Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku - muchy nas zjedzą !!!

Recommended Posts

Byłam przez dwa dni u moich sąsiadów z bliźniaka i myślałam, ze dostanę szału przez muchy - są wszędzie, łażą po człowieku wcześnie rano :evil: . Powiesiliśmy lepy na muchy i to już działa, ale nie wyłapuje wszystkich. Muchy zawsze będą, bo sasiedzi mają zwierzęta chodowlane (krowy, świnie, na szczęście w niezbyt bliskim sąsiedztwie, ale muchy są plagą w całej dzielnicy). Myslimy o siatkach w oknach, ma ktoś coś takiego, jak to się sprawdza ? Ze wzgledu na kocie żarcie i akwarium wolelibysmy nie psikać żadnymi Raidami...

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Współczuję Alanta. Ja co prawda bardziej przed pająkami i innym paskudztwem dałam siatki ale zdają egzamin znakomicie. Kiedyś miałam je (w starych oknach) w ramach które się wkłada w otwarte okno. Teraz poszłam na łatwiznę i mam siatkę przyczepioną na rzep (kupioną w supermarkecie :) ) Jak się przykurzy to po prostu zejmuję i piorę. A w drzwiach na taras powiesiłam firanę - i byle mucha nie przeleci :lol:

Siatki na rzepy jak najbardziej polecam - wczoraj też kupilismy taki dżinks co się wkłada do kontaktu i coś jakby ilośc much radykalnie zmalała - rano było ich 3-4 sztuki. Chiba mogę polecić :)

Acha - ten dżinks to nie Raid - bo ten podobno działa tylko na komary - tylko jakieś inne coś w zielonym pudełku :)

Wokół okien mojej chałupy poprzedni właściciele malowali opaskę w kolorze niebieskim. Ślady są jeszcze widoczne, ale chyba przestało działać. W oknach mam siatkę na rzepach, a w środku lepy. Dasię wytrzymać. Najgorzej jest rano, bo muchy nie dają spać.

Alanto a próbowałaś coś zew.

Słyszałam, że ostatnio ponoć jest to modne- na wiosnę zamawiasz ekipę DDD, robią oprysk zew. domu i całe lato masz spokój z różnym robactwem z muchami włacznie

pozdrawiam

zainteresowały mnie siatki na rzepy. Ja mam na ramie okiennej przybitą firankę. Kłopot jest z praniem. Te siatki na rzepy to droga impreza? Mają jakąś specjalną nazwę? Jak to jest pakowane?

W Castorame siatka 2x1,5 kosztuje niecałe 10 zł (w komplecie z rzepami na taśmie samoprzylepnej). Ale widziałem też w Netto i pewno będzą wszędzie - szukaj przy kasach - to teraz towar impulsowy ;)

ja rowniez polecam siatki, to nie jest drogie, poza tym sa tez siatki na drzwi i okna tarasowe (nie wiem jak to nazwac), zrobione z pasow, na dole obciazonyc czyms, wiec mozna miec spokojnie otwarte na osciez, gdy wiatr wieje to siatka sie nie rusza i mozna tez swobodnie przez to przechodzic do ogrodu; mnie tez martwia rozne stwory ;( jeszcze domu nie skonczylismy budowac, a juz na naszej dzialce do samochodu wlazla jaszczurka (drzwi byly otwarte a my chodzilismy po budowie), poza tym sa zaby, zaskronce, jezyki - ale to akurat przyjemne..nie wspominajac o myszach polnych - ale najgorsze te gady