Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

jakbym mogła to palnęłabym sobie w łeb za to że wymyśliłam to halogenowe oświetlenie...

ja też wymyśliłam, ale ... zrobiliśmy na 230 V a nie na transformatorach

na 230v??? i to się lepiej sprawdza???

to jest tradycyjnie, na pewno jest tańsze 8) ponoc halohenki nie lubią uderzenia mocy - tak wyczytał Muminek, więc nie mamy tradycyjnych pstryczków elektryczków, żeby włączyć prąd, a ściemniacze.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czyli nie macie ani jednego transformatorka tak?? kurde a ja majątek wydałam na transformatory właśnie....a jak się za to zabrać żeby podłączyć tradycyjnie naprowadz mnie co bym mogła pomęczyć elektryka dzisiaj :lol:

jeżeli kupiłaś takie na transformatory to chyba ... umarł w butach

takie są chyba lepsze jak tak brać ogólnie, tylko że droższe. nie mam wprawdzie 30 halogenków, a połowę z tego, ale i tak by to sporo kosztowało. Mamy więc na tradycyjny prąd + ściemniacze, które w sumie są strzałem w 10 , bo można ustawić na minimum i światło z kuchni nie daje po oczach w salonie. tak samo obniżenie w salonie, można sobie delikatnie oświetlić tyły do TV lub na maxa przy czytaniu. Ściemniacze wypłynęły tak po drodze jako kompromis między halogenami transformatorowymi a zwykłymi, a efekt jest super.

jakbym mogła to palnęłabym sobie w łeb za to że wymyśliłam to halogenowe oświetlenie...

Pati a co z tymi halogenkami ???? :o :o Drogie sa takie? Czy transformator drogi ? Ja mam mieć takie w kuchni: trzy nad barkiem i trzy nad szafkami. Czyli 6 halogenków i do tego dwa transformatory. Myślicie , że wyjdzie duża suma?? Rety, załamałyście mnie...

dostałam wycenę mebli....akurat w samochodem jechałam dobrze że zjechałam na pobocze...

Rety, kobito, nie odbieraj telefonów za kółkiem dopóki nie skończysz budowy :lol: :lol:

Ja rozmawiałam trzy dni temu ze stolarzem o mebelkach(jest to mój klient i znamy się od dawna). Objaśniłam mu mniej wiecej co bym chciała (u nas też kuchnia malutka tzn aneks kuchenny 3m x 2m, zabudowa na dwóch ścianach bez górnych szafek (no chyba ze jedną gdzieś wcisne :D ) + bufet oddzielający aneks od reszty pomieszczenia (ok 2 m dł). Stolarz powiedział, że cena nie przekroczy 4 000. Mam taką cichą nadzieję ;)

Pati a Tobie na ile wycenili? I jaka duzą kuchnie masz?

Pati a co z tymi halogenkami ???? :o :o Drogie sa takie? Czy transformator drogi ? Ja mam mieć takie w kuchni: trzy nad barkiem i trzy nad szafkami. Czyli 6 halogenków i do tego dwa transformatory. Myślicie , że wyjdzie duża suma?? Rety, załamałyście mnie...

Ja wszędzie oprócz łazienki będe miała halogenki podłączone do transformatorów. do łazienki planuje coś takiego

http://img371.imageshack.us/img371/259/beztytuu11uz5.png

http://img371.imageshack.us/img371/259/beztytuu11uz5.f50392f0e6.jpg

Proste ale co najważniejsze ma 4 punkty świetlne i będe mogła oświelić jak mi będzie pasowało a ze zwykłymi to już tak nie idzie

Ja nad barkiem chce mieć coś takiego:

http://img392.imageshack.us/img392/714/beztytuuzsv4.png

http://img392.imageshack.us/img392/714/beztytuuzsv4.e80f0918bf.jpg

Za 35 żarówek zapłaciłam 140zł, transformatorki było ich 9 - 1x150W 42zł, 2x80 32zl za jeden tj 64 :lol: i 6x60 20zl tj 120. Do tego oprawy 300zł oprawki:)

dostałam wycenę mebli....akurat w samochodem jechałam dobrze że zjechałam na pobocze...

Rety, kobito, nie odbieraj telefonów za kółkiem dopóki nie skończysz budowy :lol: :lol:

Ja rozmawiałam trzy dni temu ze stolarzem o mebelkach(jest to mój klient i znamy się od dawna). Objaśniłam mu mniej wiecej co bym chciała (u nas też kuchnia malutka tzn aneks kuchenny 3m x 2m, zabudowa na dwóch ścianach bez górnych szafek (no chyba ze jedną gdzieś wcisne :D ) + bufet oddzielający aneks od reszty pomieszczenia (ok 2 m dł). Stolarz powiedział, że cena nie przekroczy 4 000. Mam taką cichą nadzieję ;)

Pati a Tobie na ile wycenili? I jaka duzą kuchnie masz?

no my zaprosiliśmy do siebie w ubiegłym tygodniu pana stolarza..wszystko ładnie pięknie wybraliśmy kolory objaśniłam mu co i jak gdzie co ma być...dolne szafki plus 1 oszklona wisząca i jedna półeczka i blat oddzielający kuchnie od salonu. kolory wanilia i dzika grusza, cokól srebrny. zabudowana mikrofala i lodówka. bez stołu i krzeseł bo to już mamy...5,5 tyś..a koleżanka u niego robiła i ma normalne wiszące szafki aż pod sam sufit...i ona płaciła niecałe 3 tysiaki a nam wycenił na 6 tyś..no qrwa za co przepraszam bardzo skoro mam malutko szafek :evil:

Najnowsze wieści z placu boju. :lol: Panowie "fachofcy" ostro śmigają z ociepleniem. Juz prawie 1/2 domu obłożona styropianem. Jutro wieczorem postaram się cyknąć jakieś fotki, może już będzie co cykać ;)

A małż też podgania, podbił cały salon (..trudno powiedzieć gdzie on się kończy a gdzie zaczyna..) płytami gk i powoli zaczyna się zamykać pomieszczenie. Ja mam jutro za zadanie gipsować łączenia płyt i wszelakie dziurki. Taka robota to taaaak, a nie tam jakieś nudne noszenie gruzu :lol: