Bea7777 17.10.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Dziewczyny, naprawdę bardzo Wam dziekuję za tyle miłych słów. Nigdy nie spodziewałabym się,że tylu osobom spodoba się nasze mieszkanko. Robimy je troszke po omacku, czasami nie mając pewnosci co do końcowego efektu ale staramy sie ryzykować. Dziś kupiliśmy oświetlenie do kuchni i tapete do jadalni, więc wnetrze nadal bedzie po woluuutku ulegać modyfikacjom amazonka tez zastanawialismy się nad taka zamianą ale monsz się uparł,że okno ma być w pełni sprawne i trzeba było ustawić tak kran co by w tym nie przeszkadzał. Tak. To poddasze wybudowane na parterowym domu moich teściów. To złoci ludzie, dobrze po siedemdziesiatce i ciesza się z nami więc raczej o zazdrości nie ma mowy. Teściówka codziennie kupuje mi "niezbędne" rzeczy. Dzisiaj dostałam 12 cudnych reczniczków do kuchni we wszystkich kolorach tęczy, wczoraj komplet sztućców i talerzy a przedwczoraj torbę jabłek i sliwek z pobliskiego targu. Troszkę im smutno,że się wyniesliśmy (nam zreszta też) ale jak wczesniej pisałam jemy codziennie u nich obiadki bo mój teść to niekoronowany król patelni Jak mamy troszkę czasu to szykuję kolacje i to oni do nas wpadaja z wizytą (właśnie przed momentem wyszli). Pomagają nam jak mogą, teść to mi nawet czasami auto myje zanim do pracy wyruszę, wyprowadza i karmi mojego sierścia, a teściówka robi nam zakupy. Pati pozostaje mi tylko znów dziękować. Fajnie,że do mnie wpadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 18.10.2009 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Dzisiejszy dzień minął pod hasłem "akcja-tapeta". Nigdy wczesniej nie kleilismy tego ustrojstwa.. Komin akurat troszke krzywy więc bez problemów sie nie obyło. Jak sie pozniej okazało kleju rozrobilismy tyle,że starczyło by go na wytapetowanie całego mieszkania A taki jest efekt końcowy: http://imgcash5.imageshack.us/img19/8073/obraz003ji.jpg http://imgcash6.imageshack.us/img19/6875/obraz006sn.jpg http://imgcash2.imageshack.us/img19/2931/obraz005zs.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.10.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 piękna tapeta wprost idealnie pasuje kolorystycznie do podłogi,kuchni proszę o namiary na tą tapetę,przydadzą sie na zaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 18.10.2009 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 kamlotku wysłałam na p.w.Na razie wszystko jest w stonowanych kolorach. Planuję na koniec dołożyć jakis kolor który bedzie pasował do reszty. Myslałam o jasnym zielonym. Widzialam ostatnio naroznik w takim kolorze. np cos takiego http://pliki.sklep.meble.pl/gfx/fronti/sklep_oferta/31415/288083402.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.10.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Bea mam zapytaniajaki masz gres na podłodze?jakie panele?i jak połaczyliście je na styku z gresem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.10.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Bea -no pięknie jest!!! super kuchnia -i wcale nie przeszkadza brak górnych szafek! a okap już wybrany? kominek też lux! my tez poczatkowo o takim myśleliśmy, ale wygrało moje lenistwo -bałam się, że na tym kamieniu będzie strasznie się kurz zbierał, no i mamy marmur (rainforest brown -więc "niebruszący" ), a tę samą tapetę miałam mieć w sypialni, ale w końcu mamy o ton ciemniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 19.10.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Teska na podłodze w salonie mamy 10 mm panel, o ile dobrze pamietam to firma Weninger (Niemcy), kolor dąb bagienny (wcale go nie przypomina), a producenta gresu polerowanego niestety nie pamietam. Połączyliśmy te dwie podłogi korkiem płynnym (Bostik 3070). Wyglada to tak: http://imgcash2.imageshack.us/img33/3675/obraz007kr.jpg kachna dzieki Kamień kominkowy bedzie jeszcze pokryty "żywym kamieniem" (juz zakupilismy tylko nie ma kto pomalowac ). Ponoć mniej się wtedy brudzi i łatwiej mozna go zmyć. Okap przyjechał dziś przed południem. Zamówilismy przez neta, wczesniej oczywiscie obejrzelismy w sklepie. Czekam za mężem, jak wróci z pracy to bedziemy montować. http://www.mastercook.pl/work/product/images/big/vxBGP1.jpg To Mastercook WKBM 60 XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 fajny okap -i ma czerwone światełka -jak mój a u nas płytki z parkietem też korkiem połączone -tylko jeszcze chyba trzeba go polakierować -bo się brudzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 19.10.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 a czy jesteś w stanie powiedzieć już coś o utrzymaniu w czystości ciemnych dechów? teraz u mamy mam jasne i niech je ... strzeli [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 19.10.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Też o tym słyszałam. Polakierujemy Te czerwone swiatełka naprawde super wygladają. Kachna masz tez u siebie czarne szkło? Bardzo sie [/i]papra ? Co do ciemnych dechó to łatwiejsze sa w utrzymaniu niz jasne które mam w sypialni. Może przez te maziajki, bo one w sumie nie taki ciemne i nie jasne. Okap zamontowany: http://imgcash4.imageshack.us/img194/1830/1009037s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 20.10.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam, śliczna metamorfoza poddasza. Powiem szczerze, od samego początku Cię podglądałam i utwierdzałam się w myśli, że można z niczego zrobić coś. Kuchnia piękna a tapeta jeszcze ładniejsza . Jeśli chodzi o kolor zielony jako dodatek wydaje mi się że będzie super. Ja u siebie planuje jedną zieloną ściane trzy pozostałe kupiłam kolor eukaliptusowy. Coś pomięcy jasną zielenią a beżem, do tego zielony dywanik i ciemne meble oraz sofa i fotele z czekoladową tapicerką. Podobna gama kolorów jak u Ciebie tylko odwrotnie Trzymam kciuki bo u Ciebie pewnie będzie szybciej niż u Nas skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 20.10.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Śliczna kuchnia, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 blada no jakos tak ostatnio "zielono mi" i próbuje ten kolrek gdzies upchnąć. Juz nie moge sie doczekac jak bedzie to wygladac u Ciebie. Zapowiada się super i w moich ulubionych kolorach. Olga dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.10.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Beatko, Twoje mieszkanko zmieniło się nie do poznania: czyściutko, przyjemnie, ładniutko, dopasowane kolorystycznie, świetny pomysł z tą tapetą I kto by pomyślał, że wszystko robione trochę po omacku bo wyszło wspaniale Gratuluję zarówno Tobie jak i Mężowi Życzę WAM samych przyjemnych, radosnych, szczęśliwych chwil spędzonych w tym przytulnym gniazdku No to teraz pozostało posadzić drzewko i może jakiś maluszek by się przydał na nowym..... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.10.2009 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.10.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 ...No to teraz pozostało posadzić drzewko i może jakiś maluszek by się przydał na nowym..... Tak jest !! popieram :D:D Kuchnia śliczna :D:D teraz czekam aż pochwalisz się pierwszym wypiekiem i zaprosisz nas na wirtualną kawkę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.10.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Bea jezdem w szoku Ale cudnie. A co do zieleni, to mi sie pomysł złamania tych beży podoba. Ja to bym pewnie walnęła jakąś ostrą paprykę albo amarant, ale zieleń też jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 22.10.2009 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 aisa oczywiscie jak tylko coś upichcę to zapraszam W sobotę mamy gości więc musze coś dobrego naszykować. amalfi też właśnie beże muszę czyms przełamać. Ja już widzę, jak ty tu u mnie łamiesz te beże żarówką Powiem szczerze, że o tej papryce też myślałam. Tylko teraz nie wiem czy górna cześć papryki czy dolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 22.10.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 bea do ciebie az sie chce na kawke wpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 23.10.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 bea do ciebie az sie chce na kawke wpaść. to ja wpadam -ze swoją dzień dobry! http://www.edika.jura.com/en/recipe_cl_latte-macchiatto_330x300.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts