Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To chyba te nasze 80 będą dobre. My na 7 pomieszczeń (licząc z wiatrołapem) mamy tylko trzy pary drzwi + wejściowe , a reszta otwarta. Martwilismy się o to czy nie będzie troszkę zimno. Zawsze drzwi izolują. Ale na górze, wraz z postepami w ocieplaniu sufitu w sypialniach, jest coraz cieplej. Dzisiaj mąż miał na grzbiecie jedynie t-shirt i pot sie mu lał po czole (przy otwartym oknie, braku drzwi wejściowych i nie podłączonych kaloryferach). Mam nadzieję, że będziemy mieć cieplutko na naszym poddaszu i juz sie doczekac nie moge cieplej sypialni.

I z bliska na schodach:

http://images44.fotosik.pl/22/4f7f165de7a1ba94.jpg

Bardzo ladne plyteczki i opis koloru: maskujacy bardzo mi sie podoba ;)

Dobrze, ze nie wpuszczasz plasytka do siebie, trzeba sie trzymac swojej wersji zdarzen ;) Potem moglyby Cie dopasc jakies watpliwosci, a domek jest dla Ciebie i taki jaki Ty sobie wymarzylas ;)

• 2 weeks później...

Pati zazdraszczam, że jakis pan u Ciebie robi. My bedziemy musieli uporać sie z tym sami.

Ania - moja deprecha niestety w toku :-? Robota stanęła na górze i to wszystko przez to. Małż musiał wyjechać do Hamburga, później to świeto wypadło (11.11) i wszystko na kilka dni zamarło... Ja dziś wróciłam do ferworu zajęć (po długim weekendzie). Niedawno przyjechałam z pracy a na 18 przygotowywuję imprezkę na 25 osób. Nogi już mnie bolą od latania po sklepach (wczoraj były pozamykane więc wszystko na dziś zostało) i od stania przy garach (najgorszy bigos bo trzeba ciagle mieszać). Stół już naszykowany ale podać wszytko trzeba każdemu "pod twarz". A jutro rano do pracy a popołudniu sprzątanie po dzisiejszym i spowrotem do pracy do 24.00. I jak tu nie mieć doła..

Witam was kochane kobietki! Widze, ze jestescie dzielne i bardzo dobrze dajecie sobie rade z budowa :lol:

Kilka dni temu znalazlam to forum i powiem szczerze ze czytam z zapalem! Mnostwo ciekawych rzeczy piszecie!

O ile wszystko dobrze pojdzie to za miesciac moze dwa projekt naszej przebudowy poddasza bedzie gotowy i pozna wiosna, blizej wakacji zaczniemy cos dzialac z narzeczonym!

Martwi ,mnie tylko jedna kwestia! Wydatki!! :o Zupelnie nie mam pojecia ile potrzeba nam pieniedzy na przebudowe! Wg wstepnych przymiarek gora bedzie miala ok 95m+taras nad garazem!

Wy macie juz jakies rozeznanie, wiec moze pomozecie?

Pozdrawiam i 3mam za was kciuki!