Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

czy na forum dozwolone są tylko occhy i achy, czy też czasem ktoś coś krytykuje (bo nie mogę znależć :) ). Straszenie tu cukierkowa atmosfera :)

Podłoga ciekawa .... ale ciemna .. więc wymagająca:

Wymagająca duuużo śiwtła ... a tegu u was nie widać..

Wymagająca częstego sprzątania ... byle kurzyk na niej widać.

A na końiec DarioAS i Malgos2 wrzucili wieńce nagrobne z życzeniem stu lat... ;)

Łazienka wygląda na dopracowaną ... ale jak dla mnie to zadużo ceramiki na ścianach ... chyba, że lubicie wojny wodne ... to rozumiem.

Ciemna podłoga w sypialni służy długiemu wylegiwaniu się :)

Pozdrawiam, Leszek

Witam,

czy na forum dozwolone są tylko occhy i achy, czy też czasem ktoś coś krytykuje (bo nie mogę znależć :) ).

Źle szukasz.

Straszenie tu cukierkowa atmosfera :)

I co z tego?

Podłoga ciekawa .... ale ciemna .. więc wymagająca:

Wymagająca duuużo śiwtła ... a tegu u was nie widać.

Znowu - źle szukasz, czas na krytykę był na etapie projektowania, teraz to po ptokach, widać gospodarze tak lubią.

Wymagająca częstego sprzątania ... byle kurzyk na niej widać.

Jw. poza tym nie Ty będziesz sprzątał, więc o co chodzi?

A na końiec DarioAS i Malgos2 wrzucili wieńce nagrobne z życzeniem stu lat... ;)

Bez komentarza :-?

Łazienka wygląda na dopracowaną ... ale jak dla mnie to zadużo ceramiki na ścianach ... chyba, że lubicie wojny wodne ... to rozumiem.

Jw. Albo lubią ceramikę. Słusznie zaznaczyłeś "dla mnie". Rozumieć nie musisz.

Ciemna podłoga w sypialni służy długiemu wylegiwaniu się :)

Podłoga? :o

Pozdrawiam, Leszek

Również pozdrawiam, Olga

Sorki Bea, że Ci się wtrącam, ale ton tej wypowiedzi otworzył mi jakiś nożyk w kieszeni :roll:

Leszku ,kiedy zaczelam czytać Twój post ucieszyłam się, że ktoś w końcu coś skrytykuje. Nie z czystego, wrodzonego masochizmu lecz z możliwości poprawienia "błędów" na tym etapie.

Faktycznie ciemna podłoga jest wymagająca i jestem tego świadoma,że za każdym kurzykiem będę gonić z mopem. Zgodzę się również z tym, że wymaga dużo światła, niestety nasze mieszkanie jest na poddaszu i nie mamy 35 metrowego tarasu z oknami balkonowymi, co nie oznacza dla nas rezygnacji z takiej podłogi bo taka nam się podobała i taką lubimy. Lubimy również ceramikę i wojny -nie tylko wodne- i dlatego tak wygląda nasza łazienka. W sypialni nie ma ciemnej podłogi bo nie ma jej jeszcze wcale, ta na zdjęciu jest w pokoju komputerowym - gabinecie-, który kiedyś nazwałam sobie "małą sypialnią". Wystarczyło doczytać.

Co do "wieńców" - Nigdy w życiu nie wtórowałam stereotypom i nie sądziłam, że rudy = wredny. Mam nadzieję, że to tylko wyjątek, który potwierdzi regułę i będę mogła pozostać przy swoim.

Co do tego, iż ciemna podłoga w sypialni Twoim zdaniem służy długiemu wylegiwaniu się to powiem Ci,że my od wylegiwania mamy łóżko. Rozumiem,że wolisz podłogę bo pewnie obawiasz się,że ulewający się jad obryzga pościel.

Pozdrawiam, Beata.

Olga - Be My Guest.

O kurka! Włożyłem kij w mrowisko!

Na wstępie chciałem przeprosić, jeżeli kogoś uraziłem (OK). Wydawało mi się, iż używając :) oraz ;) jednoznacznie podkreślę pogodny nastrój wypowiedzi i przymróżenie oka (wieńce żałobne miały być uszczypliwym żarcikiem.

Pojawiłem się tu na obecnym etapie forum, więc nie mmiałem możliwości brania udziału w dyspucie na etapie doboru materiałów. Czy jeżeli nie jestem do czegoś przekonany, to powinienwm milczeć, by nie zrobić komuś przykrości? Czy powinienem pisać bezkrytyczne peany mimo odmiennego zdania? Może wogóle nie powinienem się wypowiadać? przemyślę to.

Moja wypowiedź miała tylko pokazać, że są też złe strony wyboru (chyba każdego) .. może powiniwnem dać też dobre, ale słodkości i pięknych kwiatów na tym forum przecież nie brakuje ;)

Ciemna podłoga ma też swoje zalety (poza tym, że jest poprostu ładna). Naprzykład tworzy atmosferę przytulności i ciepła domowego.

Moje (nasze) mieszkanie mimo sporego tarasu też ma wiele wad, ale o nich później.

Co do ciemnej p. w sypialni, to przytulne atmosfera sprzyja dobremu wypoczynkowi (choć czasami może trudno się zmobilizować do wstania ;) )

Co do sprzątania, to "byle kurzyka na ciemnej podłodze" to wypowiadałem się przez perspektywę naszego sprzątania. Dużo pracujemy i po poacy niezabardzo nam się chce ganiać ze szczotką. Przepraszam :)

Co do wykonanych prac, to wyglądają na zdjęciach na wykonane bardzo dobrze, więc jeśli do zasługa męża, to szacunek.

Pozdrawiam, Leszek

P.S. Jad wycieram w chusteczki JADnorazowe ;)

O kurka! Włożyłem kij w mrowisko!

Szkoda tylko,że w nasze.

Uwierz mi, my mamy poczucie humoru i spory dystans ale "wieńcem" rozwaliłeś konstrukcję. Biedna Ania, tyle się z kfiotkami męczy a tu taki tekst...

Mi się wydaje, że ten kij był z całą premedytacją włożony w nasze mrowisko :-?

Jeśli to coś pomoże to skasuje swojego posta ...

teraz juz nic nie pomoże :roll:

nie mniej jednak uprzejmie prosze o traktowanie moich mail z większym przymróżeniem oka....

i tak został potraktowany :wink:

Pozdrawiam i życze miłego i słonecznego dzionka

również pozdarwiam 8) ,choć ze słońcem cięzko będzie :roll:

Drogie, Szanowne Forumowiczki,

Jeśli to coś pomoże to skasuje swojego posta ...

nie mniej jednak uprzejmie prosze o traktowanie moich mail z większym przymróżeniem oka....

Pozdrawiam i życze miłego i słonecznego dzionka. :)

Wpadłeś, skrytykowałeś co się da i uważasz, że parę emotikonków wystarczy?

Sam sobie wystawiłeś fatalną laurkę i pewnie długo się jej nie pozbędziesz.

Skasowanie treści postu nic Ci nie da, bo jest on w całości zacytowany przeze mnie - a ja nic kasować nie zamierzam.

Krytykować można, ale trzeba najpierw pomyśleć.

Pozdrawiam i życzę więcej taktu w przyszłości.

Beatko tak dla przypomnienia zdiecia lśniacej aczkolwiek wymagającej podłogi :wink: [/b]

Małgosiu, ja pamiętam tylko że ona jeszcze nie jest lśniąca :oops: :oops: :oops:

Zabrałam się za malowanie (druga warstwa bo pierwsza ciut przebija) i bałagan zrobiłam większy niż był. Poza tym na podłodze folia leży co by "lśniąca" nie przybrała koloru ścian :p

Olga, czy przyjdzie mi się kiedys z Toba nie zgodzić? :lol: :lol: Mam nadzieję,że nie bo dobrze prawisz :lol:

Noo ,nudno i pogrzebowo :lol: :lol:

Fotki wrzucę jak tylko folię ściągnę z podłóg i ogarnę trochę bo teraz to nawet nie ma co cyknąć. Może niedługo już drzwi małż wstawi (kombinuje z rozstawem futryn bo się dziury okazały troszku za szerokie i za wysokie :oops: ). Kurcze, a nigdy nie miał problemów z rozmiarami :lol: :lol: 8)