Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Podrzutka

Gość

Recommended Posts

Oj, bo my w ogóle jesteśmy fajniejsze. Nie, dziewczyny? :D

Jakże inaczej wygląda rozmowa z działem IT kiedy zgłasza usterkę facet (dwa nudne zdania, pstryk, pstryk i naprawione) a kiedy kobieta (autentyczne, to moja koleżanka):

- Panie Tomku bo coś mi się zepsuło!

pan Tomek pewnie pyta co się zepsuło, ale w telefonie go nie słyszę...

- No bo mi się takie coś nie przesuwa....

..........

- No takie niebieskie! Przedtem mi się przesuwało, a teraz się nie przesuwa!

..........

- No jak to gdzie? No tu! Tu, na ekranie! (tu koleżanka puka w monitor, żeby pokazać panu Tomkowi przez telefon gdzie jej się nie przesuwa)

...........

...........

- Nie, panie Tomku, jak się nie przesuwa to ja nie mogę pracować. Niech mi pan zrobi, żeby się przesuwało!!!!

...Pan Tomek musi się zwlec i przyjechać na trzecie piętro, po czym resetuje komputer, który się koleżance zawiesił...

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Olkabojowa melduje się. Dziennik rewelacja :D .

Sąsiadka Cyganka to skarb, jak myślisz mogłaby u mnie nadzór sprawować?

wzdycham do pięknych kuchni i szałowych łazienek. Fajnie pomarzyć.... Ale jestem w tym osamotniona. Mój Mąż odmawia rozmów, oglądania zdjęć i planowania. Znowu słyszę, że nie będzie się teraz zastanawiał. Pozastanawia się jak będzie już ten etap.

U mnie to samo :lol: .

Taras piękny, tyle miejsca, zadaszony - jak będzie gorąco jest się gdzie schronić, jak padać również.Cudeńko.

Jane, dziękuję Ci, bardzo mi miło! :D

Bojowa Olko! Dzięki serdeczne również. Do Sąsiadki, to już się kolejki ustawiają. Jak nam bloczki na ścianki działowe przywieźli to dwa razy w nocy obchód robiła... :p Nie oddam jej, za żadne skarby! :p

Ania, sama jestem w szoku. Ale co do pokrycia tarasu, to sam się wygadał, że z kimś tam rozmawiał i jak tylko słyszał o renowacji, to mu się SAMO odwidziało. Tak więc, jak widzisz, to nie do końca moje dzieło... :wink:

Jagna nawet czytać nie mogę, że ty płaczesz ... bo mi od razu te Twoje oczęta przed moimi sie pojawiają ....

"nie rycz Mała nie rycz" jak śpiewał jakiś tam bard ....

Co do tego pojemnika na gaz itd czyli propozycji alternatywnej pobratymca Męża Twego to jeśli Ci to w czymkolwiek pomoże (i przestaniesz buczeć) to Ci powiem, że ja bym się na to na pewno nie zapisał.

Kocioł może jest dość kosztowny ale potem eksploatacja już raczej nie ... a na pewno w ogródku nie rośnie Ci BANIA....

J

No właśnie Jagna, to samo usłyszałem (choc w innej formie) kiedy dowiadywałem się o pompę ciepła. Dostałem wycenę na sprzęt plus na sztukę studni zrzutowej czy jakoś tak. Kiedy spytałem ile sztuk tego ma być, pan powiedział że... nie wiadomo. Może wystarczą dwie, a może trzeba będzie wiercić pięć. A bywało tak że i więcej wiercili bo im nie chciało działać. Oczywiście za pieniądze klienta.

No i zrezygnowałem. U nas będzie grzanie prądem + reku + GWC + całą_masa_ocieplenia.

Jagna nawet czytać nie mogę, że ty płaczesz ... bo mi od razu te Twoje oczęta przed moimi sie pojawiają ....

Co do tego pojemnika na gaz itd czyli propozycji alternatywnej pobratymca Męża Twego to jeśli Ci to w czymkolwiek pomoże (i przestaniesz buczeć) to Ci powiem, że ja bym się na to na pewno nie zapisał.

Kocioł może jest dość kosztowny ale potem eksploatacja już raczej nie ... a na pewno w ogródku nie rośnie Ci BANIA....

J

Jacek, bania to by mi nie rosła, bo zbiornik byłby w ziemi... :( A eksploatacja, to już nawet nie wiadomo jakie byłyby koszty, bo jak się okazuje nikt tego nie potrafi przewidzieć....o ile to prawda... :( Ale dzięki, za pocieszenie. A "Rycz mała rycz" to VOX...Buuuuu!!!! :cry: :cry:

J

Jacek, bania to by mi nie rosła, bo zbiornik byłby w ziemi... :( A eksploatacja, to już nawet nie wiadomo jakie byłyby koszty, bo jak się okazuje nikt tego nie potrafi przewidzieć....o ile to prawda... :( Ale dzięki, za pocieszenie. A "Rycz mała rycz" to VOX...Buuuuu!!!! :cry: :cry:

A "Nie rycz mała nie rycz" to Franek Kimono vel Piiotr Fronczewski. King Bruce Lee Karate Mistrz :lol:

No i zrezygnowałem. U nas będzie grzanie prądem + reku + GWC + całą_masa_ocieplenia.

No to u nas też by było to wszystko, ale nie prąd, tylko gaz (oczywiście o ile się zdecydujemy). A obliczałeś koszty gazu z butli? Rozważaliście taką opcję? Dlaczego odrzuciliście?

Jagna Ja nie wnikam w możliwości techniczne tych wszystkich nowinek . Nas interesuje cena,bo u nas kasa ma dendencje rozchdu ,z przychodem gorzej :cry: Wobec tego decydujemy się na tradycyjne rozwiązania, tańsze może mniej ekonomiczne ale.......Jeżeli nasz dom ma być współfinansowny min.z kredutu, to drogie rozwiązania stają się jeszcze droższe(odsetki)Myślę więc, że kotłownia tradycyjna, piec na drewno ,kominek z DGP dobre ocieplenie i chyba nie będzie źle :wink: Po za tym jakoś boję się "fachowców"U nas naprawia się zwyczajowo rzeczy w miarę nowe, bo do starych już nie produkują części :evil: Boję się , że może to dotyczyć również obecnych"nowinek"Nie chcę przeinwestowania mojej chałupki ...Ale każdy sobie Panem ...Każdy poniesie konsekwencje swoich wyborów , musi podejmować według swojego widzimisię :lol: Pozdrowionka :D :D :D

Alfredziu kochana, masz rację. Ja też kiedyś myślałam o kotle na ekogroszek albo pellety. Ale jednak perspektywa składowania, noszenia i dorzucania nie jest zachęcająca. My okropnie leniwe ludziska som... :( Aczkolwiek myślę, że przy jakimkolwiek ogrzewaniu, to jednak kominek będzie głównym źródłem...

No to u nas też by było to wszystko, ale nie prąd, tylko gaz (oczywiście o ile się zdecydujemy). A obliczałeś koszty gazu z butli? Rozważaliście taką opcję? Dlaczego odrzuciliście?

1. bo butla jest brzydka

2. bo abromba powiedziała, że największym błędem było wstawienie gazu w butli

3. bo koszty utrzymania instalacji gazowej są znaczne (dzierżawa butli, obowiązkowe przeglądy pieca i instalacji itd)

4. bo wyliczyłem, że uwzględniając koszty z punktu 3, planowane docieplenie, rekuperator itd, wyjdzie mi taniej... prądem

5. bo instalacja dużo tańsza niż te wszystkie rurki i nyple

6. bo na coś się musieliśmy zdecydować

Aha, no i kominek z DGP przez instalację wentylacyjną.