Mgdalena 29.10.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Np. jeśli macie małą pralnio-suszarnie albo wcale jej nie ma. Ja będę miała tylko kotłownie i raczej nie zmieści mi sie tam pralka a o rozwieszeniu prania nie ma nawet co marzyć . Zastanawiam sie czy nie przerobić jednego z mniejszych pokoi na poddaszu na pokój do prasowania i suszenia Z tego co widziałam na zdjęciach z forum ,nikt nie stawia pralki w głównej łazience,no więc gdzie ją stawiacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.10.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja mam taki mały pokoik gospodarczy na I-ym piętrze, w którym stoi pralka i są zamontowane schody na strych, na którym w chwili obecnej suszę pranie. Nie mam potrzeby posiadania linek do wieszania prania, mam tylko rozkładaną suszarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.10.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 będe miała pralkę w łazience na poddaszu (ta na parterze to dla gości) suszenie: w lato...wiadomo ... na dworze (przewiduję sobie zrobić w miejscu mało widocznym kilka linek do suszenia prania) w zimę .... w łazience na górze zainstaluję suszarkę sufitową , wchodzi w grę jeszcze opcja stryszku... tam będe miała też sporo miejsca...tylko te wchodzenie z ciuchami do wysuszenia po tych wysówanych schodkach pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.10.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Sonika... świetny pomysł z tą składaną suszarką... chyba zrezygnuję ze sznurków tylko zakupię sobie własnie taka suszarkę przenośną (zawsze potem można schować w spiżarni ) pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.10.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 wchodzi w grę jeszcze opcja stryszku... tam będe miała też sporo miejsca...tylko te wchodzenie z ciuchami do wysuszenia po tych wysówanych schodkach Dlatego zrobiłam sobie normalne schodki i wchodzę jak człowiek , po takich drabiniastych by mi się nie chciało . Kup przenośną, w dobie wirówek po co Ci sznury nad wanną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.10.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jeszcze sobie uzmysłowiłam, że oprócz braku sznurków to ja w sumie nie mam też kotłowni , w tym pomieszczeniu ze schodkami mam jeszcze piec CO, a zasobnik na wodę mam na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 29.10.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 a my zrobliśmy strop nad garażem wchodzic będziemy po normalnych schodach zrobionych z resztek po więźbie i tam rozciągnę sobie linki do suszenia prania nie bedzie mnie drażnić widok sznurów w łazienkach i stojących suszarek a pralkę mam w pomieszczeniu gospodarczym łączącym dom z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 29.10.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja mam zadaszony taras na którym wieszam pranie do pierwszych mrozów. Jest przewiew (bez ścian) więc schnie piorunem. Zimą -podobnie jak Sonika -wieszam w mieszkaniu (jeszcze nie mieszkamy w domku) na suszarce rozkładanej obok kaloryfera. Oczywiście nie, jak wiem że mnie ktoś odwiedzi -bo widok majtek w pokoju mógłby by nieco peszący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 29.10.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Na razie - podobnie jak Kachna, susze w pokoju przy piecu kaflowym - bo wieksze lokum sie buduje. Tam bede miec duza lazienke i w niej zamierzam zrobic wneke na pralke, a wlasciwie zabudowany plytami k-g kat - na pralke, proszki, miski i inne mopy. Suszarke zamierzam rozkladac wlasnie w lazience zima, a latem - na balkonie wewnetrzym (czyli nie reprezentacyjnym, bo na pokaz zamierzam miec taras W moim rodzinnym domu - pranie sie suszylo albo na dworze, albo na malym stryszku, a wlasciwie w wydzielonym pomieszczeniu na uzytkowym poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 29.10.2007 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja mam taki mały pokoik gospodarczy na I-ym piętrze, w którym stoi pralka i są zamontowane schody na strych, na którym w chwili obecnej suszę pranie. A czy nie było problemu z podłączeniem pralki w tym pokoiku? (woda i odpływ) Chciałam pralkę mieć w kotłowni ale bieganie z mokrym praniem do góry nie wydaje mi sie atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.10.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 BEZ WZGLĘDU NA PORĘ ROKU I POGODĘ ZAWSZE W SUSZARNIO/PRALNI Bez obawy, że zdmuchnie, zmoknie, zawsze pod ręką. Na słońcu wypieczone ubrania zamiast pachnieć to tak specyficznie jadą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.10.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Ja mam taki mały pokoik gospodarczy na I-ym piętrze, w którym stoi pralka i są zamontowane schody na strych, na którym w chwili obecnej suszę pranie. A czy nie było problemu z podłączeniem pralki w tym pokoiku? (woda i odpływ) Chciałam pralkę mieć w kotłowni ale bieganie z mokrym praniem do góry nie wydaje mi sie atrakcyjne Problemu nie było, bo w tym samym pionie mam łazienkę na parterze i po prostu hydraulik pociągnął wyżej rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.10.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 swoja droga to ciekawe, ile osob mysli o tym np. na etapie wyboru czy adaptacji projektu ? moja slubna ma trzy pomysly: kotlownia (czysta, kocio turbo, wiszacy), kawalek korytarza na pietrze (zasloni drzwi tarasowe, ale zima balkon i tak raczej nie bedzie uzywany) oraz ostatecznie w gornaj lazience (wiekszej) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 30.10.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Na strychu nad garażem. Mam do niego wejście z sypialni, a do sypialni wejście z łazienki, w której będzie pralka. Do czasu zrobienia poddasza pralka będzie w spiżarni, a pranie będę suszyć.... Hmmm....No właśnie....Gdzie? Kurczę, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.10.2007 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Moja pralnio/ kotłownia wygląda tak : http://images33.fotosik.pl/28/7b18b8c81cdb30e1med.jpg i malutkie schodki na strych: http://images34.fotosik.pl/28/fe4dce95b4c003f4med.jpg i tymi schodkami człapię sobie na górę - poręcz ma być http://images32.fotosik.pl/28/ef740fff826769femed.jpg a jak już wyczłapię, to tutaj mogę sobie pohulać: http://images25.fotosik.pl/104/9daafc877511616emed.jpg http://images26.fotosik.pl/104/54e54139154d099bmed.jpg A jak wreszcie zagospodaruję strych i powstanie tutaj normalny pokój, to suszarkę postawię koło pralki. W ogóle uważam, że wygodnie jest mieć pralkę w pobliżu łazienki, a nie latać z praniem po piętrach - w moim przypadku musiałabym latać aż do piwnicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 31.10.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja też nie chcę latać z praniem, dlatego pralkę postawię w prywatnej łazience na górze a obok niej automatyczną suszarkę. Dzięki temu nie będę martwiła się gdzie rozwiesić pranie - z pralki przełożę do suszarki i wyjmę gotowe do prasowania http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 31.10.2007 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Taak automatyczna suszarka to bardzo dobre wyjście . Ja jednak będę musiała przerobić jakiś pokój na pralnio- suszarnię i będzie to chyba pokój na parterze ze względu na doprowadzenie wody i odprowadzenie ścieków No i ze względu na maleństwo ,które uwielbia się wysypiać a matka od rana mu hałasuje Prasowanie prania zabiera jednak więcej miejsca. Czy ktoś może ogląda ''Perfekcyjną panią domu''?? Ta to ma dopiero miejsce na wszystko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 31.10.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja mam przy wiatrołapie pomieszczenie gospodarcze (ok. 10 m kw), w którym jest pralka, kocioł gazowy co, zlewozmywak gospodarczy i tam będzie też stała rozkładana suszarka i deska do prasowania. Wszyscy dziwili mi się, że robię takie duże pomieszczenie gospodarcze a mi właśnie zależało na wygodnym miejscu na wszystkie gospodarcze zabiegi. I jeszcze wstawiłam tam szafkę na buty, żeby nie walały się po wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 31.10.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja mam pomieszczenie nad garażem 35m2 graciarnia-suszarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 02.11.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 A ja dopiero robię projekt. Ale założenie (jedno z wielu) przy wyborze projektu było: pralnia i suszarnia (jako jedno pomieszczenie) na górze, wejście albo z łazienki, albo z korytarza. Jeszcze nie wiem gdzie to wejście będzie (na razie rysuje się bryła domu). Teraz brudne pranie mam w specjalnym pojemniku na górze w wielkiej garderobie, potem to pranie znoszę do piwnicy (tam stoi pralka) potem lecę z czystym na górę (suszę przy garderobie) i jest prasowane i odkładane do garderoby. Więc postanowiłam, że jak będziemy się rozbierać (na górze) to od razu do pralni, tam wyprane i wysuszone i w garderobie znajdzie się już wyprasowane... a to wszystko na jednym poziomie. Aha... być może uda mi się zrobić balkon w pralni, a jak nie to na pewno będzie okno, więc z suszeniem nie powinno być problemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts