Pati i Marcin 20.10.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 No tak my do pewnego czasu też robiliśmy wszystko sami z pomocą szwagra. Ale Marcin stwierdził że jak on po 10 dniach ciężkiej pracy przyjedzie do domu na 4 dni to chciałby odpocząć i tak na naszej górze pojawił się po raz drugi Maciek. Za gipsowanie no i podokańczanie pierdół weźmie 800zł więc to nie dużo a małżonek ma komfort psychiczny że za każdym razem jak zjeżdża do Polski to już zobaczy postępy My też mamy gdzie mieszkać ale powiem Ci szczerze że marzę już o tym żeby się do góry przenieść. I staram się jakoś przyśpieszyć to i dziś posprzątałam z siostrą góre zdjęcia zaraz powstawiam u siebie na wątku miłego dzionka Wam życzę dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Z moim chłopem to jest taka sprawa, że on strasznie dokładny i nikt nie zrobi mu tak jak on chce... Więc cicho siedzę i cierpię dalej.. Z drugiej strony wszystko jest dopracowane do ostatniego szczegółu bo nie ma to jak robic dla siebie samego. Dlatego wiem ze to jeszcze potrwa. Ja też marzę zeby na swoim już byc ale trzeba sie w cierpliwosć uzbroić.. A to nie łatwe, oj nie łatwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 20.10.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 No coraz piękniej jest! Podziwiam Wasze zdolności i determinację! ale malo tych fotek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 20.10.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 wiesz mój też jest wybredny i musi być wszystko zrobione perfect, zresztą ze mną jest to samo ale mój szwagier to pedant z prawdziwego zdarzenia wszystko musi zgadzać co do mm. Maciek jest taki sam. Chociaż Rafał nigdy po sobie nie sprząta a Maciek to i zamiecie i ogarnie ten syf żeby mu się nic pod nogami nie plątało a w sobote to nawet pranie z grzejników pościągał bo u nas się suszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 20.10.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Wiecie co? Moj malż też jest taki To chyba wszystkie chlopy takie - ale ja tam sie ciesze Ja nie musze sie martwic, wiem, ze bedzie super. Dobrze, ze mnie nie chce w to angazowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 20.10.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 no tak:))ja wchodzę na góre żeby porobić zdjęcia, albo zobaczyć postępy:)albo tak jak dziś żeby posprzątać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 20.10.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A my z malżem wręcz uwielbiamy coś tam grzebać razem u nas na górze, jakoś nas taka wspólna praca zbliża i integruje... i nie ważne czy tylko odkurzamy czy gipsujemy ściany, ważne że razem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 20.10.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 my też wiele rzeczy robimy razem ale nie remonty nie cierpimy tego oboje a w sobote np cieliśmy całe popołudnie drzewo tzn monsz ciął ja podawałam:))potem posprzątaliśmy garaż i umyliśmy i wysprzątaliśmy samochody:))to była bardzo pracowita sobota ręce od tego drzewa do dziś mnie bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A my z malżem wręcz uwielbiamy coś tam grzebać razem u nas na górze, jakoś nas taka wspólna praca zbliża i integruje... i nie ważne czy tylko odkurzamy czy gipsujemy ściany, ważne że razem.... U nas dokładnie tak samo Uwielbiamy sobie razem grzebać . Co do angażowania mnie w te roboty to nawet namawiać nie musi bo ja sama całymi dniami tam siedzę, bo lubię. Często jest tak, że mąż wraca z pracy, wchodzi na górę a ja mu pokazuję co nowego zrobiłam Wychodzimy z założenia, że jak równouprawnienie to pod każdym względem. Ja gipsuję ściany, noszę drzewo, pustaki, wynoszę gruz, gram w piłkę, jezdzę na grzyby itd, a mąż mój mi ostatnio powiedział, że jak się dziecięcia dorobimy to on na macierzyńskie idzie (i jak go znam to tak zrobi) i obiadki będzie dla mnie gotował. My to ogólnie takie zosie-samosie jestesmy. Mój szwagier jest plastykiem i ma pracownię zaraz obok nas ale powiedziałam, że na górę go nie wpuszczę do momentu jak urzadzimy. On juz ma swoją wizję naszego mieszkania ale powiedziałam mu, że nie chcę jej znać Przecież to nam ma się podobać a nie koniecznie musi to być zgodne z jakimis tam kanonami. Dziewczyny , a może Wy pomożecie : http://forum.muratordom.pl/post2812904.htm#2812904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2008 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A tu kilka zdjęć ciach http://forum.muratordom.pl/dla-kobiet,t66625-1560.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.10.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Parapety tadaaam : http://images50.fotosik.pl/22/e6deb869689827ec.jpg Mąż zakupił wczoraj nasze upatrzone już 2 miesiace temu płytki. Bylismy po nie w sklepie kilka razy ale albo jeszcze nie przyszła dostawa albo już była.. A rozchodziły się w kilka godzin. Semir Brown z Paradyża: http://images25.fotosik.pl/286/5444b062c2a8feeb.jpg Troszkę mi tu wyblakłę wyszły i matowe. Wrzeczywistości są ciemniejsze i błyszcząco - matowe A tu ze stronki producenta: http://images28.fotosik.pl/287/c40c3907e42a9ddb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.10.2008 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 I z bliska na schodach: http://images44.fotosik.pl/22/4f7f165de7a1ba94.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.10.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 te plytki sa extra. slyszalam ze sa rewelacyjne jesli chodzi o uzytkowanie mozesz napisac jakiej firmy sa plytki na parapet i ile za m2, oraz ile kosztuje metr tych plytek na schody z paradyza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 21.10.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Fajny kolor płytek a co najważniejsze ciemne i nie będzie widać na nich syfu tak jak na tych naszych naszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.10.2008 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 aga1401 te płytki na parapet tez są z Paradyża ale nie pamietam jak się zwią Płaciłam ok 5 zł/ sztuka dł 25cm . Te na schody kosztowały cos ok 80 zł/m2,dokładnie nie wiem bo liczyliśmy w sztukach a nie w metrach. Grubość tej płytki to cosik ponad centymetr i ponoć są nie do zdarcia i prawie nie do kupienia - szły jak ciepłe bułeczki. Pati - płytki leżą od wczoraj na schodach i nie widać na nich nawet grama kurzu czy piachu. Kolor super - maskujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 21.10.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 no właśnie;))a nasze szkoda słów psy się przelecą z domu do ogrodu i z powrotem i zaraz same ciapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.10.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 wlasnie wiem.marze o takich ale mieszkam na tzw zadu...piu.wiec pewnie moge o nich zapomniec.ale moze jak zamowie w jakims sklepie we wrocku to sie uda.warto na nie poczekac.i grubosc maja super.cena nawet mi odpowiada.poszukam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.10.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A tu kilka zdjęć ciach http://forum.muratordom.pl/dla-kobiet,t66625-1560.htm o... lubię takie wątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.10.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 śliczne płytki troszkę przypominają mi nasze klatkowe, ale my mamy bardziej szare. Też nie są gładkie, dzięki czemu nie muszę schodów zamiatać codziennie a psy i koty łażą w tą i spowrotem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 23.10.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Nie wiem czy nie przesadziłam z drzwiami do sypialni. Otwory zostawione na drzwi 80 cm. Na dole mamy 70 i tak sobie siedze i patrze, że chyba te 70 były by akurat...Do łazienki też dalismy 80 , jedynie wejściowe sa 90. A jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts