Agdula 02.11.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ja zrobiłam, na pralnie pomieszczenie obok łazienki, na pietrze. Jak dotąd chwalę sobie to rozwiązanie, blisko z łazienki do kosza na brudy i blisko później jak rzeczy wyschną do garderoby. Nie trzeba latać po całym domu ...góra dół ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 02.11.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ja zrobiłam, na pralnie pomieszczenie obok łazienki, na pietrze. Jak dotąd chwalę sobie to rozwiązanie, blisko z łazienki do kosza na brudy i blisko później jak rzeczy wyschną do garderoby. Nie trzeba latać po całym domu ...góra dół ... My mamy podobnie łazienka+suszarnia+garderoba=może mamy podobny projekt http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-134,145,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alf333 03.11.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 W pomieszczeniu gospodarczym (kotłowni gazowj) znajduje się tam pralka, zamrażarka i regał na zapasy i kompoty powierzchnia ok 6m2 na suficie są zawieszone dwie suszarki z opuszczanymi drażkami mozna kupić w sklepie z artykułami gospodarczo- domowymi lub w markecie. Proponuje kupić te droższe mocniejsze. W pomieszczeniu jest grzejnik który jest otwierany gdy się suszy pranie , mamy dwoje małych dzieci i żona jest zadowolona wystarcza miejsca. Ręczniki po kompieli też tam suszymy rewelacja mały koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 w kotłownio-pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 05.11.2007 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja mam pomieszczenie nad garażem 35m2 graciarnia-suszarnia 35m2 to ile ma cały dom???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 05.11.2007 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 swoja droga to ciekawe, ile osob mysli o tym np. na etapie wyboru czy adaptacji projektu ? muszę się przyznać ,że ja o tym też nie pomyślałam wcześniej zrobił to za mnie szwagier ,jak już miałam wybrany projekt , to popatrzył na niego i zapytał ,, to gdzie ty właściwie będziesz suszyć panie??'' no i proszę niby facet a tak nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 05.11.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Na słońcu wypieczone ubrania zamiast pachnieć to tak specyficznie jadą... To gdzie ty mieszkasz ? Koło petrochemi czy przy miejscowej chlewni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.11.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Na słońcu wypieczone ubrania zamiast pachnieć to tak specyficznie jadą... To gdzie ty mieszkasz ? Koło petrochemi czy przy miejscowej chlewni ? Ani tu ani tu...po prostu czuję...tobie od chlewni może ten zmysł już przestał działać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 05.11.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 U mnie pralka stoi w pomieszczeniu gospodarczym 14 m kw. w piwnicy , która ma posadzkę na poziomie gruntu na zewnątrz (Przyziemie) . W posadzce kratka ściekowa , która już raz zdała egzamin podczas awari pralki i wylania się z niej wody . Latem suszę pranie na dworze . Teraz suszę na strychu 28 m kw . Jakoś ani mi ani żonie nie przeszkadza to bieganie góra dół . Docelowo pralka miała stać na poddaszu mieszkalnym w łazience 14 m kw , ale pozostanie tak jak jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 05.11.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Na słońcu wypieczone ubrania zamiast pachnieć to tak specyficznie jadą... To gdzie ty mieszkasz ? Koło petrochemi czy przy miejscowej chlewni ? Ani tu ani tu...po prostu czuję...tobie od chlewni może ten zmysł już przestał działać?? Ja także czuję a zmysł powonienia mam bardziej rozwiniety od innych (poza tym nie palę) i mieszkam w czystej można rzec ekologicznej okolicy Aha bieliznę przed suszeniem trzeba prać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 06.11.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 W części garażowej jest kotłownia ok. 6 mkw. Wisi tam piec, stoi zasobnik na CWU, odżelaziacz z kubełkiem na roztwór nadmanganianu potasu, pralka, 2 kosze na brudną bieliznę i rozkładana, stojąca suszarka. W lato pranie suszy się 5 metrów dalej na dworze. Przewidzałem podłączenie pralki też w górnej łazience ale chyba nigdy tam pralki nie wtargam. Pralnia w kotłowni lepiej nam pasuje niż w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 08.11.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja(My) mamy pralke w łazience bo w kotlowni jest za malo miejsca, stoji tam tez rozkladana suszarka. Na szczescie łazienka wyszla dosc duza i spokojnie mozna sie tam poruszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larvva 09.11.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 pomieszczenie gospodarcze. na partrze, z wyjsciem do ogrodu (czasami lubie gdy witrzyk przewieje pranie;-) zwlaszcza ze mieszkam na terenie swiezego powietrza, a pranie nie zawsze musi sie prazyc na silnym sloncu;-) pomieszczenie gospodarzce ma 13m2, mam tutaj brodzik na podwyzszeniu oraz dodatkowy zlew roboczy by poradzic sobie ze splukaniem np blota z ubran dzieci. jest tez dosc miejsca do ustawienia deski do prasowania i... jest to pomieszczenie z widokiem na bawiace sie w ogordzie dzieci gdy mama bdzie prasowala:-) oddzielnie mam kotlownie. z reguly po wysuszeniu prania skladam sobie na gorke az mam fure prasowania. nie lubie prasowac "co pranie" wiec przy okazji mam gdzie skladwoac po-pranie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.11.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 w piwnicy bedzie pralnio suszarnio sauna. bedzie stala w kacie pralka, rozkladany stojak do suszenia oraz rozkladana deska do prasowania. jest przygotowane dobre oswietlenie oraz gniazdko w suficie do zelazka z dopasowanym przewodem aby sie nie dyndal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 10.11.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ja mam zaplanowaną małą pralnię za łazienką z miejscem na stojącą suszarkę - jak braknie miejsca to mam obok łazienki balkon, gdzie planuję mało prześwitującą balustradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 12.11.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Pralnia ok .14 m2 obok łazienki na górze. Nie wyobrażam sobie z brudnymi ciuchami latać gdzieś po domu, albo suszyć w kotłowni. Od zawsze chciałam mieć oddzielną pralnię z suszarnią obok łazienki i mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 13.11.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 W poprzednim domu suszyłam przeważnie na zewnątrz, a pralka stała w dużej łazience na górze przy sypialniach. Suszyłam też zimą w nieużywanym pokoju. Teraz w mieszkaniu w kamienicy kupuję suszarkę mechaniczną, nie tyle ze względu na brak miejsca do suszenia, bo jakoś przeżyłabym rozstawioną w pokoju suszarkę, ale żeby oszczędzić sobie prasowania części ciuchów. Do następnego domu pewnie więc sprowadze się z tą mechaniczną suszarką, ale i tak planuję pomieszczenie gospodarcze 10 m2 na czysty piec, pralkę, suszarkę, prasowanie i chemię domową. Pomieszczenie będzie przy kuchni i będzie miało wyjście na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkopa 05.02.2008 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mechaniczna suszarka to wspanialy wynalazek ( duzo sie tego teraz pojawilo na rynku ) Spedzilem kilka lat za granica i uzywalem suszarek caly czas , polecam wszystkim, ktorzy nie maja miejsca i wieszaja oraz wszystkim normalnym w drodze do zapominania o tym , ze zona pierze , prasuje , suszy a potem jest ....hmmm zmeczona ( albo na odwrot ) zalety: 60 miut - wszystko wysuszone + (w opcji) prawie wyprasowane straty energii - jak przy wlaczonej farelce Suszarka na 100 % bedzie w naszym domu - oszczedza 80% czasu zwiazanego z praniem , warto w tym czasie zrobic cos bardziej wartosciowego Tylko nie kupujcie - pralko szuszarki - to nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Grzegorz 13.02.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 witam, ja też zastanawiam się nad suszarką, ale szczerze mówiąc nie jestem pewna czy np. ubrania nie będą za bardzo wygniecone. ponieważ w naszym domu nie ma suszarni, chcę wykorzystać wolną przestrzeń nad garażem, strop jest mocny więc grzechem byłoby marnowanie tej przestrzeni. ale jest problem z wejściem , bo albo musiałyby być to schody strychowe ( trochę cięzko do wejścia z miską pełną mokrego prania ) alternatywą jest maleńkie wejście z jednej z sypialni na poddaszu, zastanawiamy się co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 13.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ubrania z suszarki nie sa wygniecione, sa w duzo lepszym stanie niz przy suszeniu tradycyjnym. Jak sie nie jest super perfekcjonistą, to większości nie trzeba prasować. Ja mam za to inny problem - wydaje mi się, że większość europejskich ubrań (kontynentalnych ) nie nadaje się do suszenia w suszarce, bo się kurczy. Czy ktoś miał takie spostrzeżenia, czy to wina mojej suszarki (Hoover), która suszy w zbyt wysokiej temperaturze(są tylko 2 opcje temperatury suszenia)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts