Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kachna - trudno powiedzieć bo nie wiadomo ile tu metrów dokładnie było ale wyjdzie też jakieś 20 zł/m2 (u nas było dużo pracy, dużo docinania, kładli styropian podwójnie - 6cm i 8cm, wczesniej ta ekipa robiła u mojego taty na nowym, równym domku i policzyli 12 zł/m2 ). Za robociznę zapłaciłam w sumie 2.500 zł.

Kachna ale my robiliśmy jedynie pół domu. I to bez struktury. Gdybyśmy robili całość to wyszłoby nam ok 250 m2. Czyli pewnie tyle ile u Ciebie skoro płacisz 20 zł z metra a w sumie wyszło Ci 5.000. Na razie nic więcej z zewnatrz nie robimy bo zależy nam na rychłym :D wprowadzeniu się. A wśrodku jeszcze kupa pracy...

Witam weekendowo :D

Dziś sknociła się u nas pogoda. Przelotnie pada i chłodno jest.

"Chłopaki" jeszcze nie skończyli, mimo tego ,że robota idzie aż furczy (może po tej mojej kawie...) Ocieplenie już skonczone (narobili się jak cholerka bo musieli częściowo zaciągnąć też stary mur a on krzywy jak stary indiański łuk) ale jakieś duperelki jeszcze robią. Teraz montują rynnę pod taras, gładzą słupy i wylewają schodek przed drzwiami wejściowymi. Nie wiem czy nie będą poprawiać blachy na dachu z jednej strony.

Może w tym tygodniu już skończą.

Dziś udało nam się w końcu wyrwać do knajpy na balety.. 8) i troszkę odstresować :p

Panowie od ocieplenia po woli kończą pracę. Zrobili też kilka dodatkowych rzeczy 8)

Małż się ze mnie uśmiał i po dzisiejszej historii powiedział "szacun" 8)

Otóż minęłam się z nim na schodach kiedy wbiegałam w roboczych ciuchach na górę z zamiarem kładzenia tynku na ścianie. Ucieszył sie, że będę coś robić. On tymczasem ruszył do swoich zajęć na podwórku (sprzatał burdello: piach, gruz, dechy i takie tam). Po godzinie wchodzi na górę a ja siedzę sobie z piwkiem a panowie zasuwają ściany ;) Sami zaproponowali, że za tą codzienną kawkę mi pomogą ;) Efekt jest taki, że po woli zaczyna się robić w mieszkanku klarownie, znikaja cegły i pustaki. Małż był w szoku.

A oto nasz domek w japońskiej :lol: wersji "jakotako" W poniedziałek reszta kosmetyki.

http://images47.fotosik.pl/10/fb12ee33644b05af.jpg

• 2 weeks później...

Witaj Kochana, po dlugiej nieobecnosci... Tak sie przestraszylam jak weszlam tutaj do Ciebie - mama i piesek - ale ciesze sie, ze juz wszystko w porzadku!!!

Jak sie czuje tesc? Dziadek mojego meza byl tez bardzo w ciezkim stanie tuz przed weselem - 3 operacje, ale na weselu byl i nawet ze mna tanczyl, wiec trzymam kciuki za niego mocno!!!

Chcialabym takze pogratulowac mocnej i ugruntowanej pozycji jako inwestorka z wielkim urokiem osobistym - jak widac kawa moze zdzialac cuda i ekipa budowlana sama sie oferuje do pracy - Twoj Malz powinnien byc mega dumny!!!

Oj małż dumny ale ja z niego nie mniej... Dzis zamontował schody, ułożył sufit w wejściu, otynkował komin, więc jakos po woli małymi kroczkami posuwamy się do przodu.

Z teściem już dobrze, jest w ośrodku rehabilitacyjnym i ma bardzo dobra opiekę ale nie wiemy kiedy wróci. Pewnie jeszcze ze dwa tygodnie posiedzi.