Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

yaco181 ja Ci na to pytanie nie odpowiem ,bo u nas dom ma powierzchnię użytkową ok 180 m2 (wym. domu 10x11 m, do tego dochodzi strych ok. 60 m2 po podłodze, klatka schodowa, balkon i garaż z pom. gospodarczym). Parter był budowany 40 lat temu i nic w nim nie zmienialiśmy. Dobudowaliśmy jedynie poddasze ze strychem (czyli po podłodze ok 100m2 + ok 60m2 + klatka schodowa). Uprzednio dokonaliśmy rozbiórki starego dachu. Znam więc jedynie koszty tych prac, które wykonaliśmy a nie budowy całego domu.

Hejka kobitki.

Z okazji Naszego święta życzę Wam wszystkiego co najlepsze.

Nie miałam czasu wczoraj tu zajrzeć bo od rana picowałam małą sypialnię i nawet ją do połowy pomalowałam. Na 17 poleciałam do pracy i byłam w domku dopiero po 1 w nocy a dzis rano znów pracowałam i dopiero teraz wróciłam więc czasu brakło na forum..

Mi też brakuje wiosny. Uwielbiam zimę z powodu wypadów na narty i czekam zawsze na nią jak na zbawienie ale niestety juz chyba nie uda nam się wyjechać więc z pory zimowej przestawiłam się juz na wiosenną ;)

OK witam ponownie. Super, że wróciłaś do nas :D

amalfi no z małżem to ja mam naprawdę dobrze. No chłop na medal poprostu. Wczoraj jak byłam w pracy to siedział na górze do 24 i kładł płytki w łazience. Myślałam, że może se na piwo z domu wylezie i mnie odwiedzi ale wolał siedzieć i robić. Za to mu to piwo do domu przywiozłam i do 2 w nocy popijaliśmy i podziwialiśmy łazienkę :lol:

Co do Włoszczowej to z tego co czytałam na forum to raczej ma pozytywne opinie. Wybieraliśmy między Portą a Włoszczową. No i zamówiliśmy wczoraj drzwi właśnie w tej drugiej (do tego dostaniemy spory upust przez znajomości 8) ).

Link do drzwi wewnętrznych które zamówiliśmy wczoraj: http://www.stolbud.pl/pl/drzwi/768/769 kolor : orzech, ościeznice regulowane, czas oczekiwania 6 tygodni :o

U nas wczoraj była taka sytuacja: fachmen kończy gładź w salonie, pytam czy to juz jest pod malowanie, powiedzial ze tak, "zagruntowane, wystarczy pomalować". No i mąż wieczorem odpalił halogen, przystawił z boku do sufitu a tu fala... :o Łączenia płyt gk są wklęsłe ! i po podświetleniu w tych miejscach załamuje się światło. W dzień tego nie widać ale jak odpali się lampę to masakra normalnie. Nie wiem jak on to przeoczył, podczas pracy pozakrywał okna i robił przy halogenie z tym że puszczał go od dołu. Jeśli się go da z boku to widać każde łączenie płyt na całej długości ściany lub sufitu. No i teraz jest to wszystko do poprawki :evil: Więc bedzie musiał zaciągnąć jeszcze raz i czekać jak wyschnie... i znów się robota przesunie w czasie. No szlag by to najjaśniejszy...Do tego te wszystkie łączenia ja sama zaciągałam uniflotem, on miał przeszlifować, zaciągnąć raz jeszcze , przeszlifować i zagruntować, robota prosta jak drut z tym , że ja poprostu czasu nie miałam a sama bym to zrobiła (na kilku łączeniach zaciagnęłam juz ostateczną warstwę i nic nie widać).

Jak to wygląda u Was? Widać łączenia? Bo może ja się czepiam , może tak ma byc? No zgupłam już normalnie...