Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

Pewnie u nas też popęka. Szczerze mówiąc to juz mnie to nie interesuje, byle by jak najszybciej skończyć ten bałagan i przenieść tam nasze manatki.

Wczoraj kładliśmy płytki w łazience do północy. Nie wiem jak mąż wstał do pracy :o Dzis powtórka z rozrywki. Nie mogę się już doczekać jak "skończą sie gładzić" ściany, bo będę mogła brać się za obrobienie belek stalowych i za malowanie, a to jest to co tygryski lubią najbardziej 8)

Beata, peka gdzie sa najwieksze naprezenia - to nie jest tak, ze peka wszedzie. Jedyne, co mozesz zrobic, to za kazdym razem szpachlowka i farba i tak do znudzenia. Zreszta wiesz - to wkurza na poczatku, jak sciany sa gole, a potem nie bedziesz sie juz w nie tak wpatrywac. :wink:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania, belki wyprowadzają mnie z równowagi :evil: :evil:

To zespawane ze sobą dwa ceowniki stalowe. Najpierw była robota bo małż musiał te spawy z nich ściachać co by równe były. Męczył się chyba 4 dni. Później trzeba było je zaciągnąć żeby wyrównać i łączenia zakryć. Jak masa wyschła to polerowanie. Później znów zaciągnęliśmy i znów polerowanie. Dwie mniejsze belki już pomalowałam dwukrotnie na gotowo. Niestety na niektórych z pozostałych wylazła rdza i trzeba to zeszlifować i zaciągnąć jeszcze raz. A w sumie mamy tego cholerstwa ponad 30 metrów bieżących. Ręce mi opadaja narmalnie..

Najgorsze to to, że dopóki nie skończe roboty z belkami to nie mogę malować sufitów.

Chciałam to skończyć do soboty wieczór ale prawdopodobnie jadę na szkolenie do Krakowa więc sie wszystko opóźni.