Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak patrze na te zdjęcia to dociera do mnie ile jeszcze przed nami. Dziś zrobiłam sobie wolne w pracy i przez cały dzień wynosiłam z góry gruz. Ledwo siedzę tak mnie plecki bolą. Wiem, że jeszcze wiele takich dni przede mną. Mąż też pada na twarz, tylko z pracy wpadnie, szybki obiad i na górę. Już się nie mogę doczekać wykończeniówki. Wtedy będzie widać efekty pracy a teraz to "robota głupiego", cały dzień zatyrany a i tak burdello bum - bum.

Co do wykończenia wnętrza, to będą to na pewno ciepłe, naturalne klimaty. I raczej spokojne kolory. W tej chwili nasza sypialka jest w takich barwach i naprawdę milutko w niej się przebywa:

http://images31.fotosik.pl/21/409d4d66df89e84amed.jpg

Pewnie do tego czasu pomysły zmienią mi się sto razy :lol:

Ale dzisiaj ładnie na dworku. Chyba z 8 stopni i słonko czasem przebija nawet. Z racji tego, że dziś pracę olałam w ramach kary , którą sobie wyznaczyłam :lol: lece zaraz na górę co by się reszty gruzu pozbyć. Najgorsze to noszenie wiader ciężkich jak cholerka (no bo przeciez do pełna trzeba...) po schodach. Pakuję to później na przyczepę i wywozimy na działkę do rodziców bo się grodzić będą (zaraz wstawię fotkę ich chałupki, tylko poszperam w kompie - zabiją mnie :lol: :lol: 8) ).

;)

http://images32.fotosik.pl/69/fef9f45ea1a53b0a.jpg

http://images32.fotosik.pl/69/fa90a4d8611e77bd.jpg

Ale jestem padnięta. Wczoraj od rana sprzątanie i gotowanie na dzisiaj, a wieczorkiem 30-stka znajomego, więc posiedzieliśmy do dzisiaj ;) Od rana w pracy byłam do 15.30 , a na 16 imprezka w domku na 20 osób. Więc biegusiem do domu z pracy i do szykowania. Później podgrzewanie, podawanie, znoszenie, zmywanie... ehh ledwo żyję...A jutro rano do pracy..

aasienkaaa - to chociaz napisz co planujesz. Duże mieszkanko będzie?

Tak więc domek, w którym obecnie miaszkam ma 100m2, a poddasze ma być właśnie nad tym domkiem :)

Wogóle to chcielibyśmy wybudować swój własny domek i jeżeli znajdziemy działkę w jakimś fajnym miejscu i za jakieś przyzwoite pieniądze to będziemy budować no a jeśli nie to będziemy dobudowywać poddasze.

Ale wiadomo, że na swoim zawsze lepiej.......

Tak więc na razie nie mogę podać żadnych konkretów bo jeszcze nie jesteśmy zdecydowani.

W przyszłym roku zaczniemy o tym myśleć :D

Dzis zmobilizowaliśmy się do pracy. Kupiliśmy bloczki keramzytowe na ściany działowe ( już nie czuje , że rymuje :lol: :lol: ) i zaczęliśmy "budować" łazienkę. Problem tylko z tym jaka ma być duża ( a swoją drogą to super uczucie mieć możliwość manewru i ustawienie ścian tam gdzie się chce). Dogadaliśmy sie szybciutko i pół- ścianki już prawie stoją. Na początku ustawialiśmy bloczek po bloczku bardzo dokładnie, wszystkie możliwe narzędzia i miarki poszły w ruch. Z upływem czasu i ze świadomością tego, ze nagrodą za cieżką pracę będzie pizza na kolacje 8) , to się zmieniło :lol: :lol: :lol: Ostatnie bloczki poszły "na oko" a kąty proste mąż łapał za pomocą kawałka styropianu ;) Złamaliśmy wszelkie zasady budowlane z popijaniem piwa przy pracy na czele :lol: :lol: Zdziwko było straszne jak na koniec zmierzyliśmy kąty i ściany... :o Wszystko proste jak w mordę szczelił ;)

Tak jak juz wczesniej pisałam ;) :

- pokój dzienny z kuchnią - 38 m2 (skos na ścianie o długości 6,5 m)

- sypialnia - 17 m2

- pokój - 11 m2

- jadalnia - 9 m2

- łazienka 10 m2

- hall - 6 m2

- wiatrołap 5 m2

- tarasik - 5 m2

Całkowita powierzchnia poddasza oszacowana jest na 128,2 m2 (razem z klatką schodową), użytkowa na niecałe 100m2 (powyzej 1.90 ) Ścianka kolankowa na wysokości 144 cm, dach dwuspadowy. Nad poddaszem uzyskamy dodatkowo stryszek (max wysokość ok 2 m) powierzchnia całkowita ok 50 m2 .

Życze ładnej pogody i powodzenia ;) No i oczywiscie czekam na nowinki z placu boju.