Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Proszę wypowiedzcie się na temat tego co sądzicie o takiej sprawie. Mianowicie doczekałam się wreszcie fachmanów do zrobienia mojego dachu i bardzo się ucieszyłam, że chwila ta nadeszła. Jednakże jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam inną ekipę niż ta na którą czekałam. Okazuje się bowiem, że ekipa ze mną umówiona (zaznaczam o bardzo dobrej opinii), na której mi zależało nie wyrabia z zleceniami więc szef postanowił bez uzgodnienia z nami!!!podesłać inną. Oczywiście o tej ekipie nic nie wiem i trochę boję sie o fachowość ich pracy. Nie ukrywam, że poczułam się rozczarowana i wściekła, a jednocześnie siedzę cicho i nie pyskuję aby nie uciekli mi z budowy, bo zależy mi na skończeniu dachu. Jednak jak coś bedzie szło fachmanom nie po mojej myśli czego mogę żądać od szefa jako ew. zadośćuczynienia? Zaznaczam, że nie mam umowy, wszystko jako forma dogadania się i dlatego brałam najlepszych, a dostałam nie wiem kogo.

:cry: :cry: :cry:

https://forum.murator.pl/topic/89949-ekipa-zast%C4%99pcza/

... Nie ukrywam, że poczułam się rozczarowana i wściekła, a jednocześnie siedzę cicho i nie pyskuję aby nie uciekli mi z budowy, bo zależy mi na skończeniu dachu. Jednak jak coś bedzie szło fachmanom nie po mojej myśli czego mogę żądać od szefa jako ew. zadośćuczynienia? ...

mysle ze nie mozesz żądać zadośćuczynienia - mogłas ich tylko nie dopuścić do pracy

jesli postanowiłaś zaryzykowac - Twoja sprawa (to tak jakby przyszło by Ci do głowy ządać zadośćuczynienia od Totalizatora za to ze zaryzykowałas i zagrałaś - a nic nie wygrałaś ...)

... brałam najlepszych, a dostałam nie wiem kogo.

:cry: :cry: :cry:

swoją drogą, ciekaw jestem jakimi kryteriami sie posługujesz w ocenie ekip

- bo przecież na ciesielce sie nie znasz, a opinia innego inwestora /ale sorry za wyrażenie/ dyletanta u którego pracowała ta niby "najlepsza" ekipa tez nie jest przecież miarodajna (mogli mu schrzanić dach - ale on o tym może nie ma pojęcia - bo ludzie na ogół zachwycają się tempem prac i tym ze ekipa nie zostawia puszek po piwie ...)

nie nalezy zakładać od razu fatalistycznej wersji

a poza tym masz KB - i nalezy Go wykorzystac i jego wiedze

https://forum.murator.pl/topic/89949-ekipa-zast%C4%99pcza/#findComment-2084571