emil_d 28.10.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witajcie, Czekam na wszelkie rady i sugestie. Nie obrażam się, nie obrażam też osób wyrażających swoje opinie w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwasowicz 07.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam i gratuluje fajowego wyboru co do domu. Ja buduje kornelke-prawie parterowy domek. Co do " Niektórzy hurtownicy straszą, że nie będzie materiałów" ja to słysze od pol roku i bym sie ta kwestia bardzo nie przejmowal. Zagladalem po kilkunastu hurtowniach i prawie w kazdej "kupuj pan bo drozeje, kupuj kolego bo nie bedzie... Kupuj Kupuj Kupujjjj. Powiem ci szczerze ze czysci mnie taka gadka... W tamtym tygodniu chcialem kupic cegle na dom oczywiscie. Rozne grubosci z pth... (WIENERBERGER) W pewnym momencie okazalo sie ze u producenta jest taniej niz w hurtowniach. Czyli szybko wywnioskowalem ze jest to SZTUCZNA NAGONKA, TLOK ,NAGANIANIE KONIUNKTURY CZY JAKOS TAK:):) MAM RACJE? Bede tu zagladal i dopingowal a moze i jakimis radami sie wymienimy? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 20.02.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam i gratuluje fajowego wyboru co do domu. grubosci z pth... (WIENERBERGER) W pewnym momencie okazalo sie ze u producenta jest taniej niz w hurtowniach. Czyli szybko wywnioskowalem ze jest to SZTUCZNA NAGONKA, TLOK ,NAGANIANIE KONIUNKTURY CZY JAKOS TAK:):) MAM RACJE? Bede tu zagladal i dopingowal a moze i jakimis radami sie wymienimy? pozdro Dzięki, zobaczymy jak będzie wyglądał po budowie - mam nadzieję, że będzie przytulny i wygodny. Dzisiaj w dzienniku budowy wyraziłem tą samą opinię co Ty. Na szczęście trafiłem na dobrą hurtownię - zastanawia tylko fakt, że niemiecki Porotherm jest tańszy od polskiego (nie udało mi się znaleźć lepszej ceny). Może Wienerberger postanowił zarobić na Polakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 20.02.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam i gratuluje fajowego wyboru co do domu. grubosci z pth... (WIENERBERGER) W pewnym momencie okazalo sie ze u producenta jest taniej niz w hurtowniach. Czyli szybko wywnioskowalem ze jest to SZTUCZNA NAGONKA, TLOK ,NAGANIANIE KONIUNKTURY CZY JAKOS TAK:):) MAM RACJE? Bede tu zagladal i dopingowal a moze i jakimis radami sie wymienimy? pozdro Dzięki, zobaczymy jak będzie wyglądał po budowie - mam nadzieję, że będzie przytulny i wygodny. Dzisiaj w dzienniku budowy wyraziłem tą samą opinię co Ty. Na szczęście trafiłem na dobrą hurtownię - zastanawia tylko fakt, że niemiecki Porotherm jest tańszy od polskiego (nie udało mi się znaleźć lepszej ceny). Może Wienerberger postanowił zarobić na Polakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.02.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Bardzo fajne rozwiązanie z możliwością wyjścia na taras z kuchni i z salonu. Projekt ogólnie ciekawy. Powodzenia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 21.02.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Bardzo fajne rozwiązanie z możliwością wyjścia na taras z kuchni i z salonu. Projekt ogólnie ciekawy. Powodzenia w budowaniu! Na pewno szczęście będzie potrzebne Mam nadzieję, że niedługo będę mógł zamieścić zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 20.03.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam. Wyczytałam, że mieliście problem z wodą w wykopie fundamentowym - u nas było to samo. Jak planujecie poradzić sobie z problemem wody potem? Szczerze mówiąc my chyba zrobimy studnię kręgową- ale jeszcze nie jesteśmy co do tego przekonani Powiedz mi jeszcze w jaki sposób dociągneli ci wodę, przy takim wysokim poziomie wód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 21.03.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam. Wyczytałam, że mieliście problem z wodą w wykopie fundamentowym - u nas było to samo. Jak planujecie poradzić sobie z problemem wody potem? Szczerze mówiąc my chyba zrobimy studnię kręgową- ale jeszcze nie jesteśmy co do tego przekonani Powiedz mi jeszcze w jaki sposób dociągneli ci wodę, przy takim wysokim poziomie wód? Zrobiliśmy wykop pomocniczy - kupiłem pompę kanalizacyjną i chłopaki odciągali wodę przez 2 dni na pole sąsiada. W czwartek było na tyle sucho, że zdecydowaliśmy się na zalanie ław. Jeśli chodzi o wysoki poziom wód gruntowych to niestety żadne studnie chłonne itp. nie pomogą - kierownik budowy mówi, że B20 jest betonem, który spokojnie może leżeć w wodzie i nic się nie będzie działo. Myślę, że ma rację. W tym wypadku ważne jest aby nie dopuścić do zamarzania wody w fundamentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 21.03.2008 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam. Wyczytałam, że mieliście problem z wodą w wykopie fundamentowym - u nas było to samo. Jak planujecie poradzić sobie z problemem wody potem? Szczerze mówiąc my chyba zrobimy studnię kręgową- ale jeszcze nie jesteśmy co do tego przekonani Powiedz mi jeszcze w jaki sposób dociągneli ci wodę, przy takim wysokim poziomie wód? Dociągnęli normalnie - dwa dni i była - ale miałem wodę i kanalizację w działce - więc do wody potrzeba było 36 m rurki a kanalizy 13 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 21.03.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 U nas jak zaczęli robić wykop pod dociągnięcie wody to po kilku godzinach zrezygnowali i stwierdzili, że przyjadą latem jak wody opadną. Woda nachodziła tak szybko w wykopie, że nie mogli podłączyć rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 24.03.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 U nas jak zaczęli robić wykop pod dociągnięcie wody to po kilku godzinach zrezygnowali i stwierdzili, że przyjadą latem jak wody opadną. Woda nachodziła tak szybko w wykopie, że nie mogli podłączyć rury To jakaś ściema - u mnie woda jest na poziome 50 cm. - kopali na 1,2 m - i się udało bez bólu. Kwestia odpowiednich narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Mad 12.05.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam, Gratuluję pomysłu na budowę domu parterowego.Również buduję porterówkę (szczegóły w mini blogu). http://kbprojekt.pl/obrazki/baza/projekt_609_6.jpg Aktualnie jestem na etapie wykończeniówki (płytki, malowanie ścian, równanie terenu, wykonywanie ogrodzenia działki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 13.05.2008 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam, Gratuluję pomysłu na budowę domu parterowego. Również buduję porterówkę (szczegóły w mini blogu). http://kbprojekt.pl/obrazki/baza/projekt_609_6.jpg Aktualnie jestem na etapie wykończeniówki (płytki, malowanie ścian, równanie terenu, wykonywanie ogrodzenia działki). Ładny domek - byłem na waszym miniblogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 13.05.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Mnie się bardzo podoba ten rozkład pomieszczeń - co to za projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.05.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Mamy podobny kształt domku Widać ,że architekci z tego samego biura projektowego razem współpracują Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 25.05.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam, Szukałam informacji o oknach Urzędowskiego i natknęłam się na Wasz dziennik. No i zobaczyłam działkę, którą prawie kupiliśmy )) Chyba się nie mylę? Jest to działka po sąsiedzku z hurtownią wędkarską? Kupiliśmy w końcu działkę po drugiej stronie Sienkiewicza - od Wołodyjowskiego. Bardzo ładny macie domek. Też zawsze chciałam mieć parterowy, ale niestety działka na to nie pozwoliła - . A przy okazji mam pytanie o okna. Cena którą Wam podali była z szybami P4 i wzmocnionymi okuciami, czy taki standard? Przymierzamy się powoli do okien, chcielibyśmy drewniane, tylko boję się żeby cena nas nie zabiła Pozdr Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 25.05.2008 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam, Szukałam informacji o oknach Urzędowskiego i natknęłam się na Wasz dziennik. No i zobaczyłam działkę, którą prawie kupiliśmy )) Chyba się nie mylę? Jest to działka po sąsiedzku z hurtownią wędkarską? Kupiliśmy w końcu działkę po drugiej stronie Sienkiewicza - od Wołodyjowskiego. Bardzo ładny macie domek. Też zawsze chciałam mieć parterowy, ale niestety działka na to nie pozwoliła - . A przy okazji mam pytanie o okna. Cena którą Wam podali była z szybami P4 i wzmocnionymi okuciami, czy taki standard? Przymierzamy się powoli do okien, chcielibyśmy drewniane, tylko boję się żeby cena nas nie zabiła Pozdr Tamtu Dokładnie ta działka Zapraszam na wizję lokalną Zrezygnowałem z okien Urzędowskiego bo: 1. Ceny od 20 do 35 k zł za komplet mnie trochę przeraziły 2. Specjalista (firma polecana na stronach Urzędowskiego) powiedział, że nie ma sensu dozbrajać okien drewnianych, ponieważ rama jest najsłabszym elementem i instalacja okuć czy szyb o wzmocnionych parametrach nie ma sensu. 3. Popytałem na rynku i okna Urzędowskiego są rzeczywiście bardzo dobre, jednakże czasami się paczą (zwłaszcza jeśli są to okna balkonowe) i trzeba coś tam poprawiać. 4. Otrzymałem ofertę na okna na profilach Brugmanna (standard+szprosy) w cenie 11 k zł wraz z instalacją. Ten ostatni argument ostatecznie mnie przekonał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mergiel 31.05.2008 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 WitamŁadny domek. Gratuluję wyboru.Proszę tylko, nie rób zdjęć pod światło.Pozdro. Mergiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 15.07.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam, wpadłem na Twój dziennik dzięki ..... avatarwi , dzięki Barcelonie Ostro zasuwacie z budową, będę od czasu do czasu zaglądał. ściany masz zrobione z PTH25 tak było w projekcie czy zmienialiście szerokość murów? , rury kanalizacyjne w stanie "0" robiła ta sama firma co resztę prac czy inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts