emil_d 16.07.2008 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam, wpadłem na Twój dziennik dzięki ..... avatarwi , dzięki Barcelonie Ostro zasuwacie z budową, będę od czasu do czasu zaglądał. ściany masz zrobione z PTH25 tak było w projekcie czy zmienialiście szerokość murów? , rury kanalizacyjne w stanie "0" robiła ta sama firma co resztę prac czy inna? Miał być Ytong 40cm - zmieniłem na klinkier 25 + styro 15, jakoś nie mam zaufania do ścian jednowarstwowych. Rurki robili hydraulicy - inna ekipa niż murarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.07.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 ....Rurki robili hydraulicy - inna ekipa niż murarze. Jeśli mogę zapytać, to jaki był koszt tych prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 16.07.2008 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 ....Rurki robili hydraulicy - inna ekipa niż murarze. Jeśli mogę zapytać, to jaki był koszt tych prac? Hydrauliki? Na dzień dzisiejszy: 1400 zł materiały 1000 zł robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.07.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Mojemu koledze za robociznę z kanalizacją w stanie "0" hydraulik wziął 1100 zł, wydawało mi się, że to dużo ale jednak widocznie takie są ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 16.07.2008 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Mojemu koledze za robociznę z kanalizacją w stanie "0" hydraulik wziął 1100 zł, wydawało mi się, że to dużo ale jednak widocznie takie są ceny To zależy - u mnie to już cała instalacja kanalizacyjna ponieważ to jest dom parterowy. W dodatku niepotrzebnie narobiłem odpływów (4 zbędne na kratki kanalizacyjne, z których zrezygnuję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.07.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Gratuluję szybkiej i sprawnej budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 27.07.2008 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Gratuluję szybkiej i sprawnej budowy . Nie dziękuję aby nie zapeszyć Mam nadzieję, że uda mi się na koniec września uzyskać stan deweloperski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 17.08.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Baaardzo fajnie!!!! Szybka budowa, super rozwiązania! GRATULUJĘ!!! My też będziemy mieli PC, ale z sondą pionową, ogrzewanie podłogowe - w fundamencie grzewczym! Trzymam kciuki za dalszy ciąg budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 17.08.2008 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Baaardzo fajnie!!!! Szybka budowa, super rozwiązania! GRATULUJĘ!!! My też będziemy mieli PC, ale z sondą pionową, ogrzewanie podłogowe - w fundamencie grzewczym! Trzymam kciuki za dalszy ciąg budowy! Na razie przerwa "techniczna" - skończyła się kasa W najbliższym czasie będą wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 03.10.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam No nareszcie znalazłam kogoś kto ma ogrzewanie ścienne!!. My tez będziemy mieli tylko ścienne i podłogowe tam gdzie kafle. Żadnych kaloryferów. Twój domek bardzo ciekawy. Co do płytek wzięłabym drugą wersję. Tyle pomieszczeń ,więc taka kombinacja może być ciekawa. Będę czekać na zdjęcia wnętrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 09.01.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam Serdecznie.Mam Pytanko. Jaki to program do projektowania wnętrz, który był urzywany w dzienniku budowy???Z góry dzięki za infoPozdrawiam M & M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 09.01.2009 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam Serdecznie. Mam Pytanko. Jaki to program do projektowania wnętrz, który był urzywany w dzienniku budowy??? Z góry dzięki za info Pozdrawiam M & M Z tego co wiem to jest to wizualizacja pochodzi z Archicada - robiła mi to dziewczyna zajmująca się aranżacją wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 25.02.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam i gratuluję budowy, jestem zachwycona elewacją Waszego domku-właśnie czegoś takiego szukałam dla swojego Codziennego, po prostu cuuuudo , napiszcie coś więcej o kolorze elewacji i okien, a dachówka jaki ma kolor?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 25.02.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam i gratuluję budowy, jestem zachwycona elewacją Waszego domku-właśnie czegoś takiego szukałam dla swojego Codziennego, po prostu cuuuudo , napiszcie coś więcej o kolorze elewacji i okien, a dachówka jaki ma kolor?pozdrawiam Nie pamiętam koloru - mogę sprawdzić, bo mam jeszcze wiaderko (więc jak nie zapomnę spisać to dam znać ). Okna złoty dąb (Brugmann), dachówka RuppCeramika Sirus 13 (kolor ceglasty), płytki klinkierowe - Przysucha (najbliższe kolorystycznie z Siriusem). Cieszę się, że Ci się podoba elewacja - kolor świetny, pomysł też, niestety wykonanie marne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 26.02.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A dlaczego piszesz, że wykonanie marne , wygląda super , a że w trakcie roboty były jakieś niejasności to nieważne-liczy się efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 26.02.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A dlaczego piszesz, że wykonanie marne , wygląda super , a że w trakcie roboty były jakieś niejasności to nieważne-liczy się efekt końcowy Ładnie na zdjęciach - z bliska jest znacznie gorzej. Dodatkowo jest bardzo nierówno. Ściany na dwóch metrach mają fale na 2 cm. Płytki poprzyklejane są krzywo. Ale może się przyzwyczaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 23.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam! Znalazłam Twój Dziennik budowy, zainteresował mnie, bo bardzo interesuje mnie ten projekt, napisz proszę czy kuchnia jest według Ciebie ustawna, ma nieco nietypowy kształt, stąd moje pytanie.I jak oceniasz korytarz prowadzący do pokoi, na planie wydaje się byc dosyc wąski, jak jest w rzeczywistości, czy nie sprawia wrażneia wąskiej "kiszki"? A w ogóle , to zazdroszczę tego etapu budowy.Pozdrawiam., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 23.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam! Znalazłam Twój Dziennik budowy, zainteresował mnie, bo bardzo interesuje mnie ten projekt, napisz proszę czy kuchnia jest według Ciebie ustawna, ma nieco nietypowy kształt, stąd moje pytanie.I jak oceniasz korytarz prowadzący do pokoi, na planie wydaje się byc dosyc wąski, jak jest w rzeczywistości, czy nie sprawia wrażneia wąskiej "kiszki"? A w ogóle , to zazdroszczę tego etapu budowy.Pozdrawiam., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 24.03.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam! Znalazłam Twój Dziennik budowy, zainteresował mnie, bo bardzo interesuje mnie ten projekt, napisz proszę czy kuchnia jest według Ciebie ustawna, ma nieco nietypowy kształt, stąd moje pytanie. I jak oceniasz korytarz prowadzący do pokoi, na planie wydaje się byc dosyc wąski, jak jest w rzeczywistości, czy nie sprawia wrażneia wąskiej "kiszki"? A w ogóle , to zazdroszczę tego etapu budowy. Pozdrawiam., Odnośnie kuchni - musiałem poprzestawiać drzwi, inaczej nie da się w niej umieścić szafek. Generalnie kuchnia nie jest zbyt ustawna, ale: 1. Jest duża (18,5 m2) 2. Ma bezpośrednie wyjście na taras 3. Przy kuchni znajduje się spiżarka Jeśli chodzi o korytarz to jest dość szeroki (1,4 m) i długi (17 m). Ma to swoje wady i zalety. Do zalet można zaliczyć fakt, iż w części prywatnej powinno być dość cicho nawet gdy będziemy imprezować w salonie. Wada - 24 m2 powierzchni użytkowej w korytarzu. Generalnie - znalazłem na muratorze projekt o lepszym układzie, niestety nie pamiętam nazwy. Jednakże, dom prezentuje się bardzo ładnie i chyba będzie dość wygodny. To co zmieniłem masz na obrazku i w opisie na początku mojego bloga budowlanego. Uważam, że zrobiłem dobrze - dzięki temu mam: 1. Składzik i miejsce na saunę (dom ma mało miejsca na tzw. przydasie) 2. Większą łazienkę (wyprostowanie ścian pozwoliło mi wstawić wannę) 3. Większą spiżarkę - będzie dużo żarcia 4. Większy wiatrołap - zmieści się szafa wnękowa Jakby co to zapraszam do korespondencji - jeśli mieszkasz niedaleko zapraszam na wizję lokalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 29.03.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Wielkie dzięki za odpowiedź, pomęczę Cie trochę moimi wątpliwościami, cały czas szukam projektu, ale ciągle wracamy do Garcji, choc mam nadal wiele wątpliwości. Gdzie umieściłeś drzwi w kuchni?Nie wiem czy dobrze patrzę, ale nie widzę zmian na tym projekcie z poprawkami? Jakie są rzeczywiste wymiary kuchni?Czy zmieści się w niej spokojnie stół?Czy nie za mało jest okien w salonie, czyli czy nie jest za ciemno? Ja chcę w ogóle zlikwidowac garaż i poszerzyc wiatrołap i gabinet i przy wejściu zrobic garderobę na kurtki i buty.To takie moje marzenia, a zobaczymy jak to życie zweryfikuje. Mieszkam na podkarpaciu, więc chyba nici z wizji lokalnej, choc propozycja kusząca, dzięki za chęc pomocy. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts