ??? 5. Zostaje mi jedna lampa, która jest w proszku Ta za to ma kabelki wymienione i "tylko" je trzeba podłączyć Dla odmiany 4 żarówki Jak to się do cholery robi ???!!!! Lutuje???!!! Skąd ja wezmę lutownicę ???!!! I potrzebuję do niej 4 oprawki do żarówek, jakich ku...reczka nigdzie nie uświadczysz w dzisiejszych czasach Ale się zmobilizowałam i jedną starą oprawkę zdemontowałam, chowam do torebki obok miarki, kawałka gresu i dwóch umów o kredyt, kompletu dokumentów do przerejestrowania samochodu, tony faktur, trzech kompletów kluczy, dwóch paczek fajek, portfela o imponującym wyglądzie - głównie za sprawą faktur o mniejszym formacie i innych świstków (bo kasy to raczej nie uświadczysz ostatnio ) i całej masy innych niezbędnych rzeczy Sprawdzałam, oprócz tego mieści się jeszcze 3/4 - litr już nie 6. Trzy lampy nowe leżą i czekają na wiertareczkę: kinkiet do kuchni, plafon do łazienki i kinkiet co będzie robił za plafon na korytarzu przed lustrem. Wiertareczka jest - szczerze mówiąc wolałabym jutro montować sobie te wszystkie lampki, zamiast balować Tyle że już wszyscy się na mnie obrażą wtedy I to właściwie wszystko w temacie lamp sufitowych Są jeszcze dwa kinkieciki na korytarz, ale muszę je najpierw zrobić W sumie mogę powiedzieć, że w temacie lamp zachowałam się wyjątkowo oszczędnie Całkiem jak nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 30.12.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 ja tylko na chwileczkę wpadłam żeby dużo szczęścia w nowym roku i mieszkaniu życzyć ! szampańskiej zabawy życzyć nie muszę bo na ile się zorientowałam dasz radę i bez życzeń zazdroszczę ci że już kończysz ja dopiero zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.12.2007 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dzięki Matko Dyrektorko To ja wzajemnie życzę, żeby Ci poszło sprawniej ode mnie i to zaczynanie szybko się skończyło i żebyś wylądowała na swoim zanim się obejrzysz Mi się niestety sprawnie nie udało - niektórzy to domy pobudowali w tym czasie, co ja remont 48 m robiłam Tego nikomu nie życzę No i szampańskiej zabawy, choć pewnie też sobie nieźle radzisz w tym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 30.12.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 dam radę i z remontem i z zabawą co cię nie zabije to cię okaleczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.12.2007 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 dam radę i z remontem i z zabawą co cię nie zabije to cię okaleczy Nie wątpię, że dasz radę A na okaleczenia kawa z cytryną - polecam Takie paskudztwo, że kac mija jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 31.12.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Szampana w bród,wódeczki ciut,kaca małegoi brzuszka pełnego,zdartych zelówek,wielu śpiewanych solówek,porannej kawyi wspaniałej Sylwestrowej zabawy. http://www.lebork.pl/fotki/fajerwerki.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 31.12.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 http://www.twojezyczenia.pl/kartki_zyczenia/zyczenia_male/szampan_2.jpg Aby szczęście dotarło do Ciebie w Nowym 2008 Roku, spełniły się marzenia i sfinalizował jak najszybciej remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.12.2007 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Dzięki Kochane Najlepszej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 31.12.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 SZAŁOWEGO SYLWESTRA !!! http://img504.imageshack.us/img504/8846/eeeeeny2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.01.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Witam Was w Nowym 2008 Roku Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia i raz jeszcze życzę wszystkim, żeby ten rok był rokiem spełniania marzeń I zestaw ratunkowy po szaleństwach sylwestrowych http://www.pollub.pl/0images/kawusia_CRC-D68CB0B5.jpg http://www.strykowski.net/owoce/Cytrynka_-_zdjecie_cytryny,_owocowe_zdjecia,_cytryna_-_fotka_1514.jpg http://kopalniawiedzy.pl/m/foto/1175073062_140268.jpeg http://www.bdsklep.pl/images/zywiec_woda_5l_m.jpg Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.01.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Witamy w Nowym Roku!!!!http://studentnews.pl/img/serwisy/newsy/obrazek_1_159.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.01.2008 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Cześć Kasiu Jak tam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.01.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Ale wstyd... usnęliśmy o 23ej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.01.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Ale wstyd... usnęliśmy o 23ej.... Ja wróciłam koło drugiej Jak na mnie to też jeszcze wczesny wieczór Ale byłam tak padnięta, że parę drinków mnie dobiło Ale kieckę znalazłam , tylko rajstopami mnie bratowa poratowała, bo na śmierć zapomniałam kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.01.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 A foty gdzie są? My usnęliśmy o 23ej -ale wstalismy przed dwunastą na ognie -z balkonu widac starowkę i fajerwerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.01.2008 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Fotki będą, jak pozbieram od znajomych Mój aparat nie działa ciągle, więc go dałam koledze do naprawy - stwierdził, że się nie zna, ale spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.01.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Heloł dziewczyny! Ja też jestem...... niewyspana. Bianka mnie w nocy co chwilę budziła żeby z nią wyjść na dwór. Chyba miała perturbacje żołądkowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.01.2008 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Cześć Bianca To miałaś Sylwka z atrakcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.01.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 To widze Bianka że my obie "hucznie" powitałysmy nowy roczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.01.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 A jak!!! Trzeba się wyszaleć. Nawet jeśli to oznacza spacery przez całą noc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts