Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bea, siostro zaginiona ... http://www.e-rauchen-forum.de/images/smilies/smilie_gr_48.gif

zobacz co mam w jednym z pokoi na pietrze...

http://img180.imageshack.us/i/img62381.jpg/

Co wiecej ...... do przyziemia mam juz od dawna zakupione te Twoje zielone kwiaty 8) i nie tylko, bo z tego samego wzoru mam jeszcze braz-bez i rozowo-czerwona. Bede nimi dzielic pomieszczenia, ktore sa prawie otwarte w jednym ciagu. Ta zielona bedzie na jednej scianie w kuchni, braz-bez bedzie w pokoju (otwarty na kuchnie) a roz-czerwien bedzie w pokoju goscinnym (pol otwarty na pokoj).

ps acha ... w sypialni mam ale juz z innej tapety dwa pasy jak u Ciebie i miedzy pasami bedzie piec kwadratowych bialych ram z ta sama tapeta w srodku :wink:

Nad telewizorem na razie wisi duza antyrama z ..eee kawałkiem tej zielonej tapety 8) Czekam aż szfagierek cos nie upierniczy cudnego. Chciałabym tam powiesić obraz lub dwa nieduże obok siebie, cos nowoczesnego, w kolorze zielono - bordowym. Obok okna (pod skosem po lewej stronie) maja być poziomo lub pionowo trzy grafiki w brązowych ramkach i na ścianie przy kibelku dwie pionowo.

Ja lubie tapetowac 8) a do tego z nie-malzem jestesmy zgrany team w tej czynnosci, to idzie nam nie najgorzej i dosc szybko.

Nawet porwalismy sie na strukturalna wloknine do malowania - ciezko bylo, bo po nalozeniu kleju robi sie wiotka jak szmata i do tego przy szerokosci 1m ciezko jest w jedna osobe na gorze trzymac.... ale nie zaluje, bo efekt jest cacy 8)

http://img179.imageshack.us/img179/8343/img62651.jpg

Nawet bardziej niż cacy. A ja za cholerka sobie nie radze..Trzeba klejem posmarować ściane nie tapete wiec nigdy nie wiem gdzie.. no i docisnąć nie moge bo to ustrojstwo sie rozszeza i bacharzyny wyłażą.. Załamka znów. Mąż własnie przełaził koło niej i słysze; "musimy cos z nia zrobic bo patrzec nie mozna". A ja mam nadzieje, że sie jeszcze wchłonie tak jak tamte pozostałe. Ale tyle czasu po przyklejeniu ??

.Trzeba klejem posmarować ściane nie tapete wiec nigdy nie wiem gdzie..

Nigdy nie rob tego - nawet jak pisze w instrukcji na tapecie czy kleju :wink: rozloz sobie kartony na podlodze (no chyba ze masz stol tapicerski, za pare groszy mozna w obi-ku kupic - my taki mamy - one sa badziewne, ale na te pare paskow raz na pare lat wystarcza) naloz dobrze klej i rozetrzyj ... najlepiej lawkowiec malarski sie nadaje i ciach na sciane. Najlepiej jak w dwojke sie robi, jedna na drabinie zaczyna od gory a ten z dolu trzyma tapete odchylona od sciany i uwaza zeby prosto szlo... bo to ten na gorze jest od stopniowego przyklejania.

Ale tyle czasu po przyklejeniu ??

dlatego wlasnie my malujemy tapete - sciana na tyle szybko wciaga klej ze schnie dosc szybko, a przy tym szybko male pecherze nie maja szans zostac na tapecie.

Kurcze...miła pani w sklepie powiedziała, żeby tylko pamietać że w życiuu, absolutniee, przenigdy nie smarować klejem tapety tylko sciane bo to jakaś taka co nie wolno!.. :evil: :evil: :evil:

I ja się męcze tak dlatego...

Przed chwilką wszedł do nas szwagierek- plastyk i mówi: "ooo tapeta wam sie żle przykleiła" :evil: :evil:

Jak będę miała to znów odklejać, kupować nową :cry: i kleić od początku to mnie chyba szlag trafi..