Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Podrzutka

Gość

Recommended Posts

Jagna a ja rozpaczam że mam mieszkac na Polnej :oops:

Jak dla mnie Polna jest to świetna nazwa ulicy. Aga dlaczego rozpaczasz :roll: :roll: :roll: Nie rozumem tego wcale :roll: Czy dlatego, że to taka wiejska nazwa :roll: Czyż pola nie są piękne :wink:

Nam się też podoba Leśna, ale las mamy kawałek od siebie, wszyscy byliby zdziwieni jadąc na Leśną, która jest jednym wielkim polem...he he.

Jagna jak wam się podoba leśna to może by posadzić maleńki lasek na dzialce :roll: ale skoro ulica jest jednym wielkim polem to może ulica Wielkiego Pola :wink:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie. Dzięki Andrzejko. Polna to bardzo fajna nazwa. Tak sobie myślę, że nawet jak się już osiedle wybuduje i cały krajobraz się zmieni, to sama nazwa przypominałaby nam moment, kiedy przyjechaliśmy tu po raz pierwszy i zobaczyliśmy goluteńkie pola dookoła....Eeech, rozmarzyłam się....O, a propos: ulica Marzeń....Albo nie, bo te nasze budowy na marzeniach się skończą...http://gify.mjw.pl/gifs/miny/00000024.gif

Bo ta nasz Polna to nie ma nic wspólnego z polami ciągnie się już od starej częsci wsi ni przypiął ni przyłatał bo u nas to jest raczej osiedle a nie dalsza częśc tej ulicy. Trafić do nas po ulicy to raczej nie możliwość :cry:

A dalczego lotników bo mój mąz były spadochroniarz, a że Spadochronowa w Jeżowie juz jest to my chcieliśmy Lotników. Uważam zresztą że osiedle bardziej by pasowało do usytuowania naszych działek.

Ale co tam jest Polna i tak już zostanie :lol:

Jaguś, pomysły krążą w przyrodzie, jak zwykle... :lol: Ja tez u nas chciałam Polną! A jest... Wrzosowa. 8) Jak zwykle, mamy coś wpsólnego :wink:.

Moje dziecko natomiast bardzo chciało, żeby była Przyjazna. A znowu sąsiedzi chcieli Sosnową, chociaż u nas głównie brzozy rosną... Ale Brzozowa już była zajęta. :roll:

W każdym wydaje mi się, że że pomysł, żeby nazwa była od najpopularniejszego w okolicy drzewa albo zielska jest swojski i miły, choć oryginalnością nie grzeszy.

Aga, no to już teraz rozumiem. U nas jest inaczej bo nasza droga naprawdę jest po środku pól i jest na uboczu "głównej" wsi. Ciesz się, ciesz, jak widzisz ta nazwa przewodzi w rankigu :D

Maluszku, dzięki. Mnie też się podoba, ale boję się, że ta nazwa już gdzieś w gminie jest :(

Magmi, mieszkasz na Wrzosowej?! Ta nazwa padła jako jedna z pierwszych i sama nie wiem dlaczego. Po prostu śliczna jest i już. Nawet kombinowałyśmy z Sąsiadką, że możemy posadzić wrzosy dla efektu.

Jakby Polna nie przeszła to może i będziemy mieszkać na takiej samej ulicy!!! A tak swoją drogą, to wspaniale jest mieć z Tobą coś wspólnego... :p U nas nie ma jednej, charakterystycznej rośliny....o, maliny są obok. Malinowa też ładnie....Jest też bardzo dużo skowronków, ale ulica Skowronkowa jest chyba długaśna i nie brzmi dobrze w przeciwieństwie do ich cudnego trelu...

U nas nie ma jednej, charakterystycznej rośliny....o, maliny są obok. Malinowa też ładnie....

Był taki wiersz "W malinowym chruśniaku", jeszcze ze szkoły pamiętam (że był, a nie "jak to szło" :wink: ) No to może ul. Chruśniaka :wink: :wink: :wink: i konia z rzędem temu kto będzie wiedział o ci chodzi...

„W malinowym chruśniaku”

W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiem

Zapodziani po głowy, przez długie godziny

Zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny.

Palce miałaś na oślep skrwawione ich sokiem.

Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty,

Rdzawe guzy na słońcu wygrzewał liść chory,

Złachmaniałych pajęczyn skrzyły się wisiory,

I szedł tyłem na grzbiecie jakiś żuk kosmaty.

Duszno było od malin, któreś, szepcąc, rwała,

A szept nasz tylko wówczas nacichał w ich woni,

Gdyś wargami wygarniał z podanej ci dłoni

owoce, przepojone wonią twego ciała.

I stały się maliny narzędziem pieszczoty

Tej pierwszej, tej zdziwionej, które w całym niebie

Nie zna innych upojeń, oprócz samej siebie,

I chce się wciąż powtarzać dla własnej dziwoty.

I nie wiem, jak się stało, w którym okamgnieniu,

Żeś dotknęła mi wargą spoconego czoła,

Porwałeś me dłonie – oddałam w skupieniu

A chruśniak malinowy trwał wciąż dookoła.

B. Leśmian

Ania, uda się, uda!

Ale skoro tak, to nastaw się na chwile zwątpienia, kiedy nie będzie Ci się chciało nawet jeździć na działkę, bo smutno Ci będzie, że nic się nie dzieje. Ja na dzień dzisiejszy nie wiem jaki będzie następny etap i kiedy... :( Jeżeli plany mojego męża wypalą, to wszystko pójdzie piorunem, ale jeżeli nie....Sama wiesz. Może się okazać, że za rok o tej porze znowu będę czekała na ścianki działowe. Ale prędzej czy później zamieszkam. Już teraz nie możemy się zatrzymać, bo by mi serce pękło. Ale uczucie, że dom stoi a kredytu nie spłacamy trochę poprawia mi humor... :wink:

Tym bardziej wzajemnie trzymam kciuki za Twoją budowę. Myśl TYLKO pozytywnie a będzie dobrze :p

Aniu, nie dziękuję...nie chcę zapeszyć :p

Jeszcze wiele pracy i wydatków przed nami.

No właśnie, nie myśleliście o budowie a teraz staje się to sensem Waszego życia, co? I właśnie dzięki temu się uda! Wiosna idzie. Zobaczysz ile teraz będzie się działo! Powodzenia! :p

Jolka! :o Właśnie dzisiaj w pracy padły propozycje Wiosennej i Księżycowej!!! A ja myślałam, że o Księżycowej to nikt by nie pomyślał... :o :D

Poziomkowa faktycznie jest słodka :p

Polna jest zarezerwowana :( Wrzosowa też :(

A Wiosenna jest urocza. Gratuluję.