Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku - muchy nas zjedzą !!!

Recommended Posts

Bardzo polecam preparat o nazwie DWUSKŁADNIK

Jest bezbarwny, miesza sie proszek z płynem i smaruje ramy okiennie i drzw z obu stron tzn. na zewnątrz i wewnątrz domu. Działa rewelacyjnie. Ja mieszkam na wsi i do tej pory miałem te same problemy. Teraz mogę mieć cały czas pootwierane okna i drzwi ( preparat stosowałem miesiąc temu i do tej pory mucha w domu trafia się sporadycznie)

PZDR

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

paj^, wszystkiego najlepszego. Piję piffffkiem Twoje zdrowie.

Chciałem zamówić siatki razem z roletami. Siatka jest zwijana i skrzynka od rolety jest trochę grubsza. Choć na targach gość (Woruba, Poznań) mówił, że są OK. To ostatnio twierdził, że często się zacinają/wyskakują z prowadnic i ma z nimi tylko kłopot. W sumie i tak przestałem z gościem gadać, bo jak facio nie rozumie co się do niego mówi, to takiemu panu już dziękujemy ;-) A wydawał mi się kompetentny.

• 2 weeks później...

Gzy i muchy końskie to 2 różne owady. Giez wygląda jak taka 1.5 cm włochata osa o wielkich oczach. Mucha końska jest wąska, szaroczarna. Mucha, owszem, czasem boleśnie ukłuje, ale giez raczej do człowieka się nie dobiera, natomiast jest plagą dla zwierząt gospodarskich. Giez składa jaja na ich skórze, a te zlizywane trafiają do układu pokarmowego konia, czy krowy. Rozwijające się larwy powodują ciężkie zarobaczenie zwierzęcia. Niestety do tej pory nie znaleziono skutecznego preparatu odstraszającego - środki dostępne np. w sklepach jeździeckich są nieskuteczne. Jedyne, co daje jakiś skutek odstraszający, to nafta i preparaty pochodne, ale przecież człowiek nie będzie się tym smarował, bo będzie śmierdział jak stacja CPN-u...

Co do much, to swego czasu w pomieszczeniu typu "kanciapa" stosowałem takie małe, czerwone granulki Bayera (niestety nie pamiętam nazwy). Było superskuteczne - rozsypane po kątach powodowało, że obecne w pomieszczeniu muchy szybko padały, a było nieszkodliwe dla ludzi, psów, kotów. Niestety, torebeczka była mała i kosztowała bodajże 12 złotych. Ponadto widok dywanu z padłych much nie jest zbyt estetyczny w mieszkaniu.

• 4 weeks później...
Gość pikuś
gzy się do człeka nie dobierają? Mnie napadły pod Baranią Górą całą watahą a nie jestem koniem czy krową no może przypominałem jucznego muła :) to przez plecak. Pomogło podkręcenie tempa /ostre/ i ucieczka z zagrożonej strefy. Były agresywne namolne i nie zwracały uwagi na straty we własnych szeregach jak Armia Czerwona.

• 4 weeks później...
Podobno, narazie jeszcze w praktyce nie sprawdziliśmy, odstraszająco na muchy wpływa leszczyna, tak "podsłuchałam" na mojej nowej wsi i od strony gospodarza co ma sporo inwentarza (ale mi sie rymło) posadziliśmy leszczynę, jak nie pomoże z muchami to może przynajmniej będą orzechy?

Podobno, narazie jeszcze w praktyce nie sprawdziliśmy, odstraszająco na muchy wpływa leszczyna, tak "podsłuchałam" na mojej nowej wsi i od strony gospodarza co ma sporo inwentarza (ale mi sie rymło) posadziliśmy leszczynę, jak nie pomoże z muchami to może przynajmniej będą orzechy?

Cóś poszło w e_poczcie nie tak?

• 3 months później...
Bardzo polecam preparat o nazwie DWUSKŁADNIK

Jest bezbarwny, miesza sie proszek z płynem i smaruje ramy okiennie i drzw z obu stron tzn. na zewnątrz i wewnątrz domu. Działa rewelacyjnie. Ja mieszkam na wsi i do tej pory miałem te same problemy. Teraz mogę mieć cały czas pootwierane okna i drzwi ( preparat stosowałem miesiąc temu i do tej pory mucha w domu trafia się sporadycznie)

PZDR

Gdzie się ten środek kupuje. W sklepie chemicznym, ogrodniczym?

Hej.

• 3 months później...
siatki faktycznie się sprawdzają, jakieś śmierdzidła elektryczne w kontakcie też, ale po dłuższym stosowaniu boli mnie od nich głowa, pewnym wyjściem ejst też wentylacja mechaniczna bez koniecznosci otwierania okien, a w ogrodzie roslinki odstarszajace owady, specjalne swiece zapachowe na owady, witamina B i rozmaite mazidla, niestety duzo tego!