tola 24.08.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Słyszałam (pewności nie mam), że sumak się tak strasznie rozłazi wtedy, gdy uszkodzi się jego podziemne pędy. W tych miejscach natychmiast rodzi się nowy egzemplarz. Tak więc jak go kosiareczką będziemy traktować, to las sumakowy jak nic, może nawet dżungla sumakowa będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.08.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ok. Czyli wiem, że nic nie wiem odnośnie sumaka Ale zakładam, że nawet jeżeli się wykluje jakieś maleństwo na trawniku, to przecież nie urośnie w parę dni do pół metra wysokości, tylko będzie krztynka taka wśród trawy, którą się kosi w miarę systematycznie, więc i krztynkę za każdym razem też. No chyba, że cholernik się przez zimę wzbije i na wiosnę będzie już całe poletko małych uśmiechniętych sumaczków.... A dokupić myślałam taką trochę bardziej szlachetną odmianę sumaka "Dissecta" strzępolistnego, bo narazie mam tylko zwykłego octowca (tyż pikny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Jaguś bardzo dziękuje za przepis na donicę teraz już jestem oświecona a może za rok pokażę co udało mi się wychodować Mam nadzieję że mnie ogród wciągnie jak Ciebie Tylko jak pogoda dalej będzie taka jak jest to ja do wiosny nawet gruntu nie przygotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 26.08.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 O rety Jagna, Sto lat mnie nie było u Ciebie ale watro było przejść przez zaległości a szczególnie zdjęcia .... Prima Sort ten Twój Domek o ogrodzie-potworze nawet nie wspomnę ..... nie dziwi mnie Twoja fascunacja robotami ogrodniczymi - przy tej powierzchni musisz i możesz się tam wykazywać INWENCJĄ jaką sobie wymarzysz.... Super Taras - nadal zazdraszszszszczam ... pozdrawiam J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 29.08.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Jagna, kominek po liftingu super gdzieś Ty tego Mistrzunia wynalazła ? Pomysły ma świetne i dobrze że pozwalasz mu na te drewniane szaleństwa Lubię takie klimaty..... i więcej zdjęć poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Jaguś rzeczywiście cuda ten Twój p. Artur wyczynia Bardzo pomysłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 29.08.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Jagno droga - jako zagorzała wielbicielka twojego dziennika pozwolę sobie na kilka uwag: Po pierwszym spojrzeniu na kolor w salonie zaczęła mię zżerać ciekawość co też tam będzie. Kolor z rodzaju hm, hm, jakby to elegancko i taktownie... nieważne. Potem pojawiły sie fotele i inne detale i nieśmiało zakiełkowała myśl, że chyba Jagny nie doceniam (jak to możliwe w moim uwielbieniu?!). Jak mogłam w ciebie zwątpić Po zdjęciach ostatnich kominka i (eureka!) cokołów już wiem. Twój salon to Cudny przykład Jagnowego Baroku. Stylowo się robi, ciepło, przytulnie. NIech żyje drewno!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.08.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Jaga, jeśli mogę kontynuować mój koncert, to poproszę o wyraźne zdjęcie cokołów. Bardzo mnie zaintrygowały - mamy podobne gusta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.08.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jagna sliczny domek a namiary na pana glazurnika to dasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 03.09.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witaj Jagno, z wielką przyjemnością lubię zaglądac do twojego dziennikapooglądać sobie a o czytaniu to napiszę tylko, że siedziałam kiedyś do drugiej w nocy tak to mnie wciągnęło.Tylko proszę pisz jak się będziesprawowała pompa ciepła, bo jestem bardzo poważnie też tą firmązainteresowana.Dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.09.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 oj Jagna, Jagna.....radosny jest Twój dziennik ...oj tak ....własnie popłakałam się ze smiechu z odpowiedzi Twego syna...i zżera mnie ciekawość jakie kluski i do jakiej piłki ??? domek i ogód pięknieje z dnia ma dzień pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.09.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Jagna jestem ciekawa co u Ciebie słychać? Prosze napisz ile zapłaciliście za prąd od PC. Pozdrawiam gorąco Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.09.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jagus a co to znowu taka cisza, ja też ostatnio wpadam tu nie często ale czasami trzeba zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 11.10.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jagna odezwij się do nas, wiem, że mieszka się super, ale napisz coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.11.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jagna a propos sadzenia --> Zielonym do góóóóryyyy!!!! tylek u cebul tulipana - jak u ludzi - chyba bardziej pękaty ... v psyyyt. mam pytanko jak ci sie widzi roznica poziomow w salonie - jest ok? bo ja wizualnie bardzo lubie ale zastanawia mnie czy sie czlowiek nie "wyrabuje" i nie potyka czasem na stopniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 03.11.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jagna . Ale u Ciebie przytulnie i miło sielanka. Wiele razy zmieniałam miejsce zamieszkania i utraciłam takie cudowne uczucie przywiązania do miejsca, domu. Teraz to uczucie powraca. Jak musimy gdzieś wyjechać nawet na 2 dni jak wracam i wchodzę do domu jestem najszczęśliwsza na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.11.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Troche mnie pocieszylas z tym pisaniem o zamieszkiwaniu w domku na wsi... Ja od jakiegos czasu zaczynam sie zastanawiac, co to bedzie jak skonczy sie ta budowa i przyjdzie nam w domku zamieszkac. Czy ja sie w tym polapie i czy nie bedzie mi tam na wsi pusto i glucho...Jakies watpliwosci mnie naszly.., typowo babskie... Wiec Twoje wpisy wpadly mi wprost z nieba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Zielonooka - moje mikre doświadczenie mówi mi już, że masz rację. I to dotyczy większości cebuli (i ludzi zresztą też ), że dupsko jest tam gdzie bardziej krągłe kształty się jawią.... Schodki w salonie są ok. Nikt się jeszcze nie wyłożył. Wieczorami je można podświetlić dla pewności Daje to za to taki efekt oddzielenia salonu od reszty i o to chodziło. Jedynie się zastanawiam jak ja będę po tych dwóch schodkach chodziła jak będę już starsza od węgla... Olka - mam to samo! Nie lubię nigdzie wyjeżdżać ku rozpaczy mojego spontanicznego męża, którego ciągle gdzieś by nosiło... Dla mnie najcudniejsze dni wolne to dni na tarasie, kopanie w grządkach a teraz wieczory przy kominku... Zeljko - byłam dzisiaj w Warszawie "załatwiać sprawy". Fajnie nawet było, bo krótko. Tłumy ludzi, samochodów, wszędzie domy, bloki...brrrrr! Jak tylko znalazłam się na drodze prowadzącej do mojej wsi to poczułam, że żyję! Pusto? Głucho? To jest właśnie cudowne! Pusto - to znaczy swoboda. Głucho - to cisza, w której słyszysz latem świerszcze a zimą ogień strzelający w kominku. Zobaczysz, że będziesz szczęśliwa i za jakiś czas będziesz zmęczona samym widokiem miejskich ulic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Fajnie, że się odezwałaś. Dziękuję, że podałaś ile płacicie za prąd. Proszę przypomnij tylko ile macie metrów kwadratowych (sorki nie mam siły tego szukać w Twoim dzienniku - chociaż Facio mnie opierdziela, że mam sobie poszukać ). Wiem, że nie masz czasu, ale proszę odzywaj się od czasu do czasu. Może tak raz w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 03.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 - byłam dzisiaj w Warszawie "załatwiać sprawy". Fajnie nawet było, bo krótko. Tłumy ludzi, samochodów, wszędzie domy, bloki...brrrrr! Jak tylko znalazłam się na drodze prowadzącej do mojej wsi to poczułam, że żyję! Jagna- mam to samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts