Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie wieszacie pranie?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja niestety rowniez nie bede miala suszarni, choc wlasnie jestem na etapie szukania projektu-projekt juz wybrany na 98 % .

Latem wiec pranie bedzie sie suszylo na powietrzu a w zimie...hmm pewnie w dodatkowym pokoju.

Mam pytanie czy ktos z was ma pralke w kuchni?

Czy mozna ja wstawic w meble do zabudowy z drzwiczkami aby jej nie bylo widac?

Rozwazam takie rozwiazanie gdyz obecnie pralka stoi wlasnie w kuchni i przyznam szczerze ze jest bardzo poreczne jak dla mnie, szybko moge wywiesic pranie na zewnatrz.

Ubrania z suszarki nie sa wygniecione, sa w duzo lepszym stanie niz przy suszeniu tradycyjnym. Jak sie nie jest super perfekcjonistą, to większości nie trzeba prasować.

Ja mam za to inny problem - wydaje mi się, że większość europejskich ubrań (kontynentalnych :wink: ) nie nadaje się do suszenia w suszarce, bo się kurczy.

Czy ktoś miał takie spostrzeżenia, czy to wina mojej suszarki (Hoover), która suszy w zbyt wysokiej temperaturze(są tylko 2 opcje temperatury suszenia)?

Pozdrawiam

Niestety to fakt ze suszarka niszczy ubrania, wiec albo musisz wymieniac swoje ubrania czesciej w zamian za suche pranie w ciagu godzinki albo staraj sie unikac suszenia.Ja staram sie suszyc tylko bielizne, reczniki i posciel oraz ubrania robocze mojego meza :D

• 3 weeks później...

Ja bardzo mało suszę na dworze i w zimie i w lecie ze względu na długi czas pracy w ciagu dnia, także w soboty (prania jednak trzeba dopilnować ze względu na zmiany pogody), a w nocy raczej kiepsko się suszy.

Niedziele zaś wolę spędzać bez prania w ogrodzie czy na balkonie.

I dla takich jak ja są suszarki elektryczne, kaloryfery-drabinki i suszarki rozkładane stawiane gdzie się da. :wink: :oops: