andrzejka 13.03.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jagna a ja rozpaczam że mam mieszkac na Polnej Jak dla mnie Polna jest to świetna nazwa ulicy. Aga dlaczego rozpaczasz Nie rozumem tego wcale Czy dlatego, że to taka wiejska nazwa Czyż pola nie są piękne Nam się też podoba Leśna, ale las mamy kawałek od siebie, wszyscy byliby zdziwieni jadąc na Leśną, która jest jednym wielkim polem...he he. Jagna jak wam się podoba leśna to może by posadzić maleńki lasek na dzialce ale skoro ulica jest jednym wielkim polem to może ulica Wielkiego Pola Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 No właśnie. Dzięki Andrzejko. Polna to bardzo fajna nazwa. Tak sobie myślę, że nawet jak się już osiedle wybuduje i cały krajobraz się zmieni, to sama nazwa przypominałaby nam moment, kiedy przyjechaliśmy tu po raz pierwszy i zobaczyliśmy goluteńkie pola dookoła....Eeech, rozmarzyłam się....O, a propos: ulica Marzeń....Albo nie, bo te nasze budowy na marzeniach się skończą...http://gify.mjw.pl/gifs/miny/00000024.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.03.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Bo ta nasz Polna to nie ma nic wspólnego z polami ciągnie się już od starej częsci wsi ni przypiął ni przyłatał bo u nas to jest raczej osiedle a nie dalsza częśc tej ulicy. Trafić do nas po ulicy to raczej nie możliwość A dalczego lotników bo mój mąz były spadochroniarz, a że Spadochronowa w Jeżowie juz jest to my chcieliśmy Lotników. Uważam zresztą że osiedle bardziej by pasowało do usytuowania naszych działek. Ale co tam jest Polna i tak już zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.03.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jagna - zostańcie przy Polnej. Ta nazwa bardzo pasuje do Waszej okolicy i jest urocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 13.03.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jaguś, pomysły krążą w przyrodzie, jak zwykle... Ja tez u nas chciałam Polną! A jest... Wrzosowa. Jak zwykle, mamy coś wpsólnego . Moje dziecko natomiast bardzo chciało, żeby była Przyjazna. A znowu sąsiedzi chcieli Sosnową, chociaż u nas głównie brzozy rosną... Ale Brzozowa już była zajęta. W każdym wydaje mi się, że że pomysł, żeby nazwa była od najpopularniejszego w okolicy drzewa albo zielska jest swojski i miły, choć oryginalnością nie grzeszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.03.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 widze że Polna sie podoba to ja już mam Polną trzeba się cieszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Aga, no to już teraz rozumiem. U nas jest inaczej bo nasza droga naprawdę jest po środku pól i jest na uboczu "głównej" wsi. Ciesz się, ciesz, jak widzisz ta nazwa przewodzi w rankigu Maluszku, dzięki. Mnie też się podoba, ale boję się, że ta nazwa już gdzieś w gminie jest Magmi, mieszkasz na Wrzosowej?! Ta nazwa padła jako jedna z pierwszych i sama nie wiem dlaczego. Po prostu śliczna jest i już. Nawet kombinowałyśmy z Sąsiadką, że możemy posadzić wrzosy dla efektu. Jakby Polna nie przeszła to może i będziemy mieszkać na takiej samej ulicy!!! A tak swoją drogą, to wspaniale jest mieć z Tobą coś wspólnego... U nas nie ma jednej, charakterystycznej rośliny....o, maliny są obok. Malinowa też ładnie....Jest też bardzo dużo skowronków, ale ulica Skowronkowa jest chyba długaśna i nie brzmi dobrze w przeciwieństwie do ich cudnego trelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 13.03.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 U nas nie ma jednej, charakterystycznej rośliny....o, maliny są obok. Malinowa też ładnie.... Był taki wiersz "W malinowym chruśniaku", jeszcze ze szkoły pamiętam (że był, a nie "jak to szło" ) No to może ul. Chruśniaka :wink: i konia z rzędem temu kto będzie wiedział o ci chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Może chodzi o Chrześniaka? Eee, nie, "W malinowym chrześniaku" to chyba bez sensu. Ulicę Chruśniaka poddam pod głosowanie, ale obawiam się, że mnie w końcu wywalą ze zgromadzenia z takimi pomysłami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.03.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 „W malinowym chruśniaku” W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiemZapodziani po głowy, przez długie godzinyZrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny.Palce miałaś na oślep skrwawione ich sokiem. Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty,Rdzawe guzy na słońcu wygrzewał liść chory,Złachmaniałych pajęczyn skrzyły się wisiory, I szedł tyłem na grzbiecie jakiś żuk kosmaty. Duszno było od malin, któreś, szepcąc, rwała, A szept nasz tylko wówczas nacichał w ich woni,Gdyś wargami wygarniał z podanej ci dłoniowoce, przepojone wonią twego ciała. I stały się maliny narzędziem pieszczotyTej pierwszej, tej zdziwionej, które w całym niebieNie zna innych upojeń, oprócz samej siebie,I chce się wciąż powtarzać dla własnej dziwoty. I nie wiem, jak się stało, w którym okamgnieniu,Żeś dotknęła mi wargą spoconego czoła,Porwałeś me dłonie – oddałam w skupieniuA chruśniak malinowy trwał wciąż dookoła. B. Leśmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Jezier....Jesteś niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.03.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 To tylko internet. Jak się poszuka to jest tu wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 ...Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty, O, tych u nas sporo. Może ulica Bąków? I teraz zagwostka o jakie "bąki" nam chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.03.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Hej Oj, zapachniały te maliny Jagna Polna brzmi swojsko, ciepło. Mi kojarzy się z latem, słońcem... Trzymam za Twojego Podrzutka kciuki. Twoje budowanie jest mi bardzo bliskie, poniewaz tak jak Ty będę budować bez kredytu, etapami.Czytając Twój dziennik wiem, że i mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Ania, uda się, uda! Ale skoro tak, to nastaw się na chwile zwątpienia, kiedy nie będzie Ci się chciało nawet jeździć na działkę, bo smutno Ci będzie, że nic się nie dzieje. Ja na dzień dzisiejszy nie wiem jaki będzie następny etap i kiedy... Jeżeli plany mojego męża wypalą, to wszystko pójdzie piorunem, ale jeżeli nie....Sama wiesz. Może się okazać, że za rok o tej porze znowu będę czekała na ścianki działowe. Ale prędzej czy później zamieszkam. Już teraz nie możemy się zatrzymać, bo by mi serce pękło. Ale uczucie, że dom stoi a kredytu nie spłacamy trochę poprawia mi humor... Tym bardziej wzajemnie trzymam kciuki za Twoją budowę. Myśl TYLKO pozytywnie a będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.03.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Dzięki Jagna My jeszcze rok temu nie myśleliśmy o budowie! A tymczasem tyle już się wydarzyło. Musi sie udać i już! Uważam, że świetnie dajecie sobie radę - jestem pełna podziwu! Możecie być z siebie dumni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Aniu, nie dziękuję...nie chcę zapeszyć Jeszcze wiele pracy i wydatków przed nami. No właśnie, nie myśleliście o budowie a teraz staje się to sensem Waszego życia, co? I właśnie dzięki temu się uda! Wiosna idzie. Zobaczysz ile teraz będzie się działo! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 14.03.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 A poziomki w tych brzozach nie rosną? Ja u nas chciałam Poziomkową, ale większość przegłosowała Wiosenną. Też miło. Z innych propozycji były u nas: Słoneczna Promyka Słońca Księżycowa (za bardzo oddawała faktyczny wygląd ulicy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.03.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Jolka! Właśnie dzisiaj w pracy padły propozycje Wiosennej i Księżycowej!!! A ja myślałam, że o Księżycowej to nikt by nie pomyślał... Poziomkowa faktycznie jest słodka Polna jest zarezerwowana Wrzosowa też A Wiosenna jest urocza. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.03.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Jagna ale macie fajnie z wymyslaniem nazwy ulicy Zadroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts