i_ska 22.08.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witaj Jagna Nadrobiłam nareszcie Twój dziennik, super kafle do łazienki na podłogę chyba ?? co to za firma jest???, a kuchnia też śliczna tylko te kafelki małe to chyba majątek kosztują, ale cóż coś za coś. Jagna czekam na zdjęcia podrzutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.08.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Olka, to mogę jeden parapet kupić i ten będziemy opijać! I_ska, witaj! Kafle do łazienki....ale które, te pierwsze, czy te drugie, o te: http://www.cersanit.com.pl/cms_foto/63/catania_bei_25x35.jpg Bo te na obrazku to są na ściany. Na podłogę miały by iść takie same tylko ciemniejsze, jasnobrązowe. A kafelki do kuchni to Polcolorit i kosztują ok. 55zł za m2. to chyba nie tak strasznie. A jeszcze może jakiś rabat wytargujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 22.08.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witaj Jagna O te mi chodziło http://www.serenissima.re.it/catalogo/quarry/images/amber-min1.jpg http://www.serenissima.re.it/catalogo/quarry/images/sand-min1.jpg i ten w salonie http://www.mosaictileco.com/Ceramic-Tile-Qu-Bo12.jpg Ten co mi pokazałaś też bardzo ładny. A propo tych malutkich kafelek w kuchni to tanie są ja widziałam po 99 zł/m2 i to w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.08.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kurcze dziewczyny, ale wy tu piękności pokazujecie.. Dobrze, że my kuchnie dopiero w przyszłym roku będziemy robić, podejrzę sobie u Was to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.08.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 AgnesK, oglądaj, oglądaj. Dlatego kazano mi wklejać, żeby można było coś podejrzeć. A myślisz, że ja sobie u innych nie pooglądałam różnych fajnych rzeczy? Od Olkalybowej chyba nabrałam pomysłu na parapet itp. My jeszcze mamy trochę czasu, więc być może będzie na co popatrzeć, jak powklejam nasze kolejne pomysły... I_ska no to te już są nieaktualne. Powaliły nas ceną. Kosztują powyżej stu złotych za metr... Do łazienki mają być (na tę chwilę) te co pokazałam wyżej (38zł za metr) a na podłogę w salonie, jadalni i korytarzach będzie już chyba na pewno to: http://www.nowa-gala.com.pl/oferta/orientale/OR-02-podloga.jpg A zamiast podać nazwę, wklejam znowu, bo nie mogę się napatrzeć tak mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.08.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Niesamowite (przyznam się, że miałam ochotę "powiedzieć" inne niecenzuralne słowo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.08.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Jagna postępy na budowie imponujące Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.08.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Niesamowite (przyznam się, że miałam ochotę "powiedzieć" inne niecenzuralne słowo ). To dokładnie tak samo jak ja Cudne Jaguś! CUD-NE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.08.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 AgnesK, dziękuję za tę opinię. Następnym razem wal prosto z mostu Aga J.G. trzymaj, trzymaj, przydadzą się! Aniu, cieszę się, że Tobie też się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.08.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Kiedy ja siem wstydzem.. Apropos Polcoloritu - jak powszechnie wiadomo ( ) jest to fabryka oddalona o rzut beretem od JG (7km?), nie mają tam jednakże sklepu, można wprawdzie kupić płytki, ale trzeba iść do magazynu, rozmawiać z arcy-nieprzyjemnym panem magazynierem, który zanim znajdzie płytki, o które nam chodzi, my już rezygnujemy z kupna... Znajomi czekali jakiś czas temu 5 godz. na parkingu... W jeleniogórskim Nomi wybór polcoloritu baaardzo skromny, nie wiem czy Cermag by sprowadził. Jak więc widać bliskość fabryki nie oznacza wcale uprzywilejowanej pozycji.. Podejrzewam, że łatwiej Polcolorit kupić w stolycy niż u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 30.08.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Jagna a wy jako trzecie rodzina już wkrótce zamieszkacie Fajnie że kabelki dobrze sie układają i elektryk kumaty Hydraulika jest, komin jest kabeli są sąsiedzi są Tylko was tam brakuje szybkiego wprowadzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 30.08.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Bardzo mi się podoba Twoja kuchnia Rozwiązania hydrauliczno-elektryczne ..... Pozostawiam bez komentarza bo nie mam zielonego pojęcia i żadnego doświadczenia w tym temacie!!! Ale najważniejsze aby chcieli jak naj mniej kasy za owe ... Co do okolicy. U nas rónież tereny się zaludniają ( jakby nagroda była dla pierwszych osadników?? domy jak grzyby...) Jeszcze w zeszłym roku nasza okloica wyglądała jak wieś w okloicy np. Nowosybirska!! Co to nawet wróble zawracają a psy.......Teraz wygląda zupełnie inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 30.08.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 O rrrany, Jagnięcino, aleś zaszalała w dzienniku, wydaje się jakby wszystko dziś było zrobione Mam pytanie - czy bakterie już mieszkają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.08.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Agnes, u mnie się czuj jak u siebie. Wal z emocjami bez ceregieli. My widzieliśmy "nasze" płytki w maleńkim sklepiku w Legionowie. Maleństwo a wybór spory. Było i Opoczno i Paradyż i inne takie. Dla chcącego nic trudnego (mówię tu o sklepach, nie o klientach ) Andrzejka, za życzenie przeprowadzki nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Nam też nas tam baaardzo brakuje. Takie zapachy wieczorami, że aaach, a gwiazdy jakie! Alfreda, kuchnia jest o wiele ładniejsza niż się spodziewałam. Choć to dopiero mury gołe, ale już mi się podoba. Dom dopiero teraz nabrał charakteru domu a nie pustych przestrzeni Nie martw się, ja też nie mam pojęcia o elektryce i hydraulice, ale wszystko na razie idzie sprawnie i chyba jak należy. Odpukać. Co do sąsiedztwa, to było jeszcze jedno zdjęcie, które pokazywało jeszcze więcej zabudowań, ale było okropnie ciemne. A ja się martwiłam, że sami tam będziemy. Teraz już mi się ciasno robi. Ot, jak tu babę zadowolić Whisper, bakterie to się wprowadzą prawie na równo z nami, jak będzie wiadomo, że jest je już jak "dokarmiać". Na razie robimy im instalacje a potem będzie czas na wykończeniówkę i przeprowadzkę. Dobrze, że nie trzeba im glazur układać.... A szaleć będę, bo sobie sprawiliśmy aparat cyfrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 30.08.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Widzę Jagna, że gustujemy w tych samych zdjęciach aranżacji kuchni. Ja oprócz kafli na ścianach zakochałam się jeszcze w tych "kafelkowych" meblach. Przeraża mnie tylko cena: wg katalogu ok. 2-3 tys.zł za mb tej aranżacji. Licząc moje ok. 10 mb szafek kuchennych ten luksus jest poza moim zasięgiem. Ale pomarzyć dobra rzecz... W tej sytuacji mogę przemówić sobie do rozsądku, że takie umeblowanie kuchni to bardzo niepraktyczne, bo np. mało szafek. No i jak będę chciała wymienić meble to muszę wszystko kuć. Itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.08.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Żono, droga (że pozwolę sobie tak się spoufalić ) u nas bardzo długo królował pomysł kuchni murowanej. Ale kiedy okazało się z czym to się wiąże - dokładne zaplanowanie każdej szafeczki już na etapie ścian, mierzenie, murowanie, okładanie itp. To temat umarł dosłownie śmiercią naturalną. Rozmawiamy o meblach do kuchni, planujemy co i gdzie ma być, ale już bez murowania. Może kiedyś będę tego żałowała, bo kuchnie murowane nadal szaleńczo mi się podobają, ale dlatego został barek, który prawdopodobnie będzie obłożony cegłą albo czymś takim i chociaż ten element będzie próbował zaspokoić moje pożądanie... Jak to dobrze, że umiemy sobie wszystko ładnie wytłumaczyć, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.08.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Jagna - i Ty tak cichcem wszystko robisz i nawet nie zadzwonisz, żeby się pochwalić co już zrobiliście Oj nieładnie, nieładnie A poza tym kuchnia jest fajna i Bakcyl też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 31.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Jagna ale szaleństwo ze zdjęciami.... Co to za ścianka półokrągła w kuchni? A pieseczek śliczniutki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Jagna zdjęcia bardzo fajne, a piesek cód miód i orzeszki Zycze szybkiego zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 31.08.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Jagna, czy już Ci kiedyś pisałam, że Twój dziennik czyta się ( i ogląda) z prawdziwą przyjemnością???? U nas też był przedstawiciel z Schiedla ( tyle, że Pan)i on kazał odsunąć komin od ściany....ciekawe, dlaczego u jednych musi być odsunięty, a u innych nie.....nic nie rozumię A już myślałam, że Mietek dorabia sobie, bo ze śpiewania nie może utrzymać rodziny.. Tempo zawrotne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts