Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Podrzutka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Heh, o meldowaniu Sąsiadce tez pomyślałam! :lol: Będę musiała przedstawić jej swoich wszystkich znajomych i wyrobić im specjalne legitymacje ze zdjęciem, żeby mogli się zjawić też bardziej znienackowo.... :p

Magmi, czekamy aż chłopaki skończą dom w sąsiedniej miejscowości. Coś około tygodnia - półtora - do dwóch....dłuuugo jeszcze :(

• 5 weeks później...

Witaj, Jagna!

Rzadko ostatnio zaglądam na FORUM (siła wyższa). Zajrzałam dziś...

i, proszę, jaka niespodzianka!!! DOM już prawie wybudowany!

Gratuluję i cieszę się razem z Wami! :D :D :D

My też mamy problem z wysoką wodą gruntową. Kupowaliśmy działkę jesienią - w studzience z wodomierzem leżącej na terenie powyżej planowanego domu było sucho. Jednak przez całą wiosnę i lato woda w niej stała (mimo zapewnień poprzedniego właściciela, że cały czas tam jest sucho). A teraz, jesienią, znów jest sucho - korzyści z suchego lata i łagodnej jesieni. Pogoda sprzyja budowlańcom - cieszmy się, bo to chyba jedyny sprzymierzeniec, niestety :( .

Barbapis, dziękuję za ciepłe słowa. A kiedy Wy ruszacie z budową? Bo z tego co wiem, będzie Złoty Róg i Porotherm...tak? Dobrze kojarzę?

No, no, Jagna, jestem pod wrażeniem - kojarzysz prawidłowo!

Kupiliśmy działkę już z fundamentami, materiał na ściany też już mamy.

Niestety - musimy zasilić konto, co w dzisiejszych czasach okazało się bardzo trudne.

Żyjemy praktycznie "na trzy domy" - mąż pracuje daleko od domu (harując równie ciężko za o wiele mniejsze pieniądze), syn jest na studiach, a ja straciłam pracę już jakiś czas temu, a nikt nie chce zatrudnić kobiety w średnim wieku (ten średni wiek- to dla mojego pocieszenia :cry: ).

Ale mam nadzieję, że od wiosny i na naszej budowie coś się ruszy 8) .

Pozdrówki!!

Jagna - Twój domek jest śliczny , zawsze marzyl nam sie dom parterowy , ale gabaryty dzialki nie te .....

Na wizualizacji Twoj domek ma zieloną dachówkę ..muszę Ci powiedzieć ,że moi sąsiedzi mają dom pokryty zieloną karpiowką , elewację mają jasnozieloną , chyba z tynku mozaikowego -pod kolor dachówek cokół wokół domu - biała stolarka -wygląda to elegancko i superowo , zreszta zobacz sama ( kolory troszkę przekłamują )

http://www.bartyla.pl/grafika/wykona/duze/ruppcer--opal-zielony.jpg