Pati i Marcin 18.11.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam was kochane kobietki! Widze, ze jestescie dzielne i bardzo dobrze dajecie sobie rade z budowa Kilka dni temu znalazlam to forum i powiem szczerze ze czytam z zapalem! Mnostwo ciekawych rzeczy piszecie! O ile wszystko dobrze pojdzie to za miesciac moze dwa projekt naszej przebudowy poddasza bedzie gotowy i pozna wiosna, blizej wakacji zaczniemy cos dzialac z narzeczonym! Martwi ,mnie tylko jedna kwestia! Wydatki!! Zupelnie nie mam pojecia ile potrzeba nam pieniedzy na przebudowe! Wg wstepnych przymiarek gora bedzie miala ok 95m+taras nad garazem! Wy macie juz jakies rozeznanie, wiec moze pomozecie? Pozdrawiam i 3mam za was kciuki! Witam truskaweczka widze że jesteś w wieku zbliżonym do mojegomo ile liczba przy nicku to wiek:)) Co do wydatków to zalezy co się chce mieć, jeśli bez żadnego wymyślania..chociaż w sumie remonty to ciągłe niespodzianki nie zawsze miłe...i ustawiczne wydatki...jak my na naszym poddaszu zrywaliśmy podłoge to mąż się śmiał może jakiś skarb znajdziemy ale nic nie było;))pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskaweczka23 20.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Hej, nio zgadza sie To, to ja wiem ze wszystko zalezy od tego z jakich materialow sie buduje! Ale ja mialam na mysli ile tak mniej wiecej potzreba na wybudowanie w stanie surowym zamknietym!(pokryty dach i okna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.11.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Hej, nio zgadza sie To, to ja wiem ze wszystko zalezy od tego z jakich materialow sie buduje! Ale ja mialam na mysli ile tak mniej wiecej potzreba na wybudowanie w stanie surowym zamknietym!(pokryty dach i okna) u nas na stan surowy zamknięty (wyburzenie starych ścian strychu, postawienie nowych, pokrycie dachowe, ściany działowe w środku i okna) wyszło ponad 100 tyś. Bez wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskaweczka23 20.11.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 głowa boli! Spodziewałam się, że troszke mniej, jakieś 60tyś.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskaweczka23 20.11.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jeszcze jedno pytanko, jak wrzucic jakies fotki?Bo nie umiem znalezc tej opji Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.11.2008 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witaj truskaweczko23. Fajnie, że znów ktos dołączy do naszej zwartej grupy "poddaszowców" . Co do wydatków to u mnie podobnie jak u Ani (DarioAS . Wykonalismy podobny zakres prac za 100 tyś. Teraz dobijamy do ok 130 - 140 tys. A to jeszcze !! nie koniec. Ale nie martw się , ja też myslałam, że starczy nam 60 tys na to żeby się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.11.2008 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Co do wklejania zdjęć to poczytaj tutaj: http://forum.muratordom.pl/kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjec,t30921.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.11.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 no.. ja też byłam pewna, że 60 tyś to na cacy będzie, żeby zrobić SSZ . A ile do środka jeszcze poszło... To juz nawet nie liczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 20.11.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ha, ha, ha.... To ja Was pobiłam na głowę.... Nasze poddasze wyjdzie nas razem na gotowo ----- 225 tyś. I nie ma tu na czym oka zawiesić, ale zainwestowaliśmy w grube ściany i droższe dachówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.11.2008 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Bianca ja mam nadzieję, że my w takiej kwocie się zamkniemy juz razem z meblami, ręcznikami i papierem toaletowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 20.11.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 no ja też za każdym razem robię takie oczy jak przychodzi wyciąg w banku odn. kredytu hip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 20.11.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Wiem, ze tu mowa o poddaszach -ale budowa domu to też spora "niespodzianka" . Bardzo naiwni jesteśmy wszyscy na poczatku budowy (przebudowy) -ale potem klapki z oczu spadają ... ale zawsze jakoś tak się układa, ze mimo sporo podwyższonych kosztów to jakoś ta kasa się znajduje na dalsze etapy Zauważyłyście? Nam kredyt wyczerpał się już kilka m-cy temu =a mimo to jakoś "dłubiemy" i idzie nadal wszystko do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 25.11.2008 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Tak siedzę i patrze na nasze stare plany i teraz dopiero wiem jaki kształt będzie miało nasze mieszkanko. Docelowo wyjdzie tak: http://images38.fotosik.pl/39/5b8d58a086c314b0med.jpg Zrezygnowaliśmy z trzeciego pokoju na rzecz jadalni (teraz wiem , że to była dobra decyzja ). Ta otwarta przestrzeń (salon, jadalnia, kuchnia i hol) ma ponad 60 m2. Niestety nie jestem w stanie przeliczyć poszczególnych jej części bo nie wiadomo gdzie co się kończy a gdzie zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 25.11.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Troszkę mi się te mapki zamazały ale i tak dałam z siebie wszystko A tak bym chciała ustawić mebelki (pewnie za tydzień wymyślę coś innego ): http://images43.fotosik.pl/34/ba4c43bd36967b52.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 25.11.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Będziemy mieć mały misz - masz bo niestety w kiku przypadkach wyszło nie tak jak bysmy chcieli ( np. kibelek wyszedł nie na tej ścianie ale niestety to było jedyne miejsce w którym można było zrobić odpływ ). Świadomi jesteśmy tego, że takie sytuacje jeszcze sie powtórzą. Takie są cienie przeróbki starego na nowe.Aha - kuchnia jest otwarta na salon, oddzielona barkiem.Nadal nie mam pomysłu na połączenie płytek z holu z panelami w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.11.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Nadal nie mam pomysłu na połączenie płytek z holu z panelami w salonie. u nas będzie korek sa takie listwy w castoramie do tego celu -różnej "wysokości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.11.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 U nas tak samo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 25.11.2008 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dziewczyny, u nas też będzie korek. Chodziło mi o kształt łączenia , czyli czy na prosto czy łukiem,dokąd położyć płytki a dokąd deskę, czy cały hol w płytkach czy tylko wejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.11.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Ahaaaa, no nie zajarzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.11.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 czy cały hol w płytkach czy tylko wejście ja robię w płytkach cały hol. Dopiero w salonie zacznie się deska, i dodatkowo 1 pasek (50x150cm) płytek będzie przed kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts