Alanta 04.08.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Byłam przez dwa dni u moich sąsiadów z bliźniaka i myślałam, ze dostanę szału przez muchy - są wszędzie, łażą po człowieku wcześnie rano . Powiesiliśmy lepy na muchy i to już działa, ale nie wyłapuje wszystkich. Muchy zawsze będą, bo sasiedzi mają zwierzęta chodowlane (krowy, świnie, na szczęście w niezbyt bliskim sąsiedztwie, ale muchy są plagą w całej dzielnicy). Myslimy o siatkach w oknach, ma ktoś coś takiego, jak to się sprawdza ? Ze wzgledu na kocie żarcie i akwarium wolelibysmy nie psikać żadnymi Raidami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Współczuję Alanta. Ja co prawda bardziej przed pająkami i innym paskudztwem dałam siatki ale zdają egzamin znakomicie. Kiedyś miałam je (w starych oknach) w ramach które się wkłada w otwarte okno. Teraz poszłam na łatwiznę i mam siatkę przyczepioną na rzep (kupioną w supermarkecie ) Jak się przykurzy to po prostu zejmuję i piorę. A w drzwiach na taras powiesiłam firanę - i byle mucha nie przeleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 05.08.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 U nas jest podobnie. Walczymy taśmami ale ponieważ drzwi tarasowe są cały dzień otwarte to i tak jest pełno much. Teraz rozstawiamy dodatkowo pelargonie i bazylie podobno muchy i komary tego nie lubia - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.08.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Siatki na rzepy jak najbardziej polecam - wczoraj też kupilismy taki dżinks co się wkłada do kontaktu i coś jakby ilośc much radykalnie zmalała - rano było ich 3-4 sztuki. Chiba mogę polecić Acha - ten dżinks to nie Raid - bo ten podobno działa tylko na komary - tylko jakieś inne coś w zielonym pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.08.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Wokół okien mojej chałupy poprzedni właściciele malowali opaskę w kolorze niebieskim. Ślady są jeszcze widoczne, ale chyba przestało działać. W oknach mam siatkę na rzepach, a w środku lepy. Dasię wytrzymać. Najgorzej jest rano, bo muchy nie dają spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.08.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 u nas nie ma plagi much, za to w ogrodzie "atakują" mnie tzw. gzy /muchy końskie/. Alanta, Wasz kot nie poluje na muchy? Nasz maleńki kotek /niecałe 3-miesiące/ jest super mysliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.08.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Alanto a próbowałaś coś zew. Słyszałam, że ostatnio ponoć jest to modne- na wiosnę zamawiasz ekipę DDD, robią oprysk zew. domu i całe lato masz spokój z różnym robactwem z muchami właczniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weynrob 05.08.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Nie dadzą chyba radyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 05.08.2003 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 zainteresowały mnie siatki na rzepy. Ja mam na ramie okiennej przybitą firankę. Kłopot jest z praniem. Te siatki na rzepy to droga impreza? Mają jakąś specjalną nazwę? Jak to jest pakowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 te gzy to moja zmora na budowie....jak ugryzie obwód łydki zwieksza sie o dobre 14 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 a moze ktos wie czym trzeba sie posmarowac zeby te gzy nie gryzły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 05.08.2003 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 u mnie bylo duzo, duzo much, ale jak tylko sasiad postawil krokwie to 90% przenioslo sie do niego!!)) na konskie nie ma sily, trzeba polubic i witaminke B papusiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.08.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Skoro wit. B działa i na muchy, to może pomoże też natka pietruszki, odstrasza komary może na muchy też podziałapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 jak kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 06.08.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 zainteresowały mnie siatki na rzepy. Ja mam na ramie okiennej przybitą firankę. Kłopot jest z praniem. Te siatki na rzepy to droga impreza? Mają jakąś specjalną nazwę? Jak to jest pakowane? W Castorame siatka 2x1,5 kosztuje niecałe 10 zł (w komplecie z rzepami na taśmie samoprzylepnej). Ale widziałem też w Netto i pewno będzą wszędzie - szukaj przy kasach - to teraz towar impulsowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunagirl 06.08.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 ja rowniez polecam siatki, to nie jest drogie, poza tym sa tez siatki na drzwi i okna tarasowe (nie wiem jak to nazwac), zrobione z pasow, na dole obciazonyc czyms, wiec mozna miec spokojnie otwarte na osciez, gdy wiatr wieje to siatka sie nie rusza i mozna tez swobodnie przez to przechodzic do ogrodu; mnie tez martwia rozne stwory ;( jeszcze domu nie skonczylismy budowac, a juz na naszej dzialce do samochodu wlazla jaszczurka (drzwi byly otwarte a my chodzilismy po budowie), poza tym sa zaby, zaskronce, jezyki - ale to akurat przyjemne..nie wspominajac o myszach polnych - ale najgorsze te gady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 06.08.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 odwoluje polubienie gzdy czyli po goralsku bakow, dzis zjadly mnie 2 szt. ale swedzi ....................... co do siatek to mam do wszystkich okien, zamowilem razem z oknami, bylo taniej i od razu od producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 06.08.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 wlasnie teraz zauwazylem, ze mija rok mojej obecnosci na forum a dzis moje urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.08.2003 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 wlasnie teraz zauwazylem, ze mija rok mojej obecnosci na forum a dzis moje urodziny No to wszystkiego naj ....... z tych okazji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 06.08.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 dzieki, wlasnie wrocilem z piFka z rodzinka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts