Bea7777 03.01.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Kachna, to niestety "uroki" poddasza. U nas tez jest nisko ale myślę. że nie będzie za nisko.Robert, duże to mieszkanko macie. Czekam na fotki salonu i innych pomieszczeń. A jak Wam sie mieszka? Jest coś co byś teraz definitywnie zmienił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_em 03.01.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Bea7777 co do fotek salonu...hmmm jak posprzątam, to pomyślę nad tym Duże powiadasz... taaa jest co sprzątać Zwłaszcza jak się ma dwulatka i kota do kompletu Mieszka się super! Co do zmian, to raczej niewiele bym zmienił, są pewne drobiazgi, ale ogólnie długo przemyśliwałem nad projektem, więc był "dojrzały". Poza tym wiele rozwiązań było wymuszonych konstrukcją dachu, czy umiejscowieniem ścian nośnych. Wspomnę choćby o wannie, którą wolałem umieścić dokładnie nad grubą ścianą nośną, aby drewniany strop nie musiał przenosić takiego obciązenia miejscowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 03.01.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 My mielismy ten sam problem z wanną - dlatego jej nie będzie.Nasz projekt to dzieło męża. Architekt był oczywiście niezbędny ale mąż przemyślał wcześniej i narysował najmniejszy szczegół. No i oczywiście najgorsze robienie nowego ze starego. Pewne rzeczy poprostu musiały tak wyjść - nie było innej możliwości. Musieliśmy się dostosować do ścian nosnych na dole no i do tego jeszcze mamy trzy kominy - kombinowaliśmy aby dało radę wpasować je w ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.02.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Bea, co u Ciebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 18.02.2009 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Aniu u Nas wszystko ok. Powolutku zaczynamy wykańczać mieszkanko. Dość wolno się to wszystko ciągnie ale mam nadzieję, że za kilkanaście dni będzie już coś widać więc wrzucę pare fotek. Na razie nadal jesteśmy na etapie wyrównywania ścian . Może za 3 dni będziemy mieć już zakończoną sprawę prądu. Skompletowaliśmy łazienkę - na razie jest jeszcze w pudełkach W kuchni mamy już w połowie położone płytki na ścianie. Było troszkę zamieszania z zakupami. Mąż dość wybredne stworzenie jest wymyślił sobie kilka rzeczy, np. kabinę uchylną z baczną ścianką, koniecznie z hartowanego brązowego szkła i z chromowanymi profilami - a miałabyć zwykła i duuużo tańsza - szukaliśmy jej w sklepach ze 2 tygodnie. Pózniej zamarzyła mu się bateria do tej kabiny z termostatem Ja natomiast wymyśliłam sobie deszczownicę ale z niezależną słuchawką i żeby nie wydać następnej fortuny trzeba było troszkę pojezdzić po sklepach. I miedzy innymi dlatego tak sie to wszystko ciągnie jak flaki z olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 20.02.2009 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 cieszę się, że zakupy mimo tego, że małż wybredny udały się no i, że postępy są ja czekam na foteczki:)szkoda, że ja już nie mam czym się pochwalić żadnych postępów nie ma.. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 20.02.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Bea7777 sorki ze trochę zaśmiecę twój wątek. Robert_em kuchnia piękna, mam jednak pytanie.Gdzie ty masz kuchenkę? Bo albo ja ślepa...albo???? Normalnie nie widzę jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.02.2009 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 asuulek poszukaj na fotkach okapu, pod nim jest zazwyczaj kuchenka Ale nie przejmuj sie , ja tez sie na tym złapałam. Robert m a jak juz tu wpadniesz to wrzuc te obiecane fotki salonu Pati fotki wstawię jak tylko pył z wygładzania ścian opadnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana33 22.02.2009 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 a ja mam takie pytanko dotyczace tych zdjec z kuchni - co to są za plytki pomiedzy szafkami ? Bo są naprawde przepiekne- bede miec podobna kuchnie i nie mialam pomyslu na kafle pomiedzy plytkami - ale tu w koncu znalazlam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana33 22.02.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 pomiedzy szafkami mialo byc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 23.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 asuulek poszukaj na fotkach okapu, pod nim jest zazwyczaj kuchenka Ale nie przejmuj sie , ja tez sie na tym złapałam. ... a jest okap!!! Dzięki Bea7777!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 25.02.2009 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Kupiliśmy bardzo podobne płytki do kuchni (teraz sie dopatrzylam na fotkach). Już są położone ale na czas "pylenia" zakryliśmy folią. Jeszcze kilka dni i wrzucę fotki bo na razie sam kurz widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 26.02.2009 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Takie płytki mamy w kuchni: http://images46.fotosik.pl/71/a4325a265fba9e21.jpg Mało wyraźne te fotki bo robiłam telefonem ale mam nadzieję, że coś widać. Niewiele już zostało do malowania ścian ale jakoś tak wolniutko idzie. Cieszymy się jednak, żę cały czas do przodu. Tu mąż walczy ze stalowymi belkami. Nie wiedzieliśmy co z nimi zrobić ale stwierdziliśmy, że szkoda je zakrywać bo są dość "odjechane". Trzeba zeszlifować spawy i wszelkie nierówności , załatać dziurki i pomalować. Roboty od jasnej ch... Ale chłopina daje radę: http://images48.fotosik.pl/71/e664ab308531d33a.jpg http://images43.fotosik.pl/71/ab40fea1c3571f88med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 26.02.2009 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A tak wykombinowaliśmy sobie komin: http://images43.fotosik.pl/71/1898366830ae525cmed.jpg Będzie pomalowany na dwa kolory i delikatnie podświetlony. Po prawej stronie w łazience widać blat, który służy nam teraz za barek http://images50.fotosik.pl/71/931e208a930b9444med.jpg Mójcion : http://images39.fotosik.pl/68/8cb84b0d9e971ad6.jpg Mała sypialnia czeka na kaloryfer i farbę: http://images44.fotosik.pl/72/77203a53d69db59dmed.jpg Wykończeniówka wymaga dbania o każy szczegół : http://images35.fotosik.pl/68/5d08606f77862675.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 26.02.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 śliczne płytki;) cieszę się, że u Was już takie postępy;) komin bardzo mi się podoba;) a pazurki??? jak Ty je utrzymujesz w takim stanie???? Ja od września do listopada mogłam zapomnieć o ładnych długich paznokciach buziaki do nas w niedziele rano, przyjeżdża pan Papliński z Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 26.02.2009 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Co do pazurków to tak już mam, że strasznie szybko mi rosną i do tego są twarde i sie nie łamią. Przy takiej długości wyglądają bardziej jak akryle ale są w 100% moje własne naturalne Bez problemu mogę gipsować ściany Gratuluję wizyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 27.02.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 no to pozostaje mi Ci tylko pozazdrościć) ja przez ten remont mam tak zniszczone pazurki że szok, wczoraj wieczorkiem zrobiłam sobie żele;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 27.02.2009 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ooo, a mówiłaś, że nie masz już sie czym chwalić Wrzuć fotki Chetnie zobaczę (zboczenie zawodowe ). Sama robiłas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 04.03.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Bea! Super fotki - nareszcie! To juz naprawde blisko zakonczenia! Ale przyznam ze najwieksze wrazenie wywarly na mnie Twoje pazurki! Ja moge sobie pomarzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 04.03.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Lipowa (nie) Panienko bardzo mi miło, że czasami tu zaglądasz. Małymi kroczkami posuwamy sie do przodu. Mam nadzieję, że niedługo bedzie więcej okazji do fotografowania mieszkanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts