Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Podrzutka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Olka, to mogę jeden parapet kupić i ten będziemy opijać! :D

I_ska, witaj! Kafle do łazienki....ale które, te pierwsze, czy te drugie, o te: http://www.cersanit.com.pl/cms_foto/63/catania_bei_25x35.jpg

Bo te na obrazku to są na ściany. Na podłogę miały by iść takie same tylko ciemniejsze, jasnobrązowe.

A kafelki do kuchni to Polcolorit i kosztują ok. 55zł za m2. to chyba nie tak strasznie. A jeszcze może jakiś rabat wytargujemy... 8)

Witaj Jagna

O te mi chodziło

http://www.serenissima.re.it/catalogo/quarry/images/amber-min1.jpg

http://www.serenissima.re.it/catalogo/quarry/images/sand-min1.jpg

i ten w salonie

http://www.mosaictileco.com/Ceramic-Tile-Qu-Bo12.jpg

Ten co mi pokazałaś też bardzo ładny. A propo tych malutkich kafelek w kuchni to tanie są ja widziałam po 99 zł/m2 i to w promocji :o

AgnesK, oglądaj, oglądaj. Dlatego kazano mi wklejać, żeby można było coś podejrzeć. A myślisz, że ja sobie u innych nie pooglądałam różnych fajnych rzeczy? Od Olkalybowej chyba nabrałam pomysłu na parapet itp. My jeszcze mamy trochę czasu, więc być może będzie na co popatrzeć, jak powklejam nasze kolejne pomysły... :-?

I_ska no to te już są nieaktualne. Powaliły nas ceną. Kosztują powyżej stu złotych za metr... :( Do łazienki mają być (na tę chwilę) te co pokazałam wyżej (38zł za metr) a na podłogę w salonie, jadalni i korytarzach będzie już chyba na pewno to:

http://www.nowa-gala.com.pl/oferta/orientale/OR-02-podloga.jpg A zamiast podać nazwę, wklejam znowu, bo nie mogę się napatrzeć tak mi się podoba... 8)

Kiedy ja siem wstydzem.. :oops: :wink: :D :D

Apropos Polcoloritu - jak powszechnie wiadomo ( :wink: ) jest to fabryka oddalona o rzut beretem od JG (7km?), nie mają tam jednakże sklepu, można wprawdzie kupić płytki, ale trzeba iść do magazynu, rozmawiać z arcy-nieprzyjemnym panem magazynierem, który zanim znajdzie płytki, o które nam chodzi, my już rezygnujemy z kupna... Znajomi czekali jakiś czas temu 5 godz. na parkingu... W jeleniogórskim Nomi wybór polcoloritu baaardzo skromny, nie wiem czy Cermag by sprowadził. Jak więc widać bliskość fabryki nie oznacza wcale uprzywilejowanej pozycji.. Podejrzewam, że łatwiej Polcolorit kupić w stolycy niż u nas :(

Bardzo mi się podoba Twoja kuchnia :D :D Rozwiązania hydrauliczno-elektryczne ..... Pozostawiam bez komentarza bo nie mam zielonego pojęcia i żadnego doświadczenia w tym temacie!!! :-? :-? Ale najważniejsze aby chcieli jak naj mniej kasy za owe ...

Co do okolicy. U nas rónież tereny się zaludniają ( jakby nagroda była dla pierwszych osadników?? domy jak grzyby...) Jeszcze w zeszłym roku nasza okloica wyglądała jak wieś w okloicy np. Nowosybirska!! Co to nawet wróble zawracają a psy.......Teraz wygląda zupełnie inaczej...

Agnes, u mnie się czuj jak u siebie. Wal z emocjami bez ceregieli. My widzieliśmy "nasze" płytki w maleńkim sklepiku w Legionowie. Maleństwo a wybór spory. Było i Opoczno i Paradyż i inne takie. Dla chcącego nic trudnego (mówię tu o sklepach, nie o klientach 8) )

Andrzejka, za życzenie przeprowadzki nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Nam też nas tam baaardzo brakuje. Takie zapachy wieczorami, że aaach, a gwiazdy jakie!

Alfreda, kuchnia jest o wiele ładniejsza niż się spodziewałam. Choć to dopiero mury gołe, ale już mi się podoba. Dom dopiero teraz nabrał charakteru domu a nie pustych przestrzeni :D Nie martw się, ja też nie mam pojęcia o elektryce i hydraulice, ale wszystko na razie idzie sprawnie i chyba jak należy. Odpukać. Co do sąsiedztwa, to było jeszcze jedno zdjęcie, które pokazywało jeszcze więcej zabudowań, ale było okropnie ciemne. A ja się martwiłam, że sami tam będziemy. Teraz już mi się ciasno robi. Ot, jak tu babę zadowolić :roll:

Whisper, bakterie to się wprowadzą prawie na równo z nami, jak będzie wiadomo, że jest je już jak "dokarmiać". Na razie robimy im instalacje a potem będzie czas na wykończeniówkę i przeprowadzkę. Dobrze, że nie trzeba im glazur układać.... :wink:

A szaleć będę, bo sobie sprawiliśmy aparat cyfrowy :p

Widzę Jagna, że gustujemy w tych samych zdjęciach aranżacji kuchni.

Ja oprócz kafli na ścianach zakochałam się jeszcze w tych "kafelkowych" meblach. Przeraża mnie tylko cena: wg katalogu ok. 2-3 tys.zł za mb tej aranżacji. Licząc moje ok. 10 mb szafek kuchennych ten luksus jest poza moim zasięgiem. Ale pomarzyć dobra rzecz... :wink:

W tej sytuacji mogę przemówić sobie do rozsądku, że takie umeblowanie kuchni to bardzo niepraktyczne, bo np. mało szafek. No i jak będę chciała wymienić meble to muszę wszystko kuć. Itd. :lol:

Żono, droga (że pozwolę sobie tak się spoufalić :wink: ) u nas bardzo długo królował pomysł kuchni murowanej. Ale kiedy okazało się z czym to się wiąże - dokładne zaplanowanie każdej szafeczki już na etapie ścian, mierzenie, murowanie, okładanie itp. To temat umarł dosłownie śmiercią naturalną. Rozmawiamy o meblach do kuchni, planujemy co i gdzie ma być, ale już bez murowania. Może kiedyś będę tego żałowała, bo kuchnie murowane nadal szaleńczo mi się podobają, ale dlatego został barek, który prawdopodobnie będzie obłożony cegłą albo czymś takim i chociaż ten element będzie próbował zaspokoić moje pożądanie... :wink:

Jak to dobrze, że umiemy sobie wszystko ładnie wytłumaczyć, co? :D

Jagna, czy już Ci kiedyś pisałam, że Twój dziennik czyta się ( i ogląda) z prawdziwą przyjemnością????

U nas też był przedstawiciel z Schiedla ( tyle, że Pan)i on kazał odsunąć komin od ściany....ciekawe, dlaczego u jednych musi być odsunięty, a u innych nie.....nic nie rozumię :-?

A już myślałam, że Mietek dorabia sobie, bo ze śpiewania nie może utrzymać rodziny.. :lol:

Tempo zawrotne!!!!