Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Podrzutka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jagna jak u ciebnie zimowa pora cudnie jest 8)

A te zwierzątkja to ty tak przyciągasz do was czy one tam miały wcześniej swoje trasy :roll: :roll:

Ja myślę, ze kuropatwy może by i skorzystały z domku :roll: :-?

Pamietam jak byłam mała to robiliśmy kuropatwom takie namiociki z dykty i chowały się tam czasami 8) ale to było na polu co prawda nie zbyt daleko od domostw ale jednak w miejscach ich stałego bytowania 8)

Pozdrawiam ciepło w zimowy czas 8)

Oby do wiosny :wink:

Andrzejka :p Namiocik z dykty powiadasz? Da się zrobić! Nawet z drewna im pewnie coś wykombinujemy, duży karmnik taki. Kuropatwy tutaj były przed nami. To my, budujący im zabieramy ich stałe miejsca :( Czasem przylatują na naszą działkę, ale codziennie je widzę jak spacerują za płotem. Jak je nauczyć, że u nas można się pożywić? Woła się taś-taś...? :wink:

Przepraszam, ale pozwolę sobie. Magi pisze wyżej, że u niej nie piknie. Zaglądam więc do Jej dziennika i co widzę?:

http://www.magibudowa1.photosite.com/~photos/tn/76_348.ts1136711829976.jpg

Magi, to ma być nie piknie???? Chyba Bóg Cię opuścił...

Idę czytać Twój dziennik z detalami. Może zrozumiem o co Ci chodziło, chociaż baaardzo wątpię.

Mi też się u Jagny BARDZOO PODOBA!!!!!! :D :D Aż mnie czysto polskie uczucie dopada ( taka tam zazdrość tylko:wink: ) I domek mi się podoba..i psiura ...i w środku domku,mi się podoba...i otoczenie... PIKNIE JEST!!!!

U nas też jest trochę zwierzyny w okolicach , nawet podobno Łosie :o , ciekawe czy me oczy ujrzą TO zjawisko??

A tak z innej beczki. Czy kocięta się już zaaklimatyzowały??Podobnież koty rewlacyjnie wyczuwają tzw, żyły i cieki wodne .Nie wiem czy to prawda, ale nasz Leon, to ma zdecydownie miejsca ulubine i te które omija szrokim łukiem. :o Ale nie wiem czy to prawda , czy tylko jego kocie chimery?

Jagna dzielna babka z Ciebie.

Jak sama coś zrobię to mnie duma rozpiera i zapominam ile mnie to wysiłku kosztowało. Uwielbiam np. po całodniowym żeglowaniu zbierać suche drzewo na ognisko. Morda mi się cieszy jak widzę moje koleżanki niosące patyki, a przy moim boku jakieś drzewo i parę gałęzi się ciągnie.

W naszej sypialni też małe zmiany poczyniłam i miejsca na lampki nocne nie zostaną wykorzystane :-? . Sypialnie mam pod skosami, tam tez w projekcie znajdowało się łóżko. Niestety jak się tam położyłam na styropianie spadający na mnie sufit nie robił dobrego wrażenia. Przeniosłam łóżko na drugą stronę i mogę się cieszyć widokami z okna.