Bea7777 03.12.2007 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Madziulka wasze też bedzie super. Zobaczysz jak wykonczymy. Będziemy sie smiać same z siebie ze tak sie obawialysmy. Wrzuce jeszcze jedno foto salonu ( z małżem w tle ) http://images32.fotosik.pl/68/5f7646e70306dcf2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 03.12.2007 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Jak patrze na te zdjęcia to dociera do mnie ile jeszcze przed nami. Dziś zrobiłam sobie wolne w pracy i przez cały dzień wynosiłam z góry gruz. Ledwo siedzę tak mnie plecki bolą. Wiem, że jeszcze wiele takich dni przede mną. Mąż też pada na twarz, tylko z pracy wpadnie, szybki obiad i na górę. Już się nie mogę doczekać wykończeniówki. Wtedy będzie widać efekty pracy a teraz to "robota głupiego", cały dzień zatyrany a i tak burdello bum - bum. Co do wykończenia wnętrza, to będą to na pewno ciepłe, naturalne klimaty. I raczej spokojne kolory. W tej chwili nasza sypialka jest w takich barwach i naprawdę milutko w niej się przebywa: http://images31.fotosik.pl/21/409d4d66df89e84amed.jpg Pewnie do tego czasu pomysły zmienią mi się sto razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 04.12.2007 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Tu lepiej kolory wyszły: http://images34.fotosik.pl/68/ed63d5c180b3b087.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 05.12.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Bea no widać już postępy, jeszcze trochę cierpliwości i nawet się obejrzysz a już będziesz miała przed sobą najprzyjemniejszą część czyli...wykończeniówkę A ta Wasza sypialnie po prostu super ja też kocham takie cieputkie kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 05.12.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Spytam bo mnie zaciekawiłaś A jakie jest to drugie wymaganie co do imprez? http://www.zm.org.pl/img/img.01/dunski_sklep-11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 05.12.2007 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Hehehe, i wszystko w temacie Olga, ty wiesz co dobre aasienkaaa - dzięki, że wpadasz i na duchu podtrzymujesz. A kiedy ty zaczynasz? Bo nie doczytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 05.12.2007 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ale dzisiaj ładnie na dworku. Chyba z 8 stopni i słonko czasem przebija nawet. Z racji tego, że dziś pracę olałam w ramach kary , którą sobie wyznaczyłam lece zaraz na górę co by się reszty gruzu pozbyć. Najgorsze to noszenie wiader ciężkich jak cholerka (no bo przeciez do pełna trzeba...) po schodach. Pakuję to później na przyczepę i wywozimy na działkę do rodziców bo się grodzić będą (zaraz wstawię fotkę ich chałupki, tylko poszperam w kompie - zabiją mnie ). Są http://images32.fotosik.pl/69/fef9f45ea1a53b0a.jpg http://images32.fotosik.pl/69/fa90a4d8611e77bd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 05.12.2007 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Z prawej strony domu jest garaż, a nad nim uzyskali taras ok 30 m2. Będzie gdzie imprezować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 05.12.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Z prawej strony domu jest garaż, a nad nim uzyskali taras ok 30 m2. Będzie gdzie imprezować I o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 06.12.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 aasienkaaa - dzięki, że wpadasz i na duchu podtrzymujesz. A kiedy ty zaczynasz? Bo nie doczytałam. Ja zaczynam dopiero gdzieś tak w połowie 2009 roku więc mam jeszcze troche czasu. Ale już sobie podpatruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 09.12.2007 01:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 aasienkaaa - to chociaz napisz co planujesz. Duże mieszkanko będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 09.12.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Bea trzymaj się -wszystko będzie dobrze ,każda z nas miała chwile zwątpienia -ja to nawet męża w środku nocy budziłam i twierdziłam ,ze nie damy rady BĘDZIE DOBRZE BO MUSI BYĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 09.12.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 dżempel - fajnie, że wpadłaś. I dzieki za ciepłę słówka. Ja wiem,że to kwestia czasu i ze sie trza w cierpliwość uzbroić ale to takie trudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 09.12.2007 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Ale jestem padnięta. Wczoraj od rana sprzątanie i gotowanie na dzisiaj, a wieczorkiem 30-stka znajomego, więc posiedzieliśmy do dzisiaj Od rana w pracy byłam do 15.30 , a na 16 imprezka w domku na 20 osób. Więc biegusiem do domu z pracy i do szykowania. Później podgrzewanie, podawanie, znoszenie, zmywanie... ehh ledwo żyję...A jutro rano do pracy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.12.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Hej-hej Ty to chyba za mało zarobiona jesteś, skoro masz czas na imprezowanie Trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 10.12.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 aasienkaaa - to chociaz napisz co planujesz. Duże mieszkanko będzie? Tak więc domek, w którym obecnie miaszkam ma 100m2, a poddasze ma być właśnie nad tym domkiem Wogóle to chcielibyśmy wybudować swój własny domek i jeżeli znajdziemy działkę w jakimś fajnym miejscu i za jakieś przyzwoite pieniądze to będziemy budować no a jeśli nie to będziemy dobudowywać poddasze. Ale wiadomo, że na swoim zawsze lepiej....... Tak więc na razie nie mogę podać żadnych konkretów bo jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. W przyszłym roku zaczniemy o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 12.12.2007 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Dzis zmobilizowaliśmy się do pracy. Kupiliśmy bloczki keramzytowe na ściany działowe ( już nie czuje , że rymuje ) i zaczęliśmy "budować" łazienkę. Problem tylko z tym jaka ma być duża ( a swoją drogą to super uczucie mieć możliwość manewru i ustawienie ścian tam gdzie się chce). Dogadaliśmy sie szybciutko i pół- ścianki już prawie stoją. Na początku ustawialiśmy bloczek po bloczku bardzo dokładnie, wszystkie możliwe narzędzia i miarki poszły w ruch. Z upływem czasu i ze świadomością tego, ze nagrodą za cieżką pracę będzie pizza na kolacje , to się zmieniło Ostatnie bloczki poszły "na oko" a kąty proste mąż łapał za pomocą kawałka styropianu Złamaliśmy wszelkie zasady budowlane z popijaniem piwa przy pracy na czele Zdziwko było straszne jak na koniec zmierzyliśmy kąty i ściany... Wszystko proste jak w mordę szczelił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.12.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Obstawiam, że to była zasługa piwka, że wszystko proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 18.12.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 My dopiero zaczynymy powolutku naszą przygodę z adaptacją poddasza, a już czujemy się lekko przerażeni. Po świętach będą nam wstawiać okna dachowe i wtedy wszystko ruszy pełną parą..Oby tylko nie było dużego mrozu Jaką macie powierzchnie poddasza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 18.12.2007 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Tak jak juz wczesniej pisałam : - pokój dzienny z kuchnią - 38 m2 (skos na ścianie o długości 6,5 m) - sypialnia - 17 m2 - pokój - 11 m2 - jadalnia - 9 m2 - łazienka 10 m2 - hall - 6 m2 - wiatrołap 5 m2 - tarasik - 5 m2 Całkowita powierzchnia poddasza oszacowana jest na 128,2 m2 (razem z klatką schodową), użytkowa na niecałe 100m2 (powyzej 1.90 ) Ścianka kolankowa na wysokości 144 cm, dach dwuspadowy. Nad poddaszem uzyskamy dodatkowo stryszek (max wysokość ok 2 m) powierzchnia całkowita ok 50 m2 . Życze ładnej pogody i powodzenia No i oczywiscie czekam na nowinki z placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts