maj1983 28.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Tak wygląda dom względem stron świata, nie znam sie na tym, ponoc to wazne - prosze o opinię: http://images34.fotosik.pl/24/e98d16193b2a6f8fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 28.10.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Mi się wydaje OK -najważniejsze zazwyczaj jest miejsce salonu -powinien byc od południa lub zachodu (chodzi o nasłonecznienie) -a u Ciebie tak jest -więc w porządku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.10.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Mi się też ten układ podoba - bardzo słoneczny salon - od rana do wieczora jasno Sypialnie od północy mi pasują - nie nagrzewają się, jak np. od takie zachodu, ani słońce nie budzi, jak w tych od wschodu - spałam w takiej i chyba tylko okiennice by pomogły, nie było takich zasłon, ani żaluzji, żeby mnie to nie budziło Kuchnia od zachodu, za to bez bezpośrednich okien, też w porządku, jw. - nie będzie się nagrzewać. Wg mnie - lepiej się tego domu nie da postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 28.10.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Dom,a strony swiata.......Problem jest bardzej zlozony niz tylko sprawa salonu.Proponuje zaczac od tego http://forum.muratordom.pl/usytuowanie-domu-polnoc-poludnie,t85405.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 29.10.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jeźeli projekt już zakupiony to odwróciłabym dom o 90 st zgodnie z ruchem wskazówek zegara i zrobiłabym chociaż wąskie okno w kuchni, dla mnie kuchnia bez bezpośredniego dostępu swiatła dopuszczalna jest jedynie w bloku, teraz tak mam i nie polecam, ciemno jest i klopoty z wietrzeniem. Nie wiem czy ten obrót jest mozliwy bo to zalezy od kształtu działki i innych warunków. Ten projekt jest na działkę z dojazdem, dojsciem od południa.Jeżeli dopiero wybieracie projekt to dlaczego nie wybrać domku jakich 90% wśród gotowych projektów, czyli kuchnia od frontu z widokiem na wejscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.10.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Hhhmm, każdy wybiera, co lubi. Nie mam nic przeciwko kuchni z widokiem na wejście, ale dla siebie wybrałabym kuchnię z widokiem na ogród A niestety 90% projektów tak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SOBOTKOWA 29.10.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Czy na pewo chcesz mieć taras od południa??? Nie będziesz mógł spokojnie zjeść obiadu w lecie ani odpocząć, bo słońce nie da Ci spokoju. Chyba, że planujesz się tylko opalać....Ja mam od północnego wschodu i sobie chwalę. Rano jest słoneczko a później jest już błogi chłód i można spokojnie posiedzieć. Czy kuchnia nie będzie Ci sę zbytnio nagrzewać latem?Ja miałam kiedyś od południa w mieszkaniu i nic nie mogłam gotować, bo było niemiłosiernie gorąco.Poza tym wydaje się być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.10.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Moim zdaniem:- na tarasie wcale nie bedzie zbyt wiele słońca bo jest on raczej od Pd-W a nie od Pd- z moich obserwacji wynika, że najbardziej nasloneczniona część domu to pd-zach- i co najdziwniejsze - u nas czesc okien "salonowych" wychodzi na Pn-Z i co? - popoludniami własnie tam świeci słońce musicie zastanowić się nad kilkoma sprawami - lubicie słońce, czy niekiedy tak naprawde bedziecie siedzieć na tarasie? - niewiele znam osób które przesiadują na tarasie w południe - może w niedzielęwiekszość z nas chciałoby zrelaksowac się po pracy, późnym popołudniem, a wtedy nie zobaczy słońca na Pd stronie (a tym bardziej na Pd-W) Jesli dom musi stać tak jak na rysunku - zamieniłabym miejscami kuchnię z salonem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 29.10.2007 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jesli dom musi stać tak jak na rysunku - zamieniłabym miejscami kuchnię z salonem pozdrawiam Dzieki za opinię - mogłabys rozwinąć dlaczego? choć cięzko byłoby mi to zmienić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 29.10.2007 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jeźeli projekt już zakupiony to odwróciłabym dom o 90 st zgodnie z ruchem wskazówek zegara i zrobiłabym chociaż wąskie okno w kuchni, dla mnie kuchnia bez bezpośredniego dostępu swiatła dopuszczalna jest jedynie w bloku, teraz tak mam i nie polecam, ciemno jest i klopoty z wietrzeniem. Nie wiem czy ten obrót jest mozliwy bo to zalezy od kształtu działki i innych warunków. Ten projekt jest na działkę z dojazdem, dojsciem od południa. Jeżeli dopiero wybieracie projekt to dlaczego nie wybrać domku jakich 90% wśród gotowych projektów, czyli kuchnia od frontu z widokiem na wejscie? obrócenie niemozliwe.. okno w kuchni jednak będzie melduje się zwolenniczka jadalni z widokiem na ogród stąd i kuchnia blisko jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maj1983 29.10.2007 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Czy na pewo chcesz mieć taras od południa??? Nie będziesz mógł spokojnie zjeść obiadu w lecie ani odpocząć, bo słońce nie da Ci spokoju. Chyba, że planujesz się tylko opalać.... Ja mam od północnego wschodu i sobie chwalę. Rano jest słoneczko a później jest już błogi chłód i można spokojnie posiedzieć. Czy kuchnia nie będzie Ci sę zbytnio nagrzewać latem?Ja miałam kiedyś od południa w mieszkaniu i nic nie mogłam gotować, bo było niemiłosiernie gorąco. Poza tym wydaje się być ok. troszke mnie zmartwiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SOBOTKOWA 30.10.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Czy na pewo chcesz mieć taras od południa??? Nie będziesz mógł spokojnie zjeść obiadu w lecie ani odpocząć, bo słońce nie da Ci spokoju. Chyba, że planujesz się tylko opalać.... Ja mam od północnego wschodu i sobie chwalę. Rano jest słoneczko a później jest już błogi chłód i można spokojnie posiedzieć. Czy kuchnia nie będzie Ci sę zbytnio nagrzewać latem?Ja miałam kiedyś od południa w mieszkaniu i nic nie mogłam gotować, bo było niemiłosiernie gorąco. Poza tym wydaje się być ok. troszke mnie zmartwiłaś Ja miałam podobny układ w mieszkaniu w bloku i powiem szczerze, że było naprawdę ciężko szczególnie w kuchni. Jak gotowałam to byłam cała mokra,bo nie dość,że gorąco od samego gotowania (opary itd) to jeszcze słońce mi świeciło prosto w twarz:( Natomiast biorąc pod uwagę ilość słońca w Polsce nie martwiłabym się tak bardzo:) Łazienka od zachodu jak u Ciebie musi być super,bo będzie w niej cieplutko. Błędów nie dało się uniknąć...mam teraz łazienkę od północy i jest mi ciągle zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 30.10.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jesli dom musi stać tak jak na rysunku - zamieniłabym miejscami kuchnię z salonem pozdrawiam Dzieki za opinię - mogłabys rozwinąć dlaczego? choć cięzko byłoby mi to zmienić.. wtedy kuchnia byłaby od Pd-W wtedy słońce jest najwyzej i "nie wchodzi" tak bardzo do pomieszczeń. A salon z jadalnią byłby od Pd i Pd-Zach - tam słonko fajnie by świeciło do popołudnia jestem pewna, że po godz 15 słonce nie bedzie swiecić na ścianę z tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts